Aanrijdbeveiliging: wanneer en hoe gebruik je deze?

Geschreven door Ronald 24-05-2024 0 Reacties Wegbebakening,Alles over terreininrichting,

Het assortiment van de AIC Visser Groep – tot de fusie met AIC in Harderwijk nog Visser Assen geheten – blijft zich maar uitbreiden. De nieuwste toevoeging aan ons assortiment Terreininrichting is Aanrijd- en Stootbeveiliging. Maar wanneer maak je nu gebruik van aanrijdbeveiliging en hoe moet je deze toepassen? Dat lees je allemaal in dit blogartikel.

 

Aanrijdbeveiliging en rambeveiliging | AIC Visser

 

Op locaties zoals bijvoorbeeld een magazijn of een fabriek is het een komen en gaan van mensen en voertuigen. Je hebt te maken met kostbare machines, stellingen vol voorraad en voortdurend verkeer van heftrucks en andere transportmiddelen. Het is daarom van cruciaal belang om ongelukken te voorkomen en schade te beperken. Dit is waar aanrijdbeveiliging om de hoek komt kijken. Aanrijdbeveiliging in een magazijn kenmerkt zich door de opvallende kleurencombinatie geel met zwart en biedt bescherming op diverse manieren. In dit blogartikel leggen we uit welke soorten aanrijdbeveiliging er zijn, wat ze beschermen en hoe ze werken.

 

Aanrijd- en stootbeveiliging bekijken ►

 

Beschermbeugel om bijvoorbeeld een buis of kolom te beschermen

Een beschermbeugels is een robuuste staalconstructie die strategisch kan worden geplaatst om belangrijke onderdelen van je magazijn of fabriekshal te beschermen tegen aanrijdschade. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een kolom of een afwateringsbuis. Beschermbeugels absorberen de impact van een botsing en verminderen zo de kans op schade aan de achterliggende objecten. Het gebruik van beschermbeugels zorgt ervoor dat zowel jouw kwetsbare onderdelen als de werknemers in de buurt veilig zijn.

 

Een beschermbeugel is een vorm van rambeveiliging die is te leveren in verschillende verschijningsvormen. Zo heb je de halve beschermbeugel, de U-beugel. Met behulp van deze beugel kan een kwetsbaar object aan ten hoogste drie zijden worden beschermd. Deze modellen zijn ideaal wanneer een kwetsbare leiding zich bijvoorbeeld vlak langs de muur bevindt. Daarnaast zijn er nog beugels die een kolom 360 graden rondom weet te beschermen tegen stoten en botsen. Afhankelijk van het model kun je deze gemakkelijk om het object plaatsen.

 

Beschermhek voor een veilige zone voor voetgangers

Beschermhek is onmisbaar in een magazijn of een fabriekshal waar zowel voertuigen als voetgangers zich bevinden. Door beschermhekken langs voetgangerspaden te plaatsen, zorg je ervoor dat voetgangers beschermd zijn tegen rondrijdend vervoer. Deze hekken onderscheppen voertuigen en voorkomen dat ze op voetgangerspaden terechtkomen. De duidelijke afbakening zorgt ervoor dat iedereen weet waar hij of zij veilig kan lopen, wat het risico op ongevallen aanzienlijk vermindert.

 

De beschermhekken zijn eveneens te bestellen in verschillende modellen. Zo hebben wij speciale ramhekken in ons assortiment opgenomen die eruitzien als een grote beugel. Deze kun je zowel in als op het beton plaatsen en zijn aan de bovenzijde rond afgewerkt. Bovendien zijn er modellen beschermhekken die zijn uitgevoerd met een horizontale dwarsstang. Deze moet voorkomen dat men gemakkelijk onder het hek door kan kruipen.

 

Top of the bill zijn natuurlijk de modulaire beschermhekken. Deze speciale rambeveiliging is opgebouwd uit losse componenten. Zo kun je zelf je ideale beschermhek samenstellen. Door een weloverwogen selectie samen te stellen van begin- en eindpalen, tussenpalen, dwarsbalken en zelfs hoekpalen, kun je een ramhek van iedere denkbare breedte samenstellen. Zelfs om het hoekje gaan is geen enkel probleem.

