Alles over het gebruik van een betonslijper

Geschreven door Ronald 07-05-2024 0 Reacties Alles over beton,Bouwplaatsinrichting,

AIC Visser – de onderneming die is ontstaan na de fusie tussen Visser Assen en AIC Harderwijk – heeft cumulatief al meer dan 115 jaar ervaring op het aan de man brengen van onder andere bouwmachines. En op het vakgebied Beton kun je bij ons niet alleen terecht voor het verwerken en afwerken van vers beton, maar ook voor machines die je kunt gebruiken om uitgehard beton mee te kunnen werken. Een van deze laatstegenoemde machines is de zogenoemde betonslijper. In dit blogartikel lees je alles over deze unieke machine.

 

Betonslijper van Carat of Eibenstock | AIC Visser

 

Beton, dat stevige goedje waar we zoveel van houden. Maar zelfs het sterkste beton heeft soms een beetje liefde en aandacht nodig om zijn ware schoonheid te onthullen. Dat is waar de betonslijpers om de hoek komen kijken. Deze krachtige machines zijn onmisbaar bij het gladmaken, egaliseren en reinigen van betonnen oppervlakken. En bij AIC Visser hebben we precies wat je nodig hebt om elke klus te klaren.

 

Betonslijpers en komschijven bekijken ►

 

Betonslijper: hoe en wanneer kun je deze inzetten?

Stel je voor: een betonnen vloer vol met lijmresten of oneffenheden. Dat is niet het beeld van perfectie dat je voor ogen had, toch? Gelukkig biedt een betonslijper de oplossing. Met minimale inspanning kun je met gemak die vervelende lijmresten verwijderen en je betonnen oppervlak weer laten stralen als nooit tevoren.

 

Grote verscheidenheid aan betonslijpmachines

Bij AIC Visser begrijpen we dat geen twee klussen hetzelfde zijn. Daarom bieden we een scala aan betonslijpers van topmerken zoals Carat en Eibenstock. Neem bijvoorbeeld de Carat BS-range, compacte betonslijpers met handgrepen voor optimale controle en comfort. Deze modellen zijn zelfs voorzien van een aansluiting voor een bouwstofzuiger, zodat stof direct wordt afgezogen en jouw werkomgeving schoon blijft.

 

Eibenstock betonslijpers voor verschillende toepassingen in te zetten

Het Duitse merk Eibenstock staat bekend om zijn hoogwaardige betonslijpers, waaronder de EBS 1802. Met twee handvatten en een stofzuigeraansluiting biedt deze betonslijper uitstekende prestaties bij het gladmaken van oneffenheden en het verwijderen van lijmresten. Een betonslijper die doet wat hij moet doen, zonder gedoe.

 

Staand model betonslijper werkt een stuk ergonomischer

Maar laten we eerlijk zijn, het constant op je knieën zitten tijdens het werken aan een betonnen vloer kan vermoeiend zijn. Gelukkig hebben we bij AIC Visser ook gedacht aan jouw comfort. De Eibenstock EBS 235.1 betonslijper is voorzien van een in hoogte verstelbare duwstang, zodat je rechtop kunt blijven staan, terwijl je moeiteloos de vloer bewerkt. Geen rugpijn meer, alleen maar blije gezichten.

 

Komschijven voor verschillende doeleinden toe te passen

Maar aan alleen een betonslijper heb je op zich nog niet zo veel. Net als dat je niets hebt aan een auto zonder wielen, kan een betonslijpmachine niets beginnen zonder een komschijf. Bij AIC Visser hebben we dan ook een breed assortiment aan komschijven op voorraad, zodat je altijd de juiste schijf hebt voor jouw specifieke klus. Of je nu bijvoorbeeld coatings wilt opschuren, beton wilt reinigen of lijmresten wilt verwijderen, wij hebben de perfecte komschijf voor jou.

 

Betonslijper handmodel of staand model: de conclusie

Met betonslijpers van AIC Visser wordt het bewerken van betonnen oppervlakken een fluitje van een cent. Van het verwijderen van lijmresten tot het gladmaken van oneffenheden, onze betonslijpers staan garant voor professionele resultaten zonder gedoe. Kies voor kwaliteit, kies voor comfort, kies voor AIC Visser.

 

Betonslijpers en komschijven bekijken ►

Ook interessant
Aanrijdbeveiliging: wanneer en hoe gebruik je deze?

Aanrijdbeveiliging: wanneer en hoe gebruik je deze?

Ronald 24-05-2024 0
Het assortiment van de AIC Visser Groep – tot de fusie met AIC in Harderwijk nog Visser Assen geheten – blijft zich maar uitbreiden. De nieuwste toevo...
Lees meer
Afwerkspaan: hoe moet je deze gebruiken?

Afwerkspaan: hoe moet je deze gebruiken?

Ronald 07-05-2024 0
De AIC Visser Groep houdt zich al sinds de oprichting van de beide onderdelen – Visser Assen en AIC Harderwijk – bezig met alles voor op en rond de bo...
Lees meer
Vlindermachines: alles over de werking van een troffelmachine

Vlindermachines: alles over de werking van een troffelmachine

Ronald 07-05-2024 0
Als je beton stort, of werkt op bouwplaatsen waar dat gebeurt, dan ben je waarschijnlijk bekend met vlindermachines, ook wel bekend als troffelmachine...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600