Dranghekken en lage hekken, wanneer gebruik je deze?

Geschreven door Ronald 08-02-2024 0 Reacties Alles over bouwhekken,Bouwplaatsinrichting,Wegbebakening,

De AIC Visser Groep – voorheen bekend als Visser Assen – houdt zich al sinds de oprichting in het jaar 1974 bezig met alles voor op en rond de bouwplaats. En dat niet alleen, ook op het gebied van wegbebakening timmeren we behoorlijk aan de weg. Een van de weinige producten die je zowel rond de bouwplaats als in het verkeer tegen kunt komen, is een dranghek. Maar waar worden dranghekken zoal voor gebruikt en zijn er ook alternatieven te bedenken? Dat lees je allemaal in dit uitgebreide blogartikel.

 

Dranghekken en lage hekken | AIC Visser Groep

 

Een dranghek is een laag hek dat gemakkelijk te plaatsen is. Deze worden met name gebruikt om bij grote evenementen de stromen bezoekers de goede kant op te geleiden. In België worden deze bijzondere hekken ook vaak wel met de term 'nadars' aangeduid. Laten we snel verder kijken naar de mogelijkheden en alternatieven.

 

Dranghekken en lage bouwhekken bekijken ►

 

Dranghekken of lage bouwhekken: de verschillen

Naast de welbekende dranghekken die wij snel uit voorraad aan je kunnen leveren, hebben wij speciale lage bouwhekken op voorraad. De lage bouwhekken – met een hoogte van 120 cm – en dranghekken van HERAS zijn geschikt om (grote groepen) mensen op afstand te houden en verkeer in goede banen te leiden. Waar dranghekken zijn bedoeld om mensenmassa’s in goede banen te leiden, wordt een laag bouwhek juist gebruikt om verkeersstromen te begeleiden.

 

Dranghekken zijn ideaal tijdens evenementen

Om evenementen, zowel groot als klein, soepel te laten verlopen en mensen naar de juiste locaties te begeleiden, vormen dranghekken een optimale oplossing. Vooral bij dynamische situaties zoals sportevenementen of concerten, waar veel mensen tegelijkertijd in beweging zijn, is het essentieel om een effectief beveiligingsconcept te hebben. Dranghekken spelen hierbij een cruciale rol.

 

Dranghek 19 sijls HERAS | AIC Visser Groep
Het dranghek van HERAS tijdens een evenement

 

Het unieke kenmerk van dranghekken is dat ze op strategische punten kunnen worden geplaatst om het publiek op een georganiseerde manier te verdelen. Hierdoor worden irritaties en paniek voorkomen, wat bijdraagt aan de algemene veiligheid. Bovendien zijn onze dranghekken vervaardigd van uiterst stevig materiaal en buigen ze niet door bij het beklimmen ervan.

 

Een belangrijk voordeel van dranghekken is dat ze niet opgetild kunnen worden. Dit komt door de zijdelingse haken en ogen, waardoor ze gemakkelijk in elkaar kunnen schuiven en zichzelf vergrendelen. Ondanks hun robuustheid zijn de dranghekken licht van gewicht, eenvoudig te transporteren en snel te verplaatsen indien nodig. Dankzij hun moeiteloze montage zijn deze dranghekken bijzonder flexibel inzetbaar.

 

Lage bouwhekken voor het geleiden van verkeersstromen

Terwijl dranghekken de kunst verstaan om menigten te dirigeren, komen onze lage bouwhekken tot hun recht bij het sturen van verkeersstromen. Met een hoogte van 1 meter 20 vormen ze een betrouwbare barrière op snelwegen en bij voetgangersomleidingen, waarbij ze slim voet- en fietspaden kunnen scheiden. Maar dat is nog niet alles – op actieve bouwplaatsen transformeren ze tot veelzijdige verkeers- en persoonsgeleiders.

 

Bouwhek laag HERAS M100 | Visser Assen
Het lage bouwhek M100 van HERAS in de praktijk

 

Wat maakt onze lage bouwhekken zo bijzonder? De perfecte hoogte creëert een zichtbare barrière zonder kolossale dominantie. Dit zorgt voor een kalmerend effect, waardoor bezoekers zich ontspannen voelen en moeiteloos de aangegeven route volgen.

 

Bij de AIC Visser Groep gaan we voor gemak en snelheid. Onze lage bouwhekken van het Nederlandse kwaliteitsmerk HERAS zijn uitgerust met een slimme haak-oogverbinding, waardoor montage een fluitje van een cent is. Geen gedoe met losse bouwhekklemmen dus!

 

Standaard worden de lage bouwhekken uitgeleverd met kunststof bouwhekvoeten van HERAS, maar we begrijpen dat struikelgevaar niet gewenst is. Daarom bieden we ook stalen voetplaten aan, waardoor de kans op ongelukken vrijwel nihil is.

 

Dranghek nadar of toch een laag bouwhek: de conclusie

Heb je dit blogartikel helemaal goed doorgelezen? Dan weet je nu de verschillen tussen een dranghek en een laag bouwhek. Waar dranghekken zijn bedoeld om grote groepen mensen in goede banen te leiden, worden lage bouwhekken juist met name gebruikt om verkeersstromen van elkaar te scheiden. Zo worden fietsers en gemotoriseerd op een zeer veilige manier van elkaar gescheiden.

 

Of je nu slechts één lage bouwhek nodig hebt of een groot aantal, wij hebben speciale voordelige actiepakketten samengesteld. Maak het regelen van verkeersstromen eenvoudig en efficiënt met HERAS lage bouwhekken – jouw sleutel tot veilige en vlotte doorstroming!

 

Nog niet overtuigd? Bekijk de productvideo!

 

Dranghekken en lage bouwhekken bekijken ►

Ook interessant
Alles over de afschotlasers van Spectra

Alles over de afschotlasers van Spectra

Ronald 27-06-2024 0
AIC Visser is al meer dan veertig jaar de trotse importeur voor de Benelux van het merk Spectra Precision Laser. Dit Amerikaanse merk is de uitvinder ...
Lees meer
Voorkom stofvorming met een nevelkanon

Voorkom stofvorming met een nevelkanon

Ronald 24-06-2024 0
Een grote hoeveelheid stof in de lucht is slecht voor de omgeving en schadelijk voor zowel het milieu als de volksgezondheid. Fijnstof wordt tegenwoor...
Lees meer
Waarom jaarlijks onderhoud bij AIC Visser een must is

Waarom jaarlijks onderhoud bij AIC Visser een must is

Ronald 20-06-2024 0
De zomervakantie staat weer voor de deur. Nog maar een paar werken hard werken, en het is alweer bouwvak. Hét uitgelezen moment om je meetinstrument b...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600