Bouwventilatoren

Bouwventilatoren

Wanneer je op zoek bent naar een ventilator die je voor meerdere toepassingen kunt gebruiken, dan is een bouwventilator een uitstekende oplossing. Deze grote ventilatoren kun je namelijk voor een grote verscheidenheid aan toepassingen inzetten.

Producten per pagina
Sorteer op:
Ventilator TTV 4500 -23%
Favoriet
Vergelijken
  • Multifunctionele axiaal ventilator
  • Luchtopbrengst 5300 m³/uur
  • Luchtdruk max.: 80 pascal
Ventilator TTV 4500 HP -21%
Favoriet
Vergelijken
  • Multifunctionele axiaal ventilator
  • Luchtopbrengst 5300 m³/uur
  • Hogere luchtdruk max.: 250 pascal
Ventilator TTV 7000 -23%
Favoriet
Vergelijken
  • Multifunctionele axiaal ventilator
  • Luchtopbrengst 8500 m³/uur
  • Luchtdruk max.: 80 pascal

Wie aan een bouwventilator denkt, heeft vrijwel ongetwijfeld een ventilator uit de TTV-serie van Trotec voor ogen. En dat is niet zo vreemd natuurlijk, wanneer je je bedenkt dat deze gele ventilatoren inmiddels op vele miljoenen locaties wereldwijd zijn terug te vinden.

 

Bouwventilator is op twee manieren te gebruiken

Een van de grote voordelen aan de verschillende ventilatoren in de TTV-serie bouwventilators van het Duitse topmerk Trotec is deze krachtige ventilatoren op verschillende manieren zijn te gebruiken. Zo bieden deze ventilators de mogelijkheid om er aan één zijde of zelfs beide zijden een speciale adapter op aan te sluiten. Op deze manier wordt het niet alleen mogelijk gemaakt om deze bouwventilatoren in te zetten voor ventilatie, maar bovendien ook voor stofafzuiging. Dankzij de los aan te schaffen adapter kun je er namelijk zowel een luchtslang als een stofzak op aansluiten. Het gebruik van twee slangadapters maakt het gecombineerde gebruik van luchttransportslang en stofzak mogelijk voor het opzuigen van vuildeeltjes.

 

Ventilator bouw voor gebruik in een stofafzuigset

Een bouwventilator in de TTV-serie van Trotec is dus uitermate geschikt voor het gebruik in een speciale stofafzuigset. Dat is ideaal natuurlijk, want bij saneringswerkzaamheden, materiaalverwerking en verwijdering komt onvermijdelijk veel stof vrij. Alarmerend in dit verband zijn recente studies die erop wijzen dat de huidige maximumwaarden voor stof op de werkplek waarschijnlijk niet voldoende bescherming bieden tegen longkanker.

 

Een van de vele potentiële slachtoffers die ten prooi kunnen vallen aan schadelijk stof zijn werknemers in de bouwsector. Zij ademen namelijk voortdurend schadelijk stof in. Zelfs als het te bewerken materieel op zich niet als giftig kan worden beschouwd.

 

Bouwventilator Trotec beschermt jou en je werknemers tegen gevaarlijk fijnstof op de bouw

Een beproefd alternatief om de blootstelling aan stof te verminderen is het afzuigen van vuil en stofdeeltjes. De wasbare stofzakken hebben een luchtdoorlaatbaarheid van max. < 0,1 %, voldoen aan stofklasse M en voldoen aan DIN EN 60335-2-69 voor het gebruik van filters in stofverwijderende machines en toestellen.

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600