Bandenzaag op accu: de beste koop

Geschreven door Ronald 14-09-2022 0 Reacties Alles over bandenzagen,Inframaterieel,Alles over emissievrije oplossingen,Alles over merken en aankoopadvies,

Visser Assen is al sinds de oprichting in het jaar 1974 dé toonaangevende leverancier en dealer van de belangrijkste producten en merken voor onder andere de infrasector. Innovaties worden op de voet gevolgd en milieuvriendelijke initiatieven met veel liefde omarmd. Als emissievrij alternatief voor de befaamde bandenzagen met een verbrandingsmotor zijn de laatste jaren steeds meer bandenzagen op accu op de markt verschenen. En terecht natuurlijk, want accu-doorslijper is dankzij nul uitstoot overal welkom. Zelfs in binnensteden met strenge milieuzones.

 

Waren de eerste modellen met een maximale bladdiameter van slechts ø 230 mm meer een veredelde haakse slijper, tegenwoordig hebben wij al een select aantal accu-bandenzagen met een kapdiameter van maar liefst ø 350 mm in ons assortiment. Maar welke van deze emissievrije bandenzagen is nu de beste keuze? Wij van Visser Assen vinden het dan ook de hoogste tijd geworden om je mee te nemen naar de verschillende mogelijkheden op het gebied van de bandenzaag op accu.

 

Bandenzaag op accu | Visser Assen

 

Als je puur kijkt naar een echte bandenzaag – dat wil zeggen, een motordoorslijper met een kapdiameter van ten minste ø 300 mm – dan kunnen voorlopig slechts twee merken iets voor je betekenen. Naast verschillende bandenzagen van de wereldmarktleider Husqvarna, was het het Amerikaanse Milwaukee dat al in 2020 met de eerste accu-bandenzaag op de markt kwam. Want hoewel een merk als Wacker Neuson de laatste jaren innovatief is op het gebied van trilplaten op accu, is het wat betreft een bandenzaag op accu van deze Duitse marktleider nog opvallend stil. En ook vanuit het kamp STIHL is het nog opvallend stil. Daarom stellen wij van Visser Assen zowel de Husqvarna K1 PACE als de MXF-COS350 van Milwaukee aan je voor, de enige twee merken die vandaag de dag een bandenzaag op accu in hun leveringsprogramma hebben opgenomen.

 

MXF-COS350: Milwaukee als pionier op het gebied van emissievrije bandenzagen

Wie had dat ooit gedacht? Het nieuwe decennium was nog maar net begonnen, of in januari 2020 werd al de eerste echte bandenzaag op accu aan de wereld getoond. Verrassend genoeg was het niet Husqvarna of STIHL (de twee grootste producenten op het gebied van motordoorslijpers en -zagen) dat met de primeur aan de haal ging, maar Milwaukee. Onder hun premium label 'MX FUEL' brengt deze Amerikaanse fabrikant van professioneel gereedschap naast een select aantal zware accugereedschappen de MXF-COS350 op de markt, 's werelds eerste bandenzaag op accu met een bladdiameter van maar liefst ø 350 mm. Dankzij deze revolutionaire vinding was het niet langer nodig om in de giftige uitlaatgassen banden en tegels op maat te zagen of over een grote afstand verlengkabels te leggen om je elektrischer bandenzaag van stroom te voorzien. Een nieuw marktconcept was geboren.

 

Husqvarna K1 PACE: de eerste echte bandenzaag op accu van de wereldmarktleider

Waar wij van Visser Assen hadden verwacht dat de concurrentie wel snel zou volgen, bleef het toch betrekkelijk lang stil op het gebied van de bandenzaag op accu. Waar wij nog altijd in afwachting zijn van emissievrije doorslijpmachines van STIHL en Wacker Neuson, was het eind 2021 Husqvarna dat als tweede fabrikant met een eigen accu-bandenzaag op de markt kwam. Deze voluit Husqvarna K1 PACE gedoopte elektrische bandenzaag op accu is een van de vele PACE-machines van deze Zweedse wereldmarktleider, een serie machines die worden gevoed door een krachtige, onderling uitwisselbare accu. Voordeel van 'de Husky' is dat deze is te bestellen met zowel een kapdiameter van ø 350 als ø 300 mm. Nu dus eindelijk een alternatief is geboden voor de MXF-COS350 van Milwaukee, is de tijd rijp om deze twee emissievrije bandenzagen tegenover elkaar te zetten.

