Wat zijn de voordelen van een bouwradio?

Geschreven door Roan 14-06-2022 0 Reacties Alles over bouwradio's,

Werken met plezier is een van de belangrijkste dingen tijdens je werk. Met een leuk muziekje werkt men dan ook een stuk plezieriger. Voor het werken op de bouwplaats is een bouwradio nodig die stevig is en daarnaast goed geluid kan leveren. In dit blogartikel lees je meer over de bouwradio’s bij Visser Assen.

 

 

Wat is een bouwradio?

Een bouwradio is bedoeld voor het luisteren van muziek voor op de bouwplaats, zowel binnen als buiten. Uit onderzoek is gebleken dat muziek je humeur verbetert als je aan het werk bent, waardoor je productiever gaat werken. Een werkradio is overal te gebruiken door de accu die erin zit of door het lange netsnoer.

De bouwradio is ook steviger dan een normale radio, waardoor hij beter tegen een stootje kan. De meeste werkradio’s zijn ook bestemd tegen regenspetters, stof en vuil. Zo kun je tijdens de regen of het zagen ook je radio aan hebben staan.

 

DAB+  functie op je bouwradio

Tot voor kort was de klassieke FM-band dé manier om van je favoriete zender te kunnen genieten. De FM-radiozender heeft echter als nadeel dat de storingsgevoelig is. Daarom is een jaar of dertig geleden DAB ontwikkeld, wat staat voor Digital Audio Broadcasting. Inmiddels geëvolueerd tot DAB+ kun je vele malen beter naar muziek luisteren. Want wat doet de DAB+ nou precies? Het zorgt ervoor dat het geluid digitaal gecodeerd wordt gestuurd in plaats van analoog. Zo heb je geen last meer van geruis op je radio met de DAB+ functie.

 

Bluetooth en WIFI op je bouwradio

Als je liever geen radio wil luisteren maar naar je eigen gekozen muzieknummers, is de bluetoothfunctie er voor jou. Met behulp van deze functie kun je eenvoudig je bouwradio met je smartphone verbinden.

 

Bijna elke smartphone heeft de mogelijkheid om bluetooth-signalen te versturen. In samenhang met de WIFI-functie kun je eenvoudig een playlist opzetten, of één van de duizenden online webradiostations beluisteren.

De Wifi- en bluetooth-verbinding kunnen echter wel haperen als je in een loods aan het werk bent. Daarom kun je er altijd ook voor kiezen om je eigen muziek te luisteren met behulp van een USB-stick. Met een USB-stick heb je geen last van haperingen door een slechte verbinding, aangezien je bouwradio direct is verbonden met je muziek.

 

Extra functies op de bouwradio

Naast de DAB+- en de bluetooth-functies van de bouwradio’s zijn er ook nog een aantal extra functies die handig zijn. Zo hebben sommige radio’s een digitale tijd erop staan, hierdoor kun je altijd snel even naar de tijd kijken. Naast het bijgeleverde snoer van rond de 300 centimeter, zit er soms een accu in die tot wel 2 dagen meegaat. Zo kun je ongestoord luisteren naar de muziek die je leuk vindt voor 2 dagen lang.

 

Is de bouwradio ook draagbaar?

Veruit de meeste bouwradio’s zijn draagbaar, maar zitten wel in een stevige behuizing. Dat wordt gedaan voor het werken op een plaats waar de kans groot is dat de radio een keer wordt omgestoten of er een gereedschap op valt.

Er zijn ook kleine radio’s die speciaal zijn gemaakt om makkelijk van punt A naar punt B te brengen. Als jij op je werk veel in de weer bent dan is zo’n compacte radio wellicht handig. Deze zijn zo gemaakt dat je ze in je borstzak of aan je riem kunt doen, ideaal om mee te nemen dus.

 

 

De ideale bouwradio

In ons assortiment kun je een hele reeks aan verschillende soorten bouwradio’s vinden. Het varieert bij ons van klein tot groot. Voor ieder is wat wils bij onze radio’s.

Als je op zoek bent naar een goede bouwradio die kraakhelder geluid levert, een DAB+-functie heeft en een accu die tot wel 2 dagen meegaat, is wellicht de Bouwradio Perfectpro Rockhart wel wat voor jou. Dit is de meest complete werkradio in ons assortiment die het meest optimale muziekgenot biedt. Deze radio heeft een gewicht van 8.8 kilo en is daarom ook eenvoudig te verplaatsen naar een andere plek.

 

Wil je echter een bouwradio die iets compacter is en daarom gemakkelijker te verplaatsen. Dan is de PerfectPro DABPRO misschien wel de beste keuze. Deze radio heeft ook een uitstekend geluid en is daarbij makkelijk op te pakken met zijn 1,5 kilogram. Deze werkradio beschikt ook over een DAB+ functie en een bluetooth verbinding.

 

 

 

Bekijk hier alle bouwradio’s

Ook interessant
Alles over de afschotlasers van Spectra

Alles over de afschotlasers van Spectra

Ronald 27-06-2024 0
AIC Visser is al meer dan veertig jaar de trotse importeur voor de Benelux van het merk Spectra Precision Laser. Dit Amerikaanse merk is de uitvinder ...
Lees meer
Voorkom stofvorming met een nevelkanon

Voorkom stofvorming met een nevelkanon

Ronald 24-06-2024 0
Een grote hoeveelheid stof in de lucht is slecht voor de omgeving en schadelijk voor zowel het milieu als de volksgezondheid. Fijnstof wordt tegenwoor...
Lees meer
Waarom jaarlijks onderhoud bij AIC Visser een must is

Waarom jaarlijks onderhoud bij AIC Visser een must is

Ronald 20-06-2024 0
De zomervakantie staat weer voor de deur. Nog maar een paar werken hard werken, en het is alweer bouwvak. Hét uitgelezen moment om je meetinstrument b...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600