Wegens COVID-19 nemen wij maatregelen die impact hebben op onze dienstverlening. Klik hier voor alle informatie.

Top 7 best verkochte bouwkachels

Geschreven door Ronald 08-02-2021 0 Reacties

Het is momenteel hartje winter, dus wat is vandaag de dag het populairste product op de webshop van Visser Assen? Juist, een bouwkachel! Maar welke kachel is nu de beste? Daar is geen antwoord op te geven, maar we kunnen je wel vertellen welke modellen elektrische bouwkachel het populairst zijn. Daarom hier de Top 7 Favoriete Bouwkachels!

 

 1. Dryfast DEH 3 bouwkachel

Bouwkachel Dryfast DEH3

 

De aller-, allerpopulairste bouwkachel in ons assortiment is sinds enige tijd de 3 kilowatt sterke elektrische bouwkachel van Dryfast,. Deze bouwkachel, de DEH 3, is nog niet eens zolang geleden in ons leveringsprogramma opgenomen. Desondanks mag de introductie van deze kleinste bouwkachel van Dryfast buitengewoon succesvol worden genoemd, want deze elektrische heaters vliegen werkelijk als warme broodjes over de toonbank.

 

Veel bijzonders valt er helaas niet te zeggen over deze compacte werkplaatskachel. Deze heater is uitgerust met een gloeispiraal en een driestandenschakelaar. Ook deze robuuste elektroheater kan gewoon op het lichtnet worden aangesloten, want er zit een standaard stekker aan. Dankzij de geïntegreerde, kunststof handgreep is deze bouwkachel gemakkelijk met de hand te verplaatsen. Voor de prijs hoef je het niet te laten: onze kleinste heater kent namelijk ook een klein prijsje.

 

Belangrijkste kenmerken van de Dryfast DEH 3

 • Maximale capaciteit: 2 580 kcal/h | 3 kW
 • Luchtverplaatsing: 476 m³/uur
 • Werkt op netstroom (230 volt)

Dryfast DEH3 bekijken ►

 

 1. Dryfast DFE 25 en DFE 25T elektrische kachel

Bouwkachel Dryfast DFE 25(T)

 

Net naast de koppositie grijpt de tweeling DFE 25 en DFE 25T van Dryfast. Deze blauwe bouwkachels hebben het uiterlijk van een nagenoeg perfecte kubus. Het voordeel van de twee dubbelwandige tweelingbroers is dat deze ook gewoon op het lichtnet kunnen worden aangesloten. Een aparte krachtstroomaansluiting is dus niet nodig. De maximale capaciteit van de DFE 25 en DFE 25T van Dryfast is 3 kW, het equivalent van 2600 kilocalorieën per uur. Beide bouwkachels zijn goed voor een luchtverplaatsing van maar liefst 250 m3 per uur.

 

Al jarenlang vliegen deze blauwe bouwkachels als warme broodjes over de toonbank, mede dankzij de uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit. Waar de DFE 25 een elektroheater is zonder poespas, haal je voor slechts een paar tientjes meer de DFE 25 T in huis. Laatstgenoemde is uitgerust met een ruimtethermostaat, dus altijd een vaste temperatuur in huis!

 

Belangrijkste kenmerken van de Dryfast DFE 25 en DFE 25T

 • Capaciteit: 2.600 kcal/h | 3 kW
 • Luchtverplaatsing: 250 m³/uur
 • Werkt op netstroom (230 volt)

Dryfast DFE 25(T) bekijken ►

 

 1. Oklima 3.3 kW elektrische heater

Bouwkachel Oklima 3,3 kW

 

De laagste trede op VA's erepodium is gereserveerd door de typeloze 3,3 kW sterke bouwkachel van Oklima. Deze gele elektroheater kan eenvoudig worden aangesloten op ieder standaard stopcontact. Gewoon op 230 volt dus. Deze compacte, rechtopstaande bouwkachel is standaard uitgerust met een driestandenschakelaar en kan afhankelijk van de gekozen stand 1,65 of 3,3 kilowatt leveren. Hiermee is deze elektrische bouwkachel uitermate geschikt voor het verwarmen van kleinere ruimten met een maximale inhoud van 56 kuub. De scherpe prijs, zijn robuustheid en de veelzijdigheid maken deze bouwkachel buitengewoon populair.

 

Belangrijkste kenmerken van de Oklima 3.3 kW elektrische kachel

 • Maximale capaciteit: 2.840 kcal/h | 3,3 kW
 • Luchtverplaatsing: 400 m³/uur
 • Werkt op netstroom (230 volt)

Oklima 3.3 kW bekijken ►

 

 1. Oklima SK 40-C ventilatorkachel

bouwkachel Oklima SK 40-C

 

Helaas is het de Oklima SK 40-C net niet gelukt het erepodium te behalen, want deze gele ventilatorkachel treffen we namelijk op de vierde plek aan. Deze flink uit de kluiten gewassen straalkachel is in feite de grote broer van de SK 12-C, de ventilator op de vijfde plek van onze ranglijst. De SK 40-C is zó krachtig, dat je hiervoor wél een krachtstroomaansluiting (400 volt) voor nodig hebt.

