Aanhangernetten

Aanhangernetten

Als je op zoek bent naar een aanhangernet, dan ben je bij Visser Assen aan het juiste adres. Bij ons vind je namelijk verschillende soorten aanhangernetten.

Producten per pagina
Sorteer op:
Aanhangernet met fijne maas -8%
Favoriet
Vergelijken
  • Verplicht bij transport van fijne goederen als zand en grind
  • Rondom vzv zwart elastisch koord
  • 4 verschillende afmetingen

Wanneer jij met een open aanhanger goederen wilt gaan vervoeren, dan ben je volgens de Nederlandse wet verplicht om gebruik te maken van een zogenoemd aanhangernet. Hiermee voorkom je dat goederen van je aanhangwagen af kunnen vallen.

 

Net voor aanhanger is voor iedereen verplicht

Goed, volgens de vrij strenge wetgeving die in ons land van kracht is, ben je al een vrij lange periode verplicht om tijdens het transporteren van goederen op je aanhangwagen gebruik te maken van een speciaal aanhangernet. Hierbij maakt het niet uit of je op een professionele manier aan het werk bent met jee aanhangwagen (zoals bijvoorbeeld een schilder die ladders en trappen vervoert op de open aanhanger of iemand die steigers op de aanhangwagen transporteert) of dat je gewoon als particulier aan het verhuizen bent. Iedereen is namelijk verplicht om een aanhangernet te gebruiken. Ook als je alleen maar even naar de stort moet die zich op een paar honderd meter van je huis bevindt.

 

Aanhangernet met grove maas of een fijne maas

Een dergelijk net voor je aanhanger is bij ons te bestellen met een fijne maas of juist met een grove maas. De aanhangernetten met een grove maas zijn stuk voor stuk gemaakt van geknoopte, groene touwen. Een aanhangwagen-net met een grote maas is uitermate geschikt om te worden gebruikt wanneer je grote spullen moet gaan vervoeren met je aanhanger. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan meubels bij een verhuizing, of tijdens het verplaatsen van bijvoorbeeld een betonmolen of een trilplaat op de open aanhanger. Zolang het maar grote onderdelen zijn die niet door de mazen van het net kunnen doorglippen.

 

Net voor aanhanger met fijne maas

Wil je juist kleinere en/of los gestorte goederen vervoeren op je open aanhangwagen, zoals bijvoorbeeld een kuub zand, takken of natuurlijk bladeren, dan heb je helaas niets aan een standaard aanhangernet met een grove maas. De openingen in een dergelijke net zijn namelijk veel te groot. In een dergelijk geval dien je dus gebruik te maken van een aanhangernet met een fijne maas. Deze aanhangwagennetten zijn namelijk uitgevoerd met een soort gaaswerk, en bieden dan ook geen openingen om er goederen door te laten. Uiteraard is het toegestaan om ook grove delen zoals huisraad of grofvuil vast te maken met behulp van een fijn aanhangernet. Andersom is echter niet toegestaan.

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600