Augmented Reality

Augmented Reality

Bij Augmented Reality wordt een digitaal beeld over de werkelijkheid gelegd. Dit kan via een beeldscherm met de Trimble SiteVision of met een mixed reality-bril, de HoloLens Trimble XR10.

 

Terwijl de omgeving zichtbaar is, kunnen 2D- of 3D-modellen worden geprojecteerd zodat deze zichtbaar zijn in de werkelijke situatie. Zowel indoor als outdoor kan een model op ware grootte zichtbaar worden gemaakt in een bestaande situatie en vanuit iedere invalshoek worden bekeken.

Producten per pagina
Sorteer op:
Favoriet
Vergelijken
  • Combinatie veiligheidshelm met HoloLens 2
  • Maakt meekijken op afstand mogelijk
  • Visualiseert modellen in een bestaande omgeving
Favoriet
Vergelijken
  • Visualiseert modellen in een bestaande omgeving
  • Accurate positie weergave door GNSS
  • Voorzien van meetfuncties

Voordelen van Augmented reality

Door gebruik te maken van Augmented reality (AR) kan een digitaal model geïntegreerd worden in een werkelijke situatie. Hierdoor is direct zichtbaar hoe een project eruit komt te zien en kunnen eventuele wijzigingen realtime worden doorgevoerd. Bovendien is het mogelijk om afwijkingen en conflictsituaties tussen model en werkelijkheid inzichtelijk te maken. Daarnaast is het mogelijk om aantekeningen of afbeeldingen van de werkelijkheid onmiddellijk toe te voegen aan het digitale beeld.

 

HoloLens Trimble XR10

De Trimble XR10 is de enige oplossing die de HoloLens 2 combineert met een veiligheidshelm en die gecertificeerd is voor gebruik in een veiligheid-gecontroleerde omgeving. De standaard meegeleverde MibiWan bluetooth bone-conductor headset maakt directe communicatie mogelijk. Via TrimbleConnect ben je in staat op gebouwen en details in mixed reality live te zien in de echte wereld. Kijkend door de HoloLens 2 en beschermd door de veiligheidshelm kunnen digitale beelden vanuit alle invalshoeken worden bekeken in de werkelijkheid en waar nodig aangepast of voorzien van opmerkingen.

 

De Trimble XR10 met Augmented reality-toepassing is o.a. geschikt voor gebruik in de bouw, installatietechniek en technische industrie.

 

Meekijken op afstand

Naast de toepassing van Augmented reality is de HoloLens Trimble XR10 uitermate geschikt waar meekijken op afstand noodzakelijk is. Door gebruik te maken van Microsoft Teams en Microsoft Remote Assistant kan realtime, op afstand, door een expert, meegekeken worden met de drager van de Trimble XR10. Zo kan direct gebruik gemaakt worden van expertise zonder dat fysieke aanwezigheid noodzakelijk is. Dankzij de bluetooth bone-conductor headset is directe communicatie tussen drager en expert mogelijk.

 

Deze toepassing van de HoloLens Trimble XR10 is uitermate schikt voor gebruik in de petrochemische sector, op schepen, in de offshore, in de installatietechniek en in de technische industrie.

 

Trimble SiteVision 

SiteVison combineert jouw Android telefoon met een mobiel GNSS-positioneringssysteem. Modellen van projecten worden op ware grootte geprojecteerd in een bestaande situatie en op de juiste positie. Architectonische modellen van gebouwen of constructies kunnen vooraf worden geprojecteerd en beoordeeld. Ondergrondse kabels en leidingen kunnen zichtbaar worden gemaakt waardoor graafschade kan worden voorkomen. Kadastrale grenzen en landgrenzen worden zichtbaar met Trimble SiteVision.

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600