Zelf een huis bouwen? Dit heb je nodig!

Geschreven door Ronald 07-08-2023 0 Reacties Bouwplaatsinrichting,

Droom je ervan om zelf een huis of ander gebouw te bouwen? Het realiseren van je eigen project is een spannende en lonende ervaring. Of je nu een ervaren bouwer bent of een enthousiaste doe-het-zelver, er zijn enkele essentiële benodigdheden die je moet hebben om je bouwproject tot een succes te maken. In dit artikel gaan we in op enkele belangrijke items die je nodig hebt wanneer je zelf een huis of gebouw wilt bouwen.

 

Alles wat je nodig hebt om zelf te bouwen | Visser Assen

 

Zelf een huis bouwen of een ander pand neerzetten? Lees in dot blogartikel wat je hiervoor nodig hebt en wat Visser Assen hierin voor je kan betekenen.

Inhoud

  1. Bouwmeterkast, voor een betrouwbare tijdelijke stroomvoorziening
  2. Zwerfkasten of verdeelkasten aanschaffen
  3. Bouwwaterput voorziet de bouwplaats van stromend water
  4. Betonmolen, voor het mengen van beton of cement
  5. Zoek het hogerop met een steiger
  6. Bouwhekken voor het afschermen van je bouwplaats
  7. Bouwlaser gebruiken, voor rechte muren en vloeren
  8. Handgereedschap voor de finishing touch
  9. Succesvol bouwen begint met goed bouwmaterieel
  10. Zelf bouwen: het eindoordeel

 

Bouwmeterkast, voor een betrouwbare tijdelijke stroomvoorziening

Op de bouwplaats, of dit nu voor heel grote projecten is of ‘slechts’ voor de bouw van je eigen huis, alles staat of valt met een deugdelijke stroomvoorziening. Want hoe wil je anders een machine laten draaien of naar de radio luisteren? Een bouwmeterkast is dan ook cruciaal tijdens het bouwproces.

 

Een bouwstroomkast voorziet de bouwplaats van de benodigde stroomvoorziening, zodat je gereedschap en machines kunt gebruiken. Zorg ervoor dat je een bouwmeterkast hebt die voldoet aan de veiligheidsnormen en geschikt is voor de elektrische behoeften van je bouwplaats. Wat de eisen zijn die aan een professionele bouwmeterkast worden gesteld, lees je in een ander blogartikel van Visser Assen.

 

Bouwmaterieel bekijken ►

 

Zwerfkasten of verdeelkasten aanschaffen

Naast bouwmeterkasten zijn stroomverdeelkasten of zwerfkasten eveneens van groot belang. Ze bieden extra stopcontacten en stroomaansluitingen op verschillende locaties op de bouwplaats. Hierdoor kun je efficiënter werken zonder je gereedschap steeds te moeten verplaatsen. Zwerfkasten zijn draagbaar en flexibel, waardoor je ze gemakkelijk kunt verplaatsen naarmate je bouwproject vordert. Door de bijzondere vormgeving van een verdeelkast, wordt deze in de volksmond ook vaak met de term ‘paddenstoel’ aangesproken.

 

Bouwwaterput voorziet de bouwplaats van stromend water

Niet alleen stroomvoorziening is belangrijk op de bouw, ook kun je niet zonder een goede watervoorziening. En daarvoor heb je een bouwwaterput nodig. Bouwwaterputten bieden een gemakkelijke en duurzame oplossing om water op de bouwplaats te hebben. Je kunt water gebruiken voor diverse doeleinden, zoals mengen van cement, reinigen van gereedschap en het bewateren van de bouwplaats. Het hebben van een bouwwaterput verhoogt de efficiëntie en helpt je tijd te besparen.

 

Betonmolen of cementmolen | Visser Assen

 

Betonmolen, voor het mengen van beton of cement

Als je betonnen structuren wilt bouwen, is een betonmolen een onmisbaar hulpmiddel. Met een betonmolen kun je cement, zand en water mixen om hoogwaardig beton te produceren. Dit beton kan worden gebruikt voor funderingen, vloeren, muren en andere betonnen elementen in je bouwproject. Zorg ervoor dat je een betonmolen hebt die geschikt is voor de omvang van je project en die gemakkelijk te bedienen is.

 

Bovendien komt een betonmolen uitstekend van pas bij het maken van cement. En dat heb je weer nodig wanneer je een muurtje wilt gaan metselen. Een betonmolen wordt dan ook vaak wel een ‘cementmolen’ genoemd.

 

Zoek het hogerop met een steiger

Veiligheid staat altijd voorop tijdens het bouwen. Steigers bieden een veilige werkplek op hoogte en vergemakkelijken de toegang tot verschillende delen van het gebouw. Met een steiger kun je gemakkelijker werken aan gevels, daken en andere hoge constructies. Zorg ervoor dat je een steiger huurt of aanschaft die voldoet aan de veiligheidsvoorschriften en geschikt is voor jouw specifieke bouwproject.

 

Steigers zijn te huren of aan te schaffen in verschillende soorten en maten. Zo heb je niet alleen de voordelige kamersteigers, maar ook professionele rolsteigers en niet-verrijdbare gevelsteigers. Welke steiger je ook wilt gaan gebruiken, zorg er in elk geval voor dat je goed de veiligheidsvoorschriften opvolgt.

