Almi steenknippers: Waar staan de typenummers voor?

Geschreven door Ronald 23-10-2018 0 Reacties Alles over steenknippers,Inframaterieel,Alles over merken en aankoopadvies,Visser Assen,

 

In ons omvangrijke assortiment met de steenknippers van Almi, kan het maar zo eens zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Want waar staan al die typenamen voor? Daar hopen wij in deze blog duidelijk in te scheppen. Bovendien willen wij je de nieuwste modellen nog even onder de aandacht brengen.

 

Almi steenknippers: de type-aanduidingen uitgelegd

Ieder model steenknipper begint steevast met de letters 'AL'. Hierna volgen twee getallen, al dan niet gevolgd door nog een letter. De letters A en L staan uiteraard voor Almi. Zo weet je direct dat je een steenknipper van Nederlands topfabricaat in handen hebt. De twee cijfers die hierop volgen, geven de breedte van het mes aan in centimeters. Zo is de AL33 een standaard steenknipper van Almi met een mesbreedte van 33 centimeter. De AL15 heeft als vanzelfsprekend een breedte van 15 cm. Als het type nog een laatste letter of reeks letters bevat, dan staan deze letters voor het volgende:

 

 Aanduiding  Uitleg
 Nummer  Lengte van de messen
 D  Uitvoering met vaste draagplaat, voor het schuin afknippen van stenen
 S  Uitvoering met een flexibel opgestelde snijtanden in plaats van een vast mes
 U  Uitvoering met extra kniphoogte voor het knippen van grote stenen
 Easy  Uitvoering met één spindel om zo lichter te knippen
 UT  Uitvoering met extra kniphoogte en grotere draagplaten om groot materiaal te ondersteunen
 KS  Uitvoering speciaal ontwikkeld voor het knippen van kalkzandsteen
 NSH  Uitvoering speciaal ontwikkeld voor het knippen van natuursteen
 SH  Hydraulische uitvoering
 KSH  Hydraulische uitvoering

 

Alle steenknippers van Almi standaard gegalvaniseerd

Almi, dé fabrikant van steenknippers uit het Twentse Vriezenveen, staat voor kwaliteit en innovatie. Hun producten worden dan ook telkens aangepast, ontwikkeld en verbeterd. De meest recente grote ontwikkeling is dat alle steenknippers vanaf nu worden geleverd in een gegalvaniseerde uitvoering. Hierdoor zijn deze stenenknippers nu nóg duurzamer dan ze al waren. Wil je toch liever een steenknipper in de vertrouwde gele kleur, dan kan deze tegen een meerprijs alsnog geel worden gespoten.

 

Almi AL15 als nieuwe lichtste steenknipper

De oude AL15 van Almi was al een revolutionaire steenknipper die was uitgevoerd met een enkele spindel voor het knippen van klinkers en waaltjes. Maar toch bleek al snel na de introductie dat er nog wel een aantal verbeterpunten in deze klinkerknipper zaten. Almi besloot dan ook deze kleine steenknipper uit de handel te halen om zo op de achtergrond verbeteringen en doorontwikkelingen hieraan door te voeren. Na twee jaar wachten besloot Almi de AL15 2.0 op de markt te brengen.

 

De nieuwe AL15 is licht van gewicht en daardoor erg handzaam. Het mechanisme is doorontwikkeld waardoor er een krachtsbesparing van 34 procent ten opzichte van het oude model is gerealiseerd. De draagplaten zijn voorzien van een gradenverdeling en de AL15 is uitgevoerd met een vast driehoekmes dat driezijdig te gebruiken is. De maximale knipbreedte is 15 centimeter en de kniphoogte varieert van 4 tot 10 centimeter.

 

 

Almi AL30 is een geheel nieuwe steenknipper

Helemaal nieuw op de markt is de AL30 steenknipper van Almi. Deze stenenknipper van Nederlands fabricaat is uitgevoerd met een vast mes en heeft dus een knipbreedte van 30 centimeter. De kniphoogt eis in te stellen van vier tot maar liefst twaalf cm. De AL 30 is uitermate geschikt om klinkers, betonklinkers, waaltjes en metselstenen te knippen.

 

Ook de AL30 is uitgevoerd met een enkele spindel. Hierdoor is deze steenknipper zeer gemakkelijk in te stellen op de juiste kniphoogte. Het doorontwikkelde knipmechanisme, dat is afgeleid van dat van de AL15, zorgt ervoor dat ook de AL30 maar liefst 34 procent lichter knipt dan zijn traditioneel uitgevoerde broertjes. Bij de AL30 steenknipper zijn de draagplaten eveneens uitgevoerd met een gradenplaat, voor nog gemakkelijker en nauwkeuriger knippen. Ten slotte is deze steenknipper uitgerust met een vast driehoeksmes dat aan drie zijden is te gebruiken.

 

 

De AL33 Easy en de AL43 Easy: maakt werken wel heel erg easy

Als laatste nieuwe steenknippers in het assortiment van Almi hebben wij zowel de AL33 als de AL43, die allebei de toevoeging 'Easy' hebben gekregen. En dat extra woordje is zeker niet uit de lucht gegrepen, want het werken met deze nieuwe steenknippers is wel heel erg 'easy'.

 

De Easy wijkt af van de gewone AL33 en AL43 van Almi, omdat deze beide stenenknippers zijn uitgevoerd met slechts één spindel. Deze spindel zorgt door middel van een overbrenging met een ketting ervoor dat de kniphoogte van de steenknipper gelijkmatig wordt ingesteld. Dit mechanisme zorgt ervoor dat de hoogte gelijkmatig naar boven en naar beneden kan worden ingesteld. De knipbreedte is 33 of 43 centimeter en de kniphoogte is in te stellen van 1 tot maar liefst 12 centimeter.

 

De AL33 Easy en de AL43 Easy hebben eveneens een doorontwikkeld mechanisme dat er voor zorgt dat deze knipper 20 procent lichter knipt dan de traditionele tegelknipper. De AL33 en de AL43 Easy zijn uitermate geschikt voor het knipper van klinkers en tegels. De draagplaten zijn uitgevoerd met een gradenplaat met centimeterverdeling. Bedieningsgemak is waar de Easy voor staat.

 

 

> Alle Almi steenknippers bekijken

 

Ook interessant
Voorkom stofvorming met een nevelkanon

Voorkom stofvorming met een nevelkanon

Ronald 24-06-2024 0
Een grote hoeveelheid stof in de lucht is slecht voor de omgeving en schadelijk voor zowel het milieu als de volksgezondheid. Fijnstof wordt tegenwoor...
Lees meer
Waarom jaarlijks onderhoud bij AIC Visser een must is

Waarom jaarlijks onderhoud bij AIC Visser een must is

Ronald 20-06-2024 0
De zomervakantie staat weer voor de deur. Nog maar een paar werken hard werken, en het is alweer bouwvak. Hét uitgelezen moment om je meetinstrument b...
Lees meer
Regen? Voorkom schimmel met een ontvochtiger!

Regen? Voorkom schimmel met een ontvochtiger!

Ronald 14-06-2024 0
Huurders en huiseigenaren in ons land zitten massaal met de handen in het haar. Want ondanks de vermeende opwarming van de aarde, is het kouder en nat...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600