Wegmarkering aanbrengen: wat zijn de mogelijkheden?

Geschreven door Ronald 26-09-2019 0 Reacties Wegbebakening,Alles over terreininrichting,Alles over Werk in Uitvoering,Alles over afreien en uitzetten,

 

Als je wegmarkeringen wilt aanbrengen, of je wilt tijdelijke belijning aanbrengen op een sportveld of belijning in het magazijn: er bestaat een grote verscheidenheid aan mogelijkheden. Maar hoe krijg je nu de perfecte wegmarkering op het wegdek en wat voor producten heb je hier zoal voor nodig? Daar hopen wij je in dit blogartikel een passend antwoord op te geven.

 

Wegenverf aanbrengen als een permanente oplossing

Veruit de duurzaamste oplossing die goed is voor jarenlang intensief gebruik, is professionele wegenverf. Deze wordt door ons geleverd in een blik met een inhoud van maar liefst 7 kilogram. Deze wegenverf voor professioneel gebruik is een industriële hoogwaardige wegenverf en is toe te passen op vrijwel alle ondergronden zoals beton, asfalt en klinkers. Deze verf laat zich eenvoudig aanbrengen door middel van een kwast of een roller. Bovendien is deze verf aan te brengen met behulp van speciale spuitapparatuur.

 

Wegenverf in blik biedt een uitstekende dekking op in feite alle ondergronden. Zo hecht deze verf uitstekend op beton, asfalt en zelfs klinkers. In principe blijft de wegenverf slijtvast zitten op alle voorkomende ondergronden die kunnen voorkomen in de GWW-sector. De dekking van deze wegenverf is zelfs zó goed, dat het uitstekend is bestand tegen strooizout.

 

Als je besluit te gaan werken met professionele wegenverf, raden wij je aan eerst de aanwijzingen op de verpakking goed door te lezen en op te volgen. Deze wegenverf laat zich gemakkelijk verdunnen met behulp van de speciale wegenverfverdunner. Het dragen van goede werkhandschoenen is hierbij natuurlijk een must.

 

Wegenverf aanbrengen met behulp van een roller of een kwast

Hoewel echt wegenverf wordt aangeleverd in grote blikken met een inhoud van maar liefst zeven kilo, is het aanbrengen op het wegdek een fluitje van een cent. Dit kan natuurlijk zeer gemakkelijk met een los mee te bestellen lakset. Deze bestaat uit een speciaal verfbakje en een aantal verfrollers. Gewoon de aanwijzingen op de verpakking volgen en je kunt aan de slag. Voor de wat moeilijker te bereiken plaatsen kun je bij ons nog een radiatorkwast en een bokkenpoot bestellen.

 

wegmarkering bij Visser Assen   wegmarkering bij Visser Assen

 

Markeringsverf wegen voor zeer intensief gebruik

Als je op zoek bent naar een spuitbus met wegenverf die bestand is tegen langdurig gebruik onder de zwaarste omstandigheden, dan is de markeringsverf 2K Heavy Duty een uitstekende oplossing. Deze verf is namelijk uitermate geschikt voor ondergronden en oppervlakken die extreem zwaar worden belast. Dit doet je natuurlijk direct denken aan bijvoorbeeld de vloeren van een magazijn, waar dagelijks heftrucks en palletwagens in en uit rijden. Bovendien is deze wegenverf ideaal voor het trekken van lijnen in parkeergarages of op parkeerterreinen.

 

De 2K Linemarker Heavy Duty is een markeringsverf met een zeer hoge dekkingskracht. De verf blijft zonder enige moeite minstens twee jaar op de ondergrond zitten, zelfs bij zware belasting. Iedere spuitbus is goed voor om en nabij de drie vierkante meter. Dit is uiteraard wel afhankelijk van de dikte van de aan te brengen verflaag.

 

Lijnen trekken met markeringsverf Lijnmarker

Als je gemakkelijk en snel een groot aantal lijnen wilt trekken die bovendien lang op het wegdek blijven zitten, dan is een zogenoemde lijnmarker de meest gekozen oplossing. Want zoals de naam het natuurlijk al een beetje verklapt, is de Lijnmarker uitermate geschikt om strepen mee te kunnen trekken. Dankzij de uitstekende hechting op tal van ondergronden als beton, asfalt, steen, hout en zelfs metaal is de Lijnmarker uitermate geschikt om te worden toegepast op parkeerterreinen, magazijnvloeren, sportvelden en in fabrieken.

 

De markeringsverf die valt onder de noemer 'Lijnmarker' is een verfsoort die geschikt is voor semi-permanente hechting. De verflaag blijft namelijk tussen de één en twee jaar op de ondergrond aanwezig. Deze markeringsverf is uitstekend bestand tegen benzine, chemicaliën en weersinvloeden.

 

Markeringsverf spuitbus voor tal van toepassingen

Een verfsoort die geschikt is voor de meest uiteenlopende toepassingen en voor een grote verscheidenheid aan ondergronden is de standaard markeringsverf in een spuitbus. De markeringsspray wordt onder private label van Visser Assen op de markt gebracht en kent een scherpe prijsstelling. Deze verf is te bestellen in maar liefst acht verschillende kleuren en hecht zich moeiteloos op ondergronden van beton, steen, metaal of asfalt. Deze markeringsverf is uitermate geschikt voor het zetten van stippen en strepen, uitzetwerk in de bouw en het schrijven van letters. Deze verf blijft maximaal een jaar op de ondergrond zitten.

