Afschotlaser Spectra GL612N

Afschotlaser Spectra GL612N

De GL612N is een nieuwe, enkelzijdige, zelfstellende afschotlaser ontwikkeld door Spectra met een unieke nieuwe techniek! Met een slagvaste behuizing en een zeer geavanceerd ontwikkeld binnenwerk is deze Spectra GL612N van hoge kwaliteit met 7 jaar Premium garantie.

Producten per pagina
Sorteer op:
Afschotlaser Spectra GL612N met enkel afschot -10%
Favoriet
Vergelijken
  • Enkel afschot -25 tot +25 procent
  • Inclusief HL760 radio-ontvanger
  • Met radio-afstandsbediening RC602N

De GL612N is een nieuwe, enkelzijdige, zelfstellende afschotlaser. De laser is uitgerust met een oplaadbaar accupakket waarmee tot wel 40 uur per lading gewerkt kan worden.

 

Spectra GL612N de geavanceerde enkelzijdige afschotlaser

De GL612N heeft een heleboel nuttige nieuwe functies die door de simpele opbouw van het menu van de laser toch heel eenvoudig in gebruik zijn. Zowel op de laser zelf als op de afstandsbediening RC602N is de laser eenvoudig in te stellen naar de gewenste instellingen.

 

GL612N Spectra met unieke techniek

Het menu van zowel de laser zelf als van de afstandsbediening is identiek. Het is opgebouwd in een simpel overzicht waar gemakkelijk doorheen te lopen is. Als de gewenste instelling is aangeklikt volgt er een eenvoudig submenu die duidelijk en overzichtelijk is. Nieuw is dat er de mogelijkheid bestaat om zelf de roterende laserkop weer te centreren waardoor de laserkop altijd weer in het midden zal komen te staan. Dit heet softwarematige uitlijning van de laser. Bij twijfel of de laser nog goed staat is deze functie uitermate nuttig.

 

Bij de Spectra GL612N is het zelfs mogelijk om eenvoudig de procenten te veranderen in graden waardoor er niet omgerekend hoeft te worden als de tekening in graden wordt weergegeven in plaats van procenten. In het menu is het ook eenvoudig om een radio-handontvanger Spectra HL760 toe te voegen of te verwijderen. Bij toevoegen van de handontvanger HL760 aan de GL612N ontstaan er unieke radio verbinding tussen laser en handontvanger zodat de handontvanger alleen de laser zal ontvangen waaraan deze gekoppeld is. Belangrijk als er meerdere lasers op het werk aan het draaien zijn.

 

De GL612N heeft ook een hoogte-alarm. Dit houdt in dat de laser zal stoppen met draaien en een alarm toon zal geven als deze door een stoot of hevige trillingen van hoogte is veranderd. Hiermee worden mogelijke meetfouten voorkomen!

 

De GL612N is zowel horizontaal als verticaal te gebruiken en ook geeft de laser een haakse hoek weer. Instelbaar is de snelheid waarmee de laser draait dit is standaard ingesteld op 300, 600 of zelfs 900 rotaties en is op of af te voeren naar iedere gewenste snelheid, ideaal als de laser gebruikt wordt bij het aansturen van de hydrauliek van machines, zoals kilverborden, levelers of graders.

 

Gemakkelijk en automatisch instellen van afschot GL612N met HL760 radio-ontvanger

Net als bij de dubbel afschotlaser GL622N is op de laser zelf of met de afstandsbediening het instellen van afschot een fluitje van een cent, snel en eenvoudig! De GL612N heeft een meetbereik van 800 meter met de meegeleverde HL760. Ook is er de mogelijkheid om het afschot gemakkelijk van plus naar min te veranderen om zo een dak profiel te maken of te spiegelen. 

 

Door de radioverbinding met de GL612N, de HL760 en de meegeleverde afstandsbediening RC602N kan de laser zichzelf automatisch richten naar het midden van de handontvanger. De handontvanger hoeft alleen maar lager op de (meet)lat gezet te worden en de laser zoekt automatisch het midden van de handontvanger op, super snel een afschot lijn en het percentage uitgerekend! Blijft de laser in deze stand gelockt staan op de HL760 dan zal de laser nooit verlopen!

 

Ook is deze zogenoemde ‘lock functie’ ideaal voor het automatisch uitzetten van verticale lijnen, de laser zoekt zelf de ontvanger op waardoor het uitzetten van een verticale lijn in een paar tellen is gebeurd i.p.v. met de pijltoetsen de laser links en rechts te sturen. Door middel van deze lock functie zal de laser ook verticaal nooit verlopen zolang deze vast op de ontvanger is ingesteld. Gemakkelijk, safe en snel uitzetten met deze unieke combinatie!

 

Radio-afstandsbediening RC602N

Met deze afstandsbediening is het eenvoudig op grote afstand de laser te bedienen en controle te houden over het ingestelde percentage ook kan het percentage op afstand worden bijgesteld of veranderd. Met de RC602N kan er een afstand van maar liefst 100 meter vanaf de laser gehaald worden.

 

Bescherming bij reflectie is glas of reflecterende achtergronden GL612N

De GL612N heeft de unieke functie om bij reflectie van de laserstraal in glas van bijvoorbeeld woningen of kassen de laserstraal per kant van de laser uit te zetten daar waar het glas zich bevindt. Dit kan tot zelfs 3 kanten van de laser! Nooit meer een raar signaal in de ontvanger door reflectie in de handontvanger of machineontvangers!

 

Robuuste behuizing GL612N

Het glas in de behuizing is slim in beschermrubbers geplaatst waardoor bij een val dit zelden zal breken en bovendien is het glas zo effectief onder een bepaalde hoek geplaatst waardoor de waterdruppels niet op het glas blijven staan om vervorming van de laserstraal te voorkomen.

 

Visser Assen is Spectra-importeur voor de Benelux

Visser Assen is de officiële importeur en dealer van de Spectra lasers voor de Benelux en wij leveren aan zowel de professionele als de particuliere markt. De garantie-aanvragen worden door ons verzorgd. Als importeur en de officiële dealer van de Spectra Precision lasers voor de Benelux kunnen wij het gehele assortiment van dit topmerk uit voorraad leveren. Ook onderdelen en accessoires hebben wij ruim op voorraad. Daarnaast heeft Visser Assen als enige in Nederland gecertificeerde service centers voor onderhoud en reparatie van Spectra lasers.  

 

GL612N in combinatie met machineontvangers en machinebesturing

De Spectra GL612N is ideaal te gebruiken met onze machineontvangers CR700, LR30 en LR50 en/of in combinatie met onze in hoogte verstelbare statieven. Ook voor alle andere machineontvangers die op hydraulisch aangestuurde machines werken.

 

Voor wie?

De GL612N is ideaal voor Infra bedrijven, loonbedrijven, betonbedrijven, hoveniers- en straatmakersbedrijven of bedrijven die met hydraulische machines werken.

 

Afschotlaser blog lezen?

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600