 

Bandenzaag op accu Milwaukee MXF-COS350 | Visser Assen

 

De troeven van Milwaukees accubandenzaag MX FUEL MXF-COS350

De bandenzaag op accu van Milwaukee heeft een paar ijzersterke troeven in handen. Natuurlijk, zo is deze Amerikaanse fabrikant de pionier onder de emissievrije accu-doorslijpers. Daarom kan Milwaukee zich bogen over meer dan een jaar extra ervaring op het gebied van het ontwikkelen en produceren van de bandenzaag op accu. Maar ook op andere vlakken scoort de Milwaukee MXF-COS350 bonuspunten.

 

Zo heeft Milwaukee ervoor gekozen de machine NIET uit te voeren met een zelfremmende motor. Dit houdt in dat het diamantzaagblad na het zagen langer door blijft draaien. Dit bespaart accucapaciteit, waardoor je dus meer kunt zagen met een volle accu. Het nadeel hiervan is natuurlijk dat het wellicht wat onveiliger is.

 

Zo is deze accu-doorslijper opvallend scherp in de markt gezet. Zo kost deze bandenzaag op accu, compleet met maar liefst twee accu's, snellader en een diamantblad, je vandaag de dag net geen tweeduizend euro. Een mooi compleet en scherp geprijsd pakket dus, waar je direct mee aan het werk kunt. Nog een sterk verkoopargument van deze accubandenzaag is de garantietermijn. Milwaukee geeft je maar liefst twee jaar standaard fabrieksgarantie mee, en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen natuurlijk.

 

Bandenzaag op accu Milwaukee bekijken ►

 

Bandenzaag op accu Husqvarna K1 PACE | Visser Assen

 

De sterke punten van Husqvarna's bandenzaag op accu K1 PACE

Uiteraard kan ook de accu-bandenzaag van de Zweedse wereldmarktleider verrassend uit de hoek komen. Zo is Husqvarna natuurlijk al meer dan 325 jaar geleden opgericht en zijn hun motorzagen al vele tientallen jaren een begrip onder de professionele eindgebruikers waar ook ter wereld. En ook hun bandenzagen timmeren al vele tientallen jaren behoorlijk aan de weg. Met het oog op een duurzame wereld kon hun eerste motordoorslijper op accu dan ook niet lang op zich laten wachten.

 

Husqvarna kan zich dus bogen op een decennialange ervaring met het ontwikkelen en produceren van doorslijpmachines, en dat is al een belangrijke troef natuurlijk. Uiteraard is net een half oog gekeken naar de concurrente – Milwaukee dus – en heeft de kritieken op de MXF-COS350 verwerkt in hun eindproduct, de Husqvarna K1 PACE. Zo is een nadeel van de accu-doorslijper van de Amerikanen dat de MXF-COS350 een behoorlijk zware jongen is. Letterlijk. Daarom hebben ze in Zweden een veel lichtere bandenzaag op accu ontwikkeld. En het verschil is significant. Want waar de bandenzaag op accu van Milwaukee maar liefst 16,7 kg in de schaal legt, weegt de K1 PACE van Husqvarna slechts 7,4 kilogram.

 

Waar ze bij Husqvarna eveneens goed over hebben nagedacht, is dat hun bandenzaag op accu direct vanaf de introductie al leverbaar is met een kapdiameter van zowel ø 300 als ø 350 mm. Bovendien kun je kiezen uit twee verschillende accu's van de Zweedse marktleider. Naast een 94 volt sterke accu met een capaciteit van 4 Ah kun je ook nog kiezen voor een accu met dezelfde spanning maar dan met een capaciteit van maar liefst 8 Ah.

 

In tegenstelling tot hun concurrent Milwaukee heeft Husqvarna besloten hun bandenzaag op accu wél uit te voeren met een zelfremmend zaagblad. Dit betekent dat het diamantzaagblad direct na het loslaten van de knop actief wordt afgeremd en dus vrijwel direct tot stilstand komt. Het nadeel hiervan is natuurlijk wel dat het accucapactieit kost, maar het is wel een stuk veiliger.

 

Nog een ijzersterke troef die de K1 PACE van Husqvarna in handen heeft, is de maximale snijdiepte van de accu-bandenzaag met bladdiameter ø 350 mm. Met deze machine kun je maar liefst 145 mm diep zagen. Dit in tegenstelling tot de doorslijper op accu van Milwaukee, die het 'al' na 125 mm diep voor gezien houdt. Tot slot werkt de bandenzaag op accu van Husqvarna een beetje gebruiksvriendelijker. De Zweedse motorslijper geeft namelijk veel minder vibraties door dan de Milwaukee MXF-COS350. Hierdoor kun je veel langer doorwerken voordat dat er vermoeiingsverschijnselen op kunnen treden.