 

Voordeel van dit model ventilatorkachel is dat deze standaard wordt geleverd met een interne ruimtethermostaat. Deze weet de temperatuur binnen automatisch af te regelen van 0 tot en met maar liefst 36 graden Celsius. Zijn robuuste vormgeving, de interne ruimtethermostaat en de mogelijkheid tot het aansluiten van een speciale slang zorgen ervoor dat deze elektrische fankachel al een grote fanschare heeft opgebouwd.

 

Belangrijkste kenmerken van de Oklima SK 40-C

 • Maximale capaciteit: 8.600 kcal/h | 10 kW
 • Luchtverplaatsing: 1500 m³/uur
 • Met interne ruimtethermostaat | 400 volt

Oklima SK 40-C bekijken ►

 

 1. Oklima SK 12-C ventilatorkachel

bouwkachel Oklima SK 12-C

 

Op de nummer 5-positie in onze ranglijst van populaire bouwkachels op stroom vinden we de SK 12-C van Oklima. Deze compacte bouwkachel wordt gefabriceerd in Italië en heeft een ronde vormgeving. Bijzonder aan deze elektrische heater is dat deze is uitgerust met een ventilator. Deze eveneens knalgele ventilatorkachel kent twee verschillende standen en draait op gewoon netstroom (230 volt). Een speciale krachtstroomaansluiting is dus niet nodig. Afhankelijk van de gekozen stand is de SK 12-C goed voor een capaciteit van 1,5 of 3,0 kilowatt. De veelzijdigheid en het robuuste design maken deze ventilatorkachel tot een van de populairste bouwkachels in ons assortiment.

 

Belangrijkste kenmerken van de Oklima SK 12-C

 • Maximale capaciteit: 2.600 kcal/h | 3 kW
 • Luchtverplaatsing: 450 m³/uur
 • Werkt op netstroom (230 volt)

Oklima SK 12-C bekijken ►

 

 1. Dryfast DEH 15: de 15 kW sterke elektrische bouwkachel

bouwkachel Dryfast DEH15

 

Op de zesde positie van onze ranglijst met populairste elektrische bouwkachels treffen we weer een bouwkachel van Dryfast aan. Dit is de DEH 15, een 15 kilowatt sterke elektroheater van Dryfast. Deze knalblauwe bouwkachel is nog niet eens zo gek lang geleden in ons online aanbod opgenomen. Dankzij zijn grote capaciteit, de keuzeschakelaar tussen 5, 10 en 15 kW, zijn standaard ingebouwde thermostaat en zijn scherpe prijs heeft deze zeer sterke kachel zich nu al naar de zesde plek weten te knokken.

 

Belangrijkste kenmerken van de Dryfast DEH 15

 • Maximale capaciteit: 12 900 kcal/h | 15 kW
 • Luchtverplaatsing: 1292 m³/uur
 • Met stekkeraansluiting 32A 5-polig (400 volt)

Dryfast DEH15 bekijken ►

 

 1. Dryfast DFE 65: dé bouwkachel

bouwkachel Dryfast DFE 65

 

Op plek nummer 7 van onze populairste kachels voor op de bouwplaats treffen wij de DFE 65 van Dryfast aan. Deze blauwe bouwkachel mag op geen enkel bouwplaats ontbreken. Deze krachtpatser op krachtstroom (400 volt) heeft een capaciteit van maar liefs 12 kW, goed voor 10 400 kilocalorieën per uur. Te bestellen met als optie een externe thermostaat is de Dryfast DFE 65 de absolute nummer 1 onder professionele gebruikers. Dankzij zijn buitengewoon solide vormgeving, zeer lange levensduur en uitstekende verwarmingseigenschappen is deze bouwkachel al vele jaren ongekend populair.

 

Belangrijkste kenmerken van de Dryfast DFE 65

 • Capaciteit: 10.400 kcal/h | 6, 9 of 12 kW
 • Luchtverplaatsing: 600 m³/uur
 • Stekkeraansluiting : 400V / 32A - 5 polig

Dryfast DFE65 bekijken ►

 

Zo, nu weet je wat de zeven populairste elektrische bouwkachels zijn. Wist je trouwens dat wij ook gaskachels en hetelluchtkanonnen verkopen?

 

Alle bouwkachels bekijken ►

 

Ook interessant
Aantal Amperes en draaddikte van krachtstroomkabels

Aantal Amperes en draaddikte van krachtstroomkabels

Ronald 07-12-2013 1
Soms is het lastig om te bepalen welke krachtstroomkabel geschikt is voor het werk of voor een klus. Om te helpen bij het maken van de juiste keuze vo...
Lees meer
Hoe moet ik bestraten?

Hoe moet ik bestraten?

Ronald 25-05-2013 0
  Hoe moet ik bestraten? Deze vraag wordt ons geregeld gesteld door vele doehetzelvers. In dit artikel leggen wij stap voor stap uit hoe je het moe...
Lees meer
Wat voor rechten biedt een ‘Verboden Toegang’-bord?

Wat voor rechten biedt een ‘Verboden Toegang’-bord?

Ronald 15-09-2016 0
  visser-assen.nl biedt een enorm assortiment aan borden en stickers  met de tekst ‘Verboden Toegang’.  Wij krijgen dan ook geregeld de vraag wat v...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600