Wat voor rechten biedt een ‘Verboden Toegang’-bord?

Geschreven door Ronald 15-09-2016 0 Reacties Alles over verkeersborden,Wegbebakening,

Rechten verboden toegangsbord

 

Visser Assen biedt een enorm assortiment aan borden en stickers  met de tekst ‘Verboden Toegang’. Wij krijgen dan ook geregeld de vraag wat voor rechten je hebt met een dergelijk bord. En mag iedereen zo’n bord ophangen? In deze blog leggen wij het allemaal aan je uit. LET  OP! Alle informatie in dit blogartikel is uitsluitend van toepassing op de Nederlandse wetgeving!

 

Mag ik zelf een ‘Verboden Toegang’-bord ophangen?

Ja, dat mag. Iedereen die een omheind terrein bezit of beheert, mag een dergelijk bord ophangen. Je ziet ‘Verboden Toegang’-borden dan ook vaak op schoolpleinen en bedrijfsterreinen. Maar in principe zou je ook je afgebakende tuin kunnen voorzien van een dergelijk bord. Elk privéterrein valt namelijk onder artikelnummer 461 van het Wetboek van Strafrecht.

 

Wat houdt ‘Verboden Toegang artikel 461 Wetboek van Strafrecht’ eigenlijk in?

Letterlijk staat in het Wetboek van Strafrecht het volgende geschreven: “Hij die, zonder daartoe gerechtigd te zijn, zich op eens anders grond waarvan de toegang op een voor hem blijkbare wijze door de rechthebbende is verboden, bevindt of daar vee laat lopen, wordt gestraft met een geldboete van de eerste categorie.”

 

Wat voor rechten heb ik met een ‘Verboden Toegang’-bord?

Met een van onze borden geef je als eigenaar of gebruiker van het terrein aan dat het privéterrein is en dat het niet mag worden betreden zonder jouw toestemming. Kan iemand niet aantonen dat hij of zij is bevoegd het terrein te betreden, dan maakt diegene inbreuk op het eigendomsrecht van de grondbezitter. En dat is uiteraard strafbaar.

 

Kan ik de politie inschakelen als iemand mijn ‘Verboden Toegang-bord’ negeert?

Jazeker, je kunt de politie inschakelen als iemand jouw privéterrein betreedt. Omdat de tekst van onze ‘Verboden Toegang’-borden voor iedereen duidelijk is, zal de politie optreden bij het negeren van dit bord. Als de politie constateert dat die persoon wederrechtelijk en met opzet op jouw terrein is, zal de politie de onbevoegde beboeten met een geldboete van maximaal 225 euro.

 

Tekst ‘Verboden Toegang’ in alle soorten en maten

Een bord met ‘Verboden Toegang’ erop hebben wij in vele soorten en maten te koop. En nog voordeliger dan je denkt. Zo hebben wij al een kunststof bord met de welbekende tekst voor nog geen 4 euro. Verder bieden wij de keus uit metalen borden met geperste letters of een reflecterende sticker. Ten slotte hebben we nog het ‘Verboden Toegang’-bord van aluminium met een dubbel omgezette rand. Dit bord kun je met behulp van verkeersbordenbeugels op een flespaal monteren.

 

Bekijk alle 'Verboden Toegang'-borden ►

Ook interessant
Hoe goed werkt geluidsscherm HERAS Noise Control Barrier 2.0?

Hoe goed werkt geluidsscherm HERAS Noise Control Barrier 2.0?

Ronald 05-08-2022 0
Als dealer, leverancier en – in sommige gevallen – zelfs importeur van de grootste en bekendste merken op het gebied van onder andere bouwplaatsinrich...
Lees meer
Gatenzaag: hoe en waarvoor gebruik je deze?

Gatenzaag: hoe en waarvoor gebruik je deze?

Ronald 05-08-2022 0
Een gatenzaag is een hulpmiddel waarmee je uitstekend een groot, rond gat kunt boren. Met een gatzaag kun je een gat boren met een grootte die voor ee...
Lees meer
Parkeerpalen, een gevaar op de weg?

Parkeerpalen, een gevaar op de weg?

Ronald 04-08-2022 0
'Fietspaaltjes gevaar op de weg', zo kopte De Telegraaf op 4 augustus 2022. Volgens Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de Fietsersbond zijn parkeerpale...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600