 

Bandenzaag op accu Husqvarna bekijken ►

 

Bandenzaag op accu van Husqvarna of Milwaukee? De verschillen met elkaar vergeleken

Goed, hierboven heb je al het een en ander over de beide bandenzagen op accu kunnen lezen. Het is dan ook nu de hoogste tijd geworden om de twee tegenover elkaar te zetten.

 

 
Husqvarna K1 PACE ø 350 mm

Milwaukee MXF-COS350
Gewicht 7,4 kg 16,7 kg
Lengte 648 mm 806 mm
Zaagdiepte 145 mm 125 mm
Accu (optioneel) 94 V, 4 of 8 Ah 72 V, 6 Ah
Garantie 1 jaar 2 jaar
Trillingen voor / achter 2.2 m/s² / 1.2 m/s² 3.43 m/s² / 3.43 m/s²
Zelfremmend blad Ja Nee
Pluspunten
  • Vertrouwd merk
  • Zeer licht in gewicht
  • Grotere zaagdiepte
  • Scherpe prijsstelling
  • Universele accu
  • 2 jaar garantie

 

Accu-doorslijper Husqvarna of Milwaukee? De conclusie

Als het goed is, weet je nu alles over de bandenzagen op accu van de merken Husqvarna en Milwaukee. Maar welke is nu de beste keuze? Als je puur naar de prijs kijkt, dan komt de MXF-COS350 van Milwaukee als overduidelijke winnaar uit de bus. Deze accu-bandenzaag kent namelijk een betrekkelijk scherpe prijsstelling. Zo haal je deze motorslijper op accu compleet met twee accu's en snellader voor nog net geen tweeduizend euro in huis. Bovendien wordt deze doorslijpmachine afgeleverd met maar liefst twee jaar garantie.

 

Besluit je je keuze te baseren op prestaties, dan moeten wij de Husqvarna K1 PACE tot de winnaar uitroepen. Deze bandenzaag op accu weegt nog niet de helft van het gewicht dat de Amerikaanse concurrent in de schaal legt, en dat is wel zo prettig als je deze motordoorslijper voor langere tijd in je handen moet vasthouden. Bovendien zaagt de Husky mooi wel even 20 mm dieper dan de Milwaukee. En met (veel) lagere hand-armtrillingen werkt de Zweedse bandenzaag op accu een stuk comfortabeler. Maar ja, voor een pakket met twee accu's en een snellader ben je wel bijna duizend euro meer kwijt dan voor hetzelfde pakket van Milwaukee.

 

Je merkt het dus al; het is vrijwel onmogelijk om een definitieve winnaar aan te wijzen wanneer je een emissievrije bandenzaag op accu zoekt. Het ligt geheel aan je eigen wensen en je beschikbare budget. Beide apparaten hebben dan ook hun eigen plus- en minpunten. Heb je echter naar aanleiding van het lezen van dit artikel nog vragen over emissievrije bandenzagen op accu of over motordoorslijpers in het algemeen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

 

Bandenzagen op accu bekijken ►

Ook interessant
Maak kennis met de ultieme egaliseerschuif

Maak kennis met de ultieme egaliseerschuif

Ronald 23-09-2022 0
Wat valt er nog te verbeteren aan een egalisatieschuif? 'Alles', zo moeten de knappe koppen van ORIT onlangs hebben gedacht. De Tilburgse fabrikant he...
Lees meer
Hoe goed werkt de Spectra HL700 laserontvanger?

Hoe goed werkt de Spectra HL700 laserontvanger?

Ronald 22-09-2022 0
Visser Assen is al sinds de oprichting in het jaar 1974 de toonaangevende leverancier van alles voor de bouw en GWW. Bovendien zijn wij al bijna veert...
Lees meer
Helmlamp HALO: de briljantste bouwlamp ooit?

Helmlamp HALO: de briljantste bouwlamp ooit?

Ronald 20-09-2022 0
Visser Assen houdt zich al sinds de oprichting in het jaar 1974 bezig met alles voor op en rond de bouwplaats. Nieuwe ontwikkelingen worden dan ook op...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600