 

Heras-bouwhekken | Visser Assen

 

Bouwhekken voor het afschermen van je bouwplaats

Om de bouwplaats te beveiligen en ongeautoriseerde toegang te voorkomen, zijn bouwhekken essentieel. Ze creëren een afgebakende ruimte en beschermen zowel jou als voorbijgangers tegen mogelijke gevaren op de bouwplaats. Daarnaast bieden bouwhekken privacy en helpen ze om materialen en gereedschap veilig op te bergen.

 

Visser Assen is uitsluitend dealer van de bouwhekken van HERAS. De hekken van deze fabrikant uit het Brabantse Oirschot zijn het neusje van de zalm op het gebied van tijdelijke en permanente afrasteringen. Hun bouwhekken voldoen dan ook aan de hoogste eisen en standaarden.

 

Bouwlaser gebruiken, voor rechte muren en vloeren

Wanneer je wilt gaan bouwen, dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je recht bouwt. Want ja, aan een scheve muur heb je niet veel natuurlijk. Om er nu voor te zorgen dat de muren en vloeren kaarsrecht zijn, is een roterende bouwlaser wel zo handig.

 

Gelukkig zijn wij van Visser Assen al zeker 40 jaar importeur van het meest toonaangevende merk op het gebied van bouwlasers, Spectra Precision. Deze Amerikaanse producent van hoogwaardige meetinstrumenten mag zich zelfs de uitvinder en pionier van de bouwlaser noemen. Een roterende laser is volgens ons zelfs de beste uitvinding sinds gesneden brood. En dat wil heel wat zeggen.

 

Handgereedschap voor de finishing touch

Naast grotere apparatuur en machines zijn ook handgereedschappen van groot belang. Denk hierbij aan hamers, zagen, schroevendraaiers en ander basisgereedschap dat nodig is voor het uitvoeren van dagelijkse taken tijdens het bouwproces. Investeer in kwalitatief hoogwaardig handgereedschap dat lang meegaat en bestand is tegen intensief gebruik.

 

En natuurlijk kun je de lijst aan handgereedschappen zo lang maken als je zelf wilt. Want ook een accuboormachine is onmisbaar tijdens het bouwen en/of klussen. Uiteraard kun je ook niet zonder een goede waterpas. En natuurlijk is een goede rolmaat of meetlint ook altijd handig.

 

Kamersteigers en rolsteigers | Visser Assen

 

Succesvol bouwen begint met goed bouwmaterieel

Het hebben van het juiste bouwmaterieel is van vitaal belang om je bouwproject tot een succes te maken. Het helpt niet alleen bij het verbeteren van de efficiëntie en veiligheid, maar zorgt er ook voor dat je de benodigde taken kunt uitvoeren met de hoogste kwaliteit en precisie.

 

Onthoud dat het kiezen van het juiste bouwmaterieel afhankelijk is van de aard en omvang van je project. Het kan nuttig zijn om advies in te winnen bij professionals in de bouwsector of gespecialiseerde leveranciers om ervoor te zorgen dat je de juiste apparatuur aanschaft die past bij jouw specifieke behoeften.

 

Het bouwen van je eigen huis of gebouw is een uitdagend proces, maar met de juiste benodigdheden kun je jouw project succesvol voltooien. Bouwmeterkasten, zwerfkasten, bouwwaterputten, betonmolens, steigers en bouwhekken zijn slechts enkele van de vele essentiële items die je nodig hebt tijdens de bouw. Zorg ervoor dat je tijd en moeite investeert in het kiezen van de juiste apparatuur en gereedschap dat past bij jouw project en budget. Op die manier kun je met vertrouwen aan de slag gaan en een huis of gebouw creëren waar je trots op kunt zijn.

 

Zelf bouwen: het eindoordeel

Heb je vragen over specifiek bouwmaterieel of wil je advies op maat? Neem dan contact met ons op. Ons team van experts staat klaar om je te helpen bij het kiezen van de juiste apparatuur en gereedschap voor jouw bouwproject.

 

Als je deze benodigdheden op de juiste manier gebruikt, zul je merken dat het bouwproces soepeler verloopt en dat je de controle hebt over je eigen bouwproject. Geniet van het avontuur en het voldane gevoel dat gepaard gaat met het bouwen van je eigen huis of gebouw! Veel succes!

 

Bouwmaterieel bekijken ►

Ook interessant
Alles over de afschotlasers van Spectra

Alles over de afschotlasers van Spectra

Ronald 27-06-2024 0
AIC Visser is al meer dan veertig jaar de trotse importeur voor de Benelux van het merk Spectra Precision Laser. Dit Amerikaanse merk is de uitvinder ...
Lees meer
Voorkom stofvorming met een nevelkanon

Voorkom stofvorming met een nevelkanon

Ronald 24-06-2024 0
Een grote hoeveelheid stof in de lucht is slecht voor de omgeving en schadelijk voor zowel het milieu als de volksgezondheid. Fijnstof wordt tegenwoor...
Lees meer
Waarom jaarlijks onderhoud bij AIC Visser een must is

Waarom jaarlijks onderhoud bij AIC Visser een must is

Ronald 20-06-2024 0
De zomervakantie staat weer voor de deur. Nog maar een paar werken hard werken, en het is alweer bouwvak. Hét uitgelezen moment om je meetinstrument b...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600