Wegens COVID-19 nemen wij maatregelen die impact hebben op onze dienstverlening. Klik hier voor alle informatie.

Combi-ontvanger Spectra CR700: de meest veelzijdige ontvanger

Geschreven door Ronald 10-06-2021 0 Reacties Meetinstrumenten,Alles over laserontvangers,

Als ZZP'er in de grond-, weg- en waterbouw is je bus of je budget vaak beperkt. Als je naast een laser met handontvanger ook nog een machineontvanger of kraanontvanger nodig hebt, neemt dit waarschijnlijk een behoorlijke hap uit je budget. Hoe mooi zou het dan ook wel niet zijn als je slechts één ontvanger nodig hebt? Die mogelijkheid is er nu gelukkig, en wel in de vorm van de CR700 van Spectra, de meest veelzijdige ontvanger aller tijden. Hoe het allemaal werkt, hopen wij je in dit blogartikel zo duidelijk mogelijk uit te leggen.

 

Spectra CR700, de meest eelzijdige ontvanger | Visser Assen

 

Spectra CR700 inzetten als handontvanger

De lettercombinatie 'CR' laat zich vrij eenvoudig verklaren. De 'C' staat namelijk voor 'Combination', wat natuurlijk Engels is voor ons woord 'combinatie', terwijl de 'R' staat voor 'Receiver',  de Engelse evenknie voor ons woord 'ontvanger'. De CR700 is dus een combinatie-ontvanger of combiontvanger. De CR700 is dus niet alleen een handontvanger, maar bovendien nog een ontvanger voor in de kraan, een machineontvanger dus. Hiermee biedt deze speciale ontvanger het beste uit twee werelden.

 

In de eerste plaats is de Spectra CR700 natuurlijk een meer dan uitstekende handontvanger. Als opvolger en vervanger van de legendarische CR600 wordt de CR700 eveneens geleverd met twee verschillende klemmen. Een van deze twee houders is een standaard baakklem die je ook zult aantreffen op de HL450, HL700, HL750 en de HL760. Deze klem is uitgevoerd met een geïntegreerde waterpaslibel. Met behulp van deze baakklem klem je de CR700 combinatie-ontvanger gemakkelijk op een flexilat of meetbaak.

 

Ben je nu bijvoorbeeld in het bezit van een LL300S, GL4x2N, GL6x2N of HV302 van Spectra, dan is het mogelijk de CR700 door middel van een radioverbinding te laten communiceren met een van deze roterende lasers. Dat is handig, want zo kun je bijvoorbeeld kinderlijk eenvoudig op afschot werken. Verkeerde metingen horen dankzij deze radioverbinding definitief tot het verleden.

 

Net als de meeste handontvangers van Spectra, is de CR700 van deze Amerikaanse fabrikant eveneens uitgevoerd met millimeteraflezing. Dat komt buitengewoon van pas tijdens werkzaamheden waar je echt tot op de millimeter nauwkeurig moet gaan meten. En dit zijn natuurlijk verreweg de meeste werkzaamheden.

 

Spectra CR700 is de multifunctionele mini-machineontvanger

Een combi-ontvanger zou natuurlijk geen gecombineerde laserontvanger zijn, als deze niet in staat zou zijn nóg een type ontvanger te kunnen vervangen. De CR700 van Spectra voelt zich namelijk als een vis in het water wanneer je deze inzet als een handige, kleine versie van een machineontvanger. Wil je deze multifunctionele laserontvanger inzetten als een kraanontvanger, dan schroef je de speciale, eveneens meegeleverde magneetklem op de CR700.

 

De meegeleverde magneetklem is vervaardigd uit neodymium, waarmee een extreem sterke magneet wordt bereikt. Met behulp van deze magneet bevestig je de combinatieontvanger rotsvast op de giek van bijvoorbeeld een minikraan. Ook hier kun je er natuurlijk weer voor kiezen om de CR700 door middel van radiocommunicatie te verbinden met de afschotlasers GL412N, GL422N, GL612N en GL622N, de multifunctionele laser HV302 of roterende laser model LL300S.

