Bijlen

Bijlen

Mag je graag hakken, dan kun je ook bij Straatmakershop terecht. Wij bieden een enorme keus uit een flink aantal bijlen van diverse fabrikanten en in verschillende prijsklassen. Zo vind je hier niet alleen bijlen van DeWit, maar bijvoorbeeld ook van Talen Tools.

Producten per pagina
Sorteer op:
Handbijl Orit fiberglas AXFH-600 -9%
Favoriet
Vergelijken
  • Ergonomisch gevormde steel met softgrip
  • Afmetingen: 340 x 30 x 150 mm
  • Gewicht: 600 gram | Gecoate bijlkop
Bijl / Aks Orit fiberglas AXFH-1400 -11%
Favoriet
Vergelijken
  • Ergonomisch gevormde steel met softgrip
  • Afmetingen: 700 x 30 x 200 mm
  • Gewicht: 1900 gram | Gecoate bijlkop
Pikhouweel Orit Picker 900 fiberglas -10%
Favoriet
Vergelijken
  • Ergonomisch gevormde steel met softgrip + oog
  • Afmetingen: 900 x 90 x 500 mm
  • Gewicht: 3400 gram | Gewicht kop: 2 kg

Als je op zoek bent naar een goede bijl en er niet het bijltje bij neer wilt gooien, dan ben je bij Visser Assen eveneens aan het juiste adres. In ons online assortiment kun je kiezen uit verschillende soorten bijlen, waaronder onder meer kloofbijlen, bosbijlen, handbijlen, houtbijlen tot zelf een houweel of pikhouweel. Kortom, voor iedereen de juiste bijl.

 

De juiste bijl kiezen is zeer belangrijk

Als je op zoek wilt gaan naar de juist bijl voor jouw werkzaamheden, dan is het zeer belangrijk om voor de aanschaf na te gaan welk model bijl je in feite nodig hebt. Want gebruik je namelijk de verkeerde bijl, dan kan dit ervoor zorgen dat je veel meer kracht moet leveren om tot hetzelfde resultaat te komen. Bovendien is het zo dat het verkeerde type bijl bij de verkeerde werkzaamheden kan leiden tot gevaarlijke situaties.

 

Kloofbijl online kopen

Als je er tijdens koude winterdagen warm bij wilt zitten, dan is een kloofbijl zeker aan te raden. Want met een kloofbijl kun je zeer gemakkelijk hout in stukken kloven om deze vervolgens in de open haard of kachel te gooien. Het gewicht en het formaat van de juiste kloofbijl hangt af van jouw postuur en je lengte.

 

Een goede kloofbijl kun je herkennen aan de bijzondere kop van de bijl. Deze is namelijk in de richting van de snede dun, waardoor de bijl zo gemakkelijk het houw weet binnen te dringen. De kop van de kloofbijl wordt hierna al snel breder, opdat hij zo gemakkelijk het hout uit elkaar weet te duwen. Realiseer je echter goed dat een kloofbijl uitsluitend is bedoeld om haardhout mee te kunnen kloven. Deze bijl is dus totaal niet geschikt om mee te hakken.

 

Bosbijl, handbijl of houtbijl

Wil je juist in het bos bomen om kunnen hakken? Dan heb je natuurlijk niets aan een echte kloofbijl. Voor dergelijke werkzaamheden kun je het beste een bosbijl gebruiken, die ook wel een handbijl of houtbijl wordt genoemd. Een dergelijk bijl is namelijk vlijmscherp, en dan ook geheel geoptimaliseerd voor het omhakken van bomen.

 

Pikhouweel of houweel kopen

Als laatste kun je in deze categorie een pikhouweel of kortweg houweel vinden. Een pikhouweel is een handwerktuig dat is uitgevoerd met een lange, houten steel met hieraan een stalen blad. Dit blad heeft aan de ene zijde een scherpe punt, terwijl zich aan het andere uiteinde een breder en platter deel bevindt.

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600