Onze populairste bouwhekken op een rij

Geschreven door Ronald 01-02-2024 0 Reacties Alles over bouwhekken,Bouwplaatsinrichting,

Visser Assen houdt zich dit jaar precies 50 jaar bezig met alle producten die je op en om de bouwplaats kunt gebruiken. Een van de belangrijkste artikelen die je – letterlijk – om de bouwplaats gebruikt, is het bouwhek. En laten we daar nu net toevallig dé specialist in zijn. Maar welke typen en soorten bouwhekken zijn er allemaal in omloop? Dat wordt je allemaal al snel duidelijk wanneer je deze blog hebt doorgelezen.

 

Bouwhekken van HERAS | Visser Assen

 

Bij Visser Assen kun je kiezen uit een grote verscheidenheid aan bouwhekken. Deze zijn stuk voor stuk van het Nederlandse topmerk HERAS. De bouwhekken verschillen in kwaliteit, gewicht en robuustheid.

 

Bouwhekken bekijken ►

 

Bouwhek HERAS M300 | Visser Assen

Bouwhek HERAS M300: letterlijk het goedkoopste bouwhek

Verreweg het gunstigst geprijsde bouwhek is de welbekende M300 van HERAS. Dit is een lichtgewicht bouwhek dat je gemakkelijk in je eentje kunt plaatsen. Dit bouwhek is ons goedkoopste bouwhek, en dat merk je aan de kwaliteit. Het is niet al te stevig en al zeker niet geschikt om bouwhekdoeken op te bevestigen. De M300 van HERAS heeft als belangrijkste nadeel dat dit bouwhek gemakkelijk door derden te overklimmen is. Deze eenvoudige bouwhekken vind je bij ons in de categorie 'Bouwhekken standaard'.

 

Bouwhek HERAS M400 | Visser Assen

M400 van HERAS: met recht een Premium bouwhek

Met iets meer budget heb je het bouwhek M400 van HERAS. Dit bouwhek is een zogenoemd Premium bouwhek van HERAS. Dit bouwhek is voorverzinkt en uitgevoerd met ingelaste versterkingsstrips in de hoeken en een middenbuis. Dankzij het relatief lage gewicht van slechts 21 kilo kun je ook dit bouwhek gemakkelijk zelf plaatsen. Wel is de M400 nog altijd gemakkelijk te overklimmen.

 

Bouwhek HERAS M450 | Visser Assen

HERAS M450: de gulden middenweg?

Laat het budget nog even wat meer toe, dan heb je dit speciale Anticlimb bouwhek van HERAS. Met een gewicht van 20 kilo is deze nog altijd gemakkelijk door één persoon te plaatsen. Het voordeel van dit hek is dat de mat is uitgevoerd met mazen die een breedte hebben van slechts 40 mm. Hiermee zijn de mazen veel te smal om er een voet tussen te steken. Bovendien kent het bouwhek M450 van HERAS dankzij de hoekversterkingen een lange levensduur.

 

Bouwhek HERAS M500 | Visser Assen

Bouwhek HERAS M500 Anti Cimb: het meest verkochte bouwhek

Het populairste en waarschijnlijk ook het bekendste bouwhek van HERAS is de M500. Dit robuuste bouwhek is dan ook het originele Anti Climb bouwhek. Dit zware bouwhek is uitgevoerd met 13 horizontalen en maar liefst 88 verticale spijlen. Met een maaswijdte van slechts 40 millimeter is dit bouwhek werkelijk door niemand te overklimmen. Dankzij het hoge gewicht van maar liefst 27 kilo per element en de ingelaste hoekversterkingen is de M500 van HERAS ongekend robuust. Wel zul je het plaatsen van deze bouwhekken met zijn tweeën moeten uitvoeren.

 

Bouwhek HERAS M90 | Visser Assen

M90 bouwhek van HERAS: een bouwhek zoals een bouwhek bedoeld is

Wie al een paar decennia bekend is in het bouwwereldje, is ongetwijfeld op de hoogte van het bestaan van het bouwhek M90 van HERAS. Dit robuuste bouwhek mag zich de onbetwiste klassieker onder de bouwhekken noemen. Dit robuuste, traditionele bouwhek is dan ook niet kapot te krijgen, en is mede hierom zo populair in de verhuurbranche. Omdat het bouwhek M90 volledig na is verzinkt, is een buitengewoon lange levensduur gegarandeerd. Hiermee heeft de hogere aanschafprijs zich in korte tijd zo terugverdiend!

 

Dit zijn de belangrijkste soorten bouwhekken die je in ons online aanbod aan kunt treffen. Verder kun je de types nog onderverdelen in standaard bouwhekken en bouwhekken die zijn uitgevoerd met een middenbuis, en hebben we nog bouwhekken die geheel of gedeeltelijk het zicht op de bouwplaats ontnemen. En dan hebben we het alleen nog maar gehad over de bouwhekken van HERAS. Want ook onder het eigen merk van AIC kun je bouwhekken bij ons kopen. In een volgend blogartikel gaan we dieper in op de toepassingen van ieder bouwhek en geven wij tips welk type bouwhek je voor welk bouwproject kunt gebruiken.

 

Bouwhekken bekijken ►

Ook interessant
Alles wat je moet weten over trilnaalden

Alles wat je moet weten over trilnaalden

Ronald 02-05-2024 0
In de vele jaren dat Visser Assen en AIC Harderwijk los van elkaar bestaan, hebben wij veel gereedschappen en machines zien komen en gaan. De ene inno...
Lees meer
Wanneer gebruik je individuele valbeveiliging?

Wanneer gebruik je individuele valbeveiliging?

Ronald 25-04-2024 0
In een vorige blog hebben we al uitgelegd dat je van de Arbo-wet bij werkzaamheden op hoogte verplicht bent te zorgen voor collectieve valbeveiliging....
Lees meer
Dakrandbeveiliging: hoe en wanneer moet je deze gebruiken?

Dakrandbeveiliging: hoe en wanneer moet je deze gebruiken?

Ronald 18-04-2024 0
Visser Assen – in 2023 gefuseerd met AIC Harderwijk tot de AIC Visser Groep – houdt zich al sinds de oprichting in het jaar 1974 met alles wat er op e...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600