Afschotlaser Spectra UL633N

Afschotlaser Spectra UL633N

De UL633N is een buitengewoon veelzijdige afschotlaser ,ontwikkeld door Spectra met een unieke nieuwe techniek! Met een slagvaste behuizing en een zeer geavanceerd ontwikkeld binnenwerk is deze Spectra UL633N van hoge kwaliteit met 7 jaar Premium garantie.

Producten per pagina
Sorteer op:
Favoriet
Vergelijken
  • Dubbel afschot -25 tot +25 procent en laserstraal op Z-as
  • Met 2 stuks HL760 radio-ontvanger
  • Met radio-afstandsbediening RC603 N en SpotFinder
Favoriet
Vergelijken
  • Dubbel afschot -25 tot +25 procent en laserstraal op Z-as
  • Set zonder handontvanger
  • Zonder afstandsbediening RC603 N en SpotFinder

De UL633N is een nieuwe zelfstellende afschotlaser. Deze biedt niet alleen afschot over twee assen, maar kent ook nog een derde as! Deze laser is uitgerust met een oplaadbaar accupakket waarmee tot wel 40 uur per lading gewerkt kan worden.

 

Spectra UL633N de geavanceerde dubbelzijdige afschotlaser

De UL633N heeft een heleboel nuttige nieuwe functies die door de simpele opbouw van het menu van de laser toch heel eenvoudig in gebruik zijn. Zowel op de laser zelf als op de afstandsbediening RC602N is de laser gemakkelijk in te stellen naar de gewenste instellingen.

 

Afschotlaser met drie verschillende assen

De UL633N is uniek in zijn soort. Deze afschotlaser beschikt namelijk niet alleen over zowel een X-as als een Y-as, maar kent bovendien nog een derde as. De Z-as, een niet-roterende as die de afschotlaser vanuit de bovenzijde verlaat. Hierdoor kun je de UL633N op zijn kant leggen, waarna je deze afschotlaser kunt inzetten als een lijnlaser. Ideaal bij rioleringswerkzaamheden dus!

 

UL633N Spectra met unieke techniek

Het menu van zowel de laser zelf als van de afstandsbediening is identiek. Het is opgebouwd in een simpel overzicht waar gemakkelijk doorheen te lopen is. Als de gewenste instelling is aangeklikt volgt er een eenvoudig submenu die duidelijk en overzichtelijk is. Nieuw is dat er de mogelijkheid bestaat om zelf de roterende laserkop weer te centreren waardoor de laserkop altijd weer in het midden zal komen te staan. Dit heet softwarematige uitlijning van de laser. Bij twijfel of de laser nog goed staat is deze functie uitermate nuttig.

 

Bij de Spectra UL633N is het zelfs mogelijk om eenvoudig de procenten te veranderen in graden waardoor er niet omgerekend hoeft te worden als de tekening in graden wordt weergegeven in plaats van procenten. In het menu is het ook eenvoudig om een radio-handontvanger Spectra HL760 toe te voegen of te verwijderen. Bij het toevoegen van de handontvanger HL760 aan de UL633N ontstaat er een unieke radioverbinding tussen laser en handontvanger, zodat de handontvanger alleen de laser zal ontvangen waaraan deze gekoppeld is. Belangrijk wanneer er meerdere lasers op het werk aan het draaien zijn.

 

De UL633N heeft ook een hoogte-alarm. Dit houdt in dat de laser zal stoppen met draaien en een alarmtoon zal geven als deze door een stoot of hevige trillingen van hoogte is veranderd. Hiermee worden mogelijke meetfouten voorkomen!

 

De UL633N is zowel horizontaal als verticaal te gebruiken en ook geeft de laser een haakse hoek weer. Instelbaar is de snelheid waarmee de laser draait; dit is standaard ingesteld op 300, 600 of zelfs 900 rotaties en is op of af te voeren naar iedere gewenste snelheid, ideaal als de laser gebruikt wordt bij het aansturen van de hydrauliek van machines, zoals kilverborden, levelers of graders.