 

Een andere soort markeringsspray in ons online assortiment is de Pro-Paint MultiMarker. Deze verf is leverbaar in een spuitbus met een inhoud van een halve liter. Deze bijzonder goed opvallende markeringsverf is leverbaar in zes verschillende fluorescerende kleuren en biedt een uitstekende hechting op metaal, hout, beton, steen en metselwerk. De MultiMarker wordt met name in de bouw gebruikt voor het tekenen van stippen of het schrijven van letters en kent een levensduur van acht tot twaalf maanden.

 

Markeringsverf aanbrengen met behulp van een spuitbus

Lees voor het aanbrengen van de verf de gebruiksaanwijzing goed door. Zorg ervoor dat de ondergrond schoon, droog en vetvrij is. Breng vervolgens de spuitbus op kamertemperatuur. De ideale temperatuur om de markeringsverf te verwerken ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Let erop dat je de verf niet aanbrengt bij temperaturen onder de 10 graden Celsius. Ook het verf spuiten bij een dreigende regenbui, tijdens vorst of in de volle zon wordt ten zeerste afgeraden.

 

Voor je de markeringsspray gaat spuiten, moet de markeringsverf minimaal twee minuten goed worden geschud. Hierna spuit je een proefstukje om te kijken of de verf goed is gemengd. Is alles in orde, breng dan de markeringsspray aan in de gewenste breedte. De spuitbus is 180° of ondersteboven te gebruiken. Na gebruik het ventiel schoonspuiten (spuitbus rechtop houden en de sproeikop circa 5 seconden ingedrukt houden). Hierna is de aangebroken markeringsverf minimaal twaalf maanden te bewaren op een droge, koele en vorstvrije plaats.

 

krijtspray bij Visser Assen   krijtspray bij Visser Assen

 

Krijtspray is ideaal voor zeer kortstondige markering

Hoewel de meeste soorten markeringsverf semi-permanent zijn aan te brengen, zijn er natuurlijk ook genoeg situaties te bedenken waar een (semi-)permanente wegmarkering niet nodig, of zelfs helemaal niet gewenst. Hiervoor heeft men een bijzondere vorm van markeringsspray ontwikkeld, en wel in de vorm van krijtspray. Deze is een soort verf die juist geschikt is voor zeer kortstondig gebruik.

 

Krijtspray is een markeringsverf die geheel op basis is van kalk, waardoor het niet schadelijk is voor flora en fauna. Deze kalkspray is een ideale oplossing voor een tijdelijke markering tijdens bijvoorbeeld beurzen, kermissen, sportevenementen, calamiteiten en nog veel meer. Krijtspray is dan ook letterlijk een verfsoort voor een korte levensduur. De verf is namelijk binnen enkele dagen tot maximaal twee weken geheel verdwenen. Zonder sporen achter te laten. Dit is echter wel geheel afhankelijk van factoren als de laagdikte, belasting, ondergrond en het weer ter plaatse.

 

Markeermachine kopen voor bij je markeringsverf

Als je met een spuitbus wegmarkeringen wilt aanbrengen zonder last te krijgen van vieze handen, is een markeermachine een absolute aanrader. Een markeringsmachine is in zijn eenvoudigste vorm een houder voor één bus markeringsverf. Dit zogenoemde markeerpistool is te leveren met een kort of lange steel en brengt de wegenverf met een constante druk op het gewenste oppervlak aan.

 

Naast de twee markeerpistolen leveren wij eveneens een aantal markeermachines met wielen, ook wel markeerwagentjes genoemd. De meest simpele uitvoering van een dergelijke markeringswagen is niets meer dan een markerpistool model lang met twee wielen. Deze markeermachine biedt plaats aan slechts één spuitbus. De meest uitgebreide uitvoering is een markeermachine drie wielen. Hierdoor blijft dit markeerwagentje gewoon rustig op zijn plek als je de markeermachine loslaat. Bovendien is de driewielige markeermachine uitgerust met een lange pijl, zodat je in de gaten kunt houden of je precies in een rechte lijn loopt. Ten slotte biedt deze markeerwagen plaats aan maar liefst drie spuitbussen met markeringsverf.

 

Tape vloermarkering als gemakkelijk te verwijderen markering

Naast het aanbrengen van verf is er nóg een mogelijkheid om tot een goede wegmarkering te komen. En wel in de vorm van speciale vloermarkeringstape. Dit lijkt op gewone plakband dat je ook gebruikt om dozen dicht te plakken, maar dan wat sterker. Tape voor vloermarkering is bestand tegen onder meer chemicaliën, zuren en logen. Hiermee is vloermarkeringstape uitermate geschikt voor het gebruik op sportterreinen, fabrieken en magazijnen. Tape voor vloermarkering is bovendien slijtvast, watervast en bestand tegen UV-straling. Het voordeel van tape in plaats van verf is dat tape direct is te gebruiken, omdat je niet hoeft te wachten tot de verf is opgedroogd.

 

Wegmarkering bekijken ►

 

Ook interessant
Alles over de afschotlasers van Spectra

Alles over de afschotlasers van Spectra

Ronald 27-06-2024 0
AIC Visser is al meer dan veertig jaar de trotse importeur voor de Benelux van het merk Spectra Precision Laser. Dit Amerikaanse merk is de uitvinder ...
Lees meer
Voorkom stofvorming met een nevelkanon

Voorkom stofvorming met een nevelkanon

Ronald 24-06-2024 0
Een grote hoeveelheid stof in de lucht is slecht voor de omgeving en schadelijk voor zowel het milieu als de volksgezondheid. Fijnstof wordt tegenwoor...
Lees meer
Waarom jaarlijks onderhoud bij AIC Visser een must is

Waarom jaarlijks onderhoud bij AIC Visser een must is

Ronald 20-06-2024 0
De zomervakantie staat weer voor de deur. Nog maar een paar werken hard werken, en het is alweer bouwvak. Hét uitgelezen moment om je meetinstrument b...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600