De HV302: de multifunctionele bouwlaser

Geschreven door Ronald 05-09-2018 0 Reacties Alles over bouwlasers,Meetinstrumenten,

HV302 de allround-professional voor de ZZPer


Heb je een klusbedrijf en werk je vaak in verschillende sectoren, dan wil je graag dat je materieel daar zo veel mogelijk op ingesteld is. Zo wil je ook dat je bouwlaser bij meerdere opdrachten kan functioneren, zodat je niet drie verschillende lasers hoeft aan te schaffen. Voor binnen zoek je natuurlijk een afbouwlaser met een zichtbare straal, voor buiten een roterende laser en voor tegelwerk bovendien nog een haakse-hoeklaser. Spectra Precision biedt echter een totaaloplossing: de HV302, de bouwlaser die al deze lasers in één handzaam apparaat combineert.

 

Spectra Precision HV302 als multifunctionele bouwlaser

De HV302 van Spectra is natuurlijk in de eerste plaats een afbouwlaser. Dankzij de zichtbare straal is hij uitermate geschikt voor binnenklussen als systeemplafonds en wanden stellen. Maar aangezien de HV302 twee messing statiefaansluitingen telt, kan hij zowel horizontaal als verticaal een zichtbare straal genereren. Dit gegeven maakt een kruislijnlaser geheel overbodig. Bovendien is deze multifunctionele bouwlaser in te zetten als bouwlaser, voor zowel binnen als buiten. Mits je gebruikmaakt van de mogelijkheden van de HL760 handontvanger, is de HV302 ideaal bij bijvoorbeeld metselen, schuttingen zetten en zelfs bestratingswerkzaamheden. Omdat de behuizing geheel waterdicht is, kan de HV302 zelfs in de stromende regen worden gebruikt.

 

Automatische hellingmeting op de HV302

Indien je de HV302-kofferset bestelt, dan zit er standaard de HL760 handontvanger bij. Deze maakt een heel breed scala aan nieuwe toepassingen mogelijk. Omdat deze ontvanger een radioverbinding legt met de laser, is bijvoorbeeld automatische afschotmeting mogelijk. Met deze handige functie hoef je de ontvanger slechts ruw te nivelleren met de HV302. Vervolgens regelt de laser dat de straal wordt uitgelijnd met de ontvanger. Met deze zogeheten 'Grade Match'-functie is het zelfs mogelijk om eenvoudige hellingwerkzaamheden te verrichten.

 

De HV302, ook voor (glazen) wanden

Omdat de HV302 van Spectra Precision ook verticaal kan worden gebruikt, is deze multifunctionele bouwlaser bovendien uitermate geschikt om wanden mee te zetten. Uiteraard kun je hierbij denken aan gipswanden, maar ook glazen wanden behoren tot de mogelijkheden. Dankzij de speciale maskermodus kun je namelijk automatisch tot drie zijden afschermen. Aan deze zijden zal de laser straal dus niet worden weerkaatst door de ruiten. Ideaal voor installateurs van glazen wanden dus!

 

HV302 links rechts en voor

 

Bouwlaser voor binnen- en buitengebruik

De Spectra Precision HV302 is in de eerste plaats natuurlijk een afbouwlaser, geschikt voor binnengebruik dus. Deze interieurlaser zit echter in exact dezelfde behuizing als de LL300N, de LL300S en de GL422N. Dit betekent dat ook de HV302 geheel water- en stofdicht is. Dit maakt de HV302 uitermate geschikt om ook buiten te worden ingezet, bijvoorbeeld bij bestratingswerkzaamheden, beton storten en metselen.

 

Radio-afstandsbediening om je HV302 vanaf afstand te bedienen

Zoals je hierboven al hebt gelezen, is de HV302 van Spectra Precision een absolute alleskunner. Maar waar je deze multifunctionele bouwlaser ook voor wilt gebruiken, zeker is dat je alle functies vanaf grote afstand kunt regelen. De HV302 wordt namelijk standaard geleverd met een radio-afstandsbediening. Deze RC402N heeft een gegarandeerd bereik van minimaal honderd meter, zodat je niet telkens naar de bouwlaser hoeft te lopen om deze te bedienen.

 

Onze eindconclusie

Zoals je hierboven dus al hebt kunnen lezen, is de HV302 de ultieme multifunctionele bouwlaser. Dit handzame apparaat is dan ook dé laser voor binnen, buiten en incidenteel, handmatig afschot. Deze multifunctionele bouwlaser is te bestellen als de HV302 met een rode laserstraal en de HV302G met een groene laserstraal. Bovendien hebben wij verschillende actiepakketten met deze multifunctionele bouwlaser voor je samengesteld.

 

De HV302 multifunctionele lasers bekijken ►

 

Ook interessant
Alles over de afschotlasers van Spectra

Alles over de afschotlasers van Spectra

Ronald 27-06-2024 0
AIC Visser is al meer dan veertig jaar de trotse importeur voor de Benelux van het merk Spectra Precision Laser. Dit Amerikaanse merk is de uitvinder ...
Lees meer
Voorkom stofvorming met een nevelkanon

Voorkom stofvorming met een nevelkanon

Ronald 24-06-2024 0
Een grote hoeveelheid stof in de lucht is slecht voor de omgeving en schadelijk voor zowel het milieu als de volksgezondheid. Fijnstof wordt tegenwoor...
Lees meer
Waarom jaarlijks onderhoud bij AIC Visser een must is

Waarom jaarlijks onderhoud bij AIC Visser een must is

Ronald 20-06-2024 0
De zomervakantie staat weer voor de deur. Nog maar een paar werken hard werken, en het is alweer bouwvak. Hét uitgelezen moment om je meetinstrument b...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600