 

Beschermpalen aanrijdbeveiliging | AIC Visser

 

Beschermpalen zijn ideaal voor locaties met een beperkte ruimte

Aanrijdpalen zijn vergelijkbaar met beschermbeugels, maar zijn ontworpen voor specifieke locaties waar ruimte beperkt is. Ze worden vaak geplaatst bij hoeken van stellingen, ingangen en andere kritieke punten waar voertuigen langsrijden. Beschermpalen zijn sterk en robuust, en door hun opvallende gele kleur met zwarte accenten zijn ze goed zichtbaar voor chauffeurs. Dit zorgt ervoor dat de kans op aanrijdingen aanzienlijk wordt verminderd.

 

Hoekbescherming beveiligt je stelling tegen ramschade

Stellingen zijn een essentieel onderdeel van je magazijn. Een botsing met een stelling kan niet alleen de stelling beschadigen, maar ook de stabiliteit ervan in gevaar brengen, waardoor de opgeslagen goederen kunnen vallen en beschadigd raken. Stellingbeschermers beschermen de poten van je stellingen. Deze beschermplaten voor je magazijnstelling zijn eveneens uitgevoerd in een gele met zwarte kleurstelling en zijn te bestelling in verschillende hoogtematen.

 

Aanrijdbeveiliging beschermt je werknemers

Het belangrijkste aspect van aanrijdbeveiliging is de bescherming van jouw werknemers. Een veilige werkomgeving is cruciaal, en je wilt natuurlijk niet dat er ongelukken gebeuren waarbij medewerkers gewond raken. Met een goed veiligheidsbeleid en de juiste aanrijdbeveiliging zorg je ervoor dat zowel bestuurders van voertuigen als personeel dat zich te voet verplaatst, extra bescherming genieten. De opvallende kleuren van de aanrijdbeveiliging zorgen ervoor dat medewerkers alert blijven en uitkijken. Door veiligheidshekken en andere beschermingsmiddelen te gebruiken, verlaag je het risico op zwaar letsel aanzienlijk.

 

Beschermhekken aanrijdbeveiliging | AIC Visser

 

Bescherm machines en stellingen tegen aanrijdschade

Aan machines en stellingen hangt een flink prijskaartje. Beschermbeugels, aanrijdpalen en stellinghoekbeschermers bieden hier de perfecte oplossing. Ze fungeren als schild voor jouw dure apparatuur en zorgen ervoor dat botsingen geen grote schade veroorzaken. Door te investeren in goede aanrijdbeveiliging, voorkom je dure reparaties en vervangingen.

 

Aanrijdbeveiliging biedt enorm veel voordelen en is bovendien verplicht in jouw magazijn. Door elke hoek te beschermen en te voorkomen dat ongevallen en schade ontstaan, creëer je een veilige en efficiënte werkomgeving. Zorg ervoor dat je magazijn voldoet aan de veiligheidsnormen en investeer in aanrijdbeveiliging. Het resultaat? Een veilige werkplek waar jouw werknemers en jouw eigendommen optimaal beschermd zijn.

 

Aanrijd- en stootbeveiliging bekijken ►

Ook interessant
Regen? Voorkom schimmel met een ontvochtiger!

Regen? Voorkom schimmel met een ontvochtiger!

Ronald 14-06-2024 0
Huurders en huiseigenaren in ons land zitten massaal met de handen in het haar. Want ondanks de vermeende opwarming van de aarde, is het kouder en nat...
Lees meer
Land2Map: de ultieme oplossing voor landmeetkunde in AutoCAD

Land2Map: de ultieme oplossing voor landmeetkunde in AutoCAD

Ronald 13-06-2024 0
Stel je voor: je bent in het veld aan het meten en je hoeft nooit meer terug naar kantoor om tekeningen voor te bereiden. Klinkt als een droom, toch? ...
Lees meer
De werkelijke kosten van inefficiënte maatvoering

De werkelijke kosten van inefficiënte maatvoering

Ronald 06-06-2024 0
In de bouwwereld wordt iedereen voortdurend geconfronteerd met dezelfde uitdaging: een kleine winstmarge die op allerlei manieren kan worden afgeroomd...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600