 

Gemakkelijk en automatisch instellen van afschot UL633N met HL760 radio-ontvanger

Op de laser zelf of met de afstandsbediening is het instellen van afschot een fluitje van een cent, snel en eenvoudig! De UL633N heeft een meetbereik van 800 meter met de meegeleverde HL760. Ook is er de mogelijkheid om het afschot gemakkelijk van plus naar min te veranderen om zo een dak profiel te maken of te spiegelen. 

 

Door de radioverbinding met de UL633N , de HL760 en de meegeleverde afstandsbediening RC602N kan de laser zichzelf automatisch richten naar het midden van de handontvanger. De handontvanger hoeft alleen maar lager op de (meet)lat gezet te worden en de laser zoekt automatisch het midden van de handontvanger op, super snel een afschot lijn en het percentage uitgerekend! Blijft de laser in deze stand gelockt staan op de HL760 dan zal de laser nooit verlopen!

 

Ook is deze zogenoemde ‘lock functie’ ideaal voor het automatisch uitzetten van verticale lijnen, de laser zoekt zelf de ontvanger op waardoor het uitzetten van een verticale lijn in een paar tellen is gebeurd i.p.v. met de pijltoetsen de laser links en rechts te sturen. Door middel van deze lockfunctie zal de laser ook verticaal nooit verlopen zolang deze vast op de ontvanger is ingesteld. Gemakkelijk, safe en snel uitzetten met deze unieke combinatie!

 

Radio-afstandsbediening RC602N

Met deze afstandsbediening is het eenvoudig op grote afstand de laser te bedienen en controle te houden over het ingestelde percentage ook kan het percentage op afstand worden bijgesteld of veranderd. Met de RC602N kan er een afstand van maar liefst 100 meter vanaf de laser gehaald worden.

 

Bescherming bij reflectie in glas of reflecterende achtergronden UL633N

De UL633N heeft de unieke functie om bij reflectie van de laserstraal in glas van bijvoorbeeld woningen of kassen de laserstraal per kant van de laser uit te zetten daar waar het glas zich bevindt. Dit kan tot zelfs drie kanten van de laser! Nooit meer een raar signaal in de ontvanger door reflectie in de handontvanger of machineontvangers!

 

Robuuste behuizing UL633N

Het glas in de behuizing is slim in beschermrubbers geplaatst waardoor bij een val dit zelden zal breken en bovendien is het glas zo effectief onder een bepaalde hoek geplaatst waardoor de waterdruppels niet op het glas blijven staan om vervorming van de laserstraal te voorkomen.

 

Visser Assen is Spectra-importeur voor de Benelux

Visser Assen is de officiële importeur en dealer van de Spectra lasers voor de Benelux. Wij leveren zowel aan de professionele als aan particuliere markt. Als importeur en de officiële dealer van de Spectra Precision lasers voor de Benelux kunnen wij het gehele assortiment van dit topmerk uit voorraad leveren. Ook onderdelen en accessoires hebben wij ruim op voorraad. Daarnaast heeft Visser Assen als enige in Nederland gecertificeerde service centers voor onderhoud en reparatie van Spectra lasers. Eventuele garantie aanvragen worden door ons beoordeeld en afgehandeld.  

 

UL633N in combinatie met machineontvangers en machinebesturing

De Spectra UL633N is ideaal te gebruiken met onze machineontvangers CR700, LR30 en LR50 en/of in combinatie met onze in hoogte verstelbare statieven. Ook voor alle andere machineontvangers die op hydraulisch aangestuurde machines werken.

 

Voor wie?

De UL633N is ideaal voor Infrabedrijven, loonbedrijven, betonbedrijven, hoveniers- en straatmakersbedrijven of bedrijven die met hydraulische machines werken.

 

Nog beter, stabieler of op langere afstand werken?

Bekijk dan onze dubbel afschotlasers GL720/GL722. Dit zijn de beste afschotlasers op de markt en worden dan ook wel de Rolls-Royce onder de afschotlasers genoemd.

 

Afschotlaser blog lezen?

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600