 

Omdat je in de cabine nu eenmaal wat verder van de combinatie-ontvanger bent verwijderd, heb je als machinist nu eenmaal niet zo veel aan de millimeterontvangst van de CR700. Daarom heeft Spectra de CR700 dan ook uitgerust met bijzonder heldere leds die in drie groepjes op de voorzijde van de laserontvanger zijn geplaatst. Met behulp van deze heldere leds zie je vanuit de kraan in één oogopslag of de giek van de kraan zich te hoog, te laag of exact op hoogte van de laserstraal bevindt.

 

Er is echter nóg een manier om de CR700 in te zetten als een machineontvanger. En dit is als je deze combi-ontvanger gebruikt in combinatie met de HL700 handontvanger van Spectra. In dit geval klem je de HL700 ergens op een vaste plek in de cabine. Wanneer zowel de CR700 als de HL700 met elkaar zijn verbonden, kun je de HL700 gebruiken als een zogenoemd remote display in de cabine.

 

 

Combinatie-ontvanger Spectra CR700 | Visser Asen

 

 

2-in-1 laserontvanger met overtuigende specificaties

Dat de CR700 van Spectra je het beste te bieden heeft uit twee werelden, mag je nu wel snel duidelijk zijn. Deze combinatieontvanger is dus niet alleen een meer dan uitstekende laser-ontvanger, maar daarnaast dus ook nog een machineontvanger. En mocht dit nog niet genoeg, ook de rest van de specificaties klinkt zeer overtuigend. 

 

Zo beschikt de Spectra CR700 over een bijzonder solide behuizing. Deze is namelijk geheel vervaardigd uit gehard kunststof, gevat is een rubberen rand. Deze combi-ontvanger is dan ook stootvast en kan een val tot maar liefst 3 meter op beton opvangen. En uiteraard is deze multifunctionele laser-ontvanger met een beschermingsgraad van IP 67 volledig waterdicht.

 

Ook de andere features van deze tweeledige ontvanger zullen de harten van menig professionele gebruiker sneller doen kloppen. Zo biedt de CR700 de gebruiker de keuze uit maar liefst zes verschillende nauwkeurigheidsstanden. Ideaal voor zeer grof nivelleren tot juist uiterst secuur egaliseren. Handig is bovendien de enorme ontvangsthoek van deze machine- en handontvanger. Want dankzij de ontvangsthoek van maar liefst 200 graden kan de laserstraal over een zeer grote hoek worden gedetecteerd. En dankzij de unieke Fingerprint-functie wordt uitsluitend de laserstraal van de referentielaser ontvangen.

 

CR700: de meest complete laser ontvanger aller tijden?

Als je dit blogartikel goed hebt gelezen, heb je nu vast wel door dat de CR700 niet zomaar een laser-ontvanger is. Je kunt deze bouwlaser ontvanger namelijk niet alleen op een uitschuifbare baak bevestigen, maar dus ook aan een minikraan of een baggerlader bevestigen. Buitengewoon veelzijdig dus, de CR700. Of het nu de meest complete ontvanger ooit is, laten wij geheel aan jou over.

 

Spectra CR700 bekijken ►

Ook interessant
Kiss and Ride: alle rechten en plichten

Kiss and Ride: alle rechten en plichten

Ronald 18-06-2021 0
Je hebt ze vast weleens een keer gezien. Zogenoemde 'Kiss and Ride'-borden, officiële verkeersborden die je op steeds meer locaties tegen kunt komen. ...
Lees meer
Rioollaser kopen: alles over lijnlasers

Rioollaser kopen: alles over lijnlasers

Ronald 17-06-2021 0
Als importeur van de bouwlasers van Spectra voor zowel Nederland, België als Luxemburg, is Visser Assen natuurlijk dé partner voor de aanschaf van een...
Lees meer
Het is weer heet, dus houd je hoofd koel!

Het is weer heet, dus houd je hoofd koel!

Ronald 14-06-2021 0
We hebben er dan wel heel erg lang op moeten wachten, maar nu is zij er dan toch eindelijk: de zon! Heerlijk natuurlijk, als het zonnetje schijnt, maa...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600