Wegens COVID-19 nemen wij maatregelen die impact hebben op onze dienstverlening. Klik hier voor alle informatie.

Tegeldonkey: een handig hulpmiddel

Geschreven door Ronald 25-04-2013 0 Reacties Inframaterieel,Alles over transportmaterieel,
De Tegeldonkey is al een geruime tijd niet meer weg te denken uit de standaard uitrusting van een stratenmaker. De handige tilhulpmiddelen van Nederlands fabricaat maakt het verplaatsen en leggen van zware tegels een fluitje van een cent. Natuurlijk is de Tegeldonkey daarmee ook de perfecte aanvulling voor een hovenier voor het aanleggen van tuinen.
 

Tegeldonkey T-Donkey verlegkar informatiebanner

 

Tegeldonkey aanbevolen door Arbo en Arbouw

Zowel de Tegeldonkey als de GT-Donkey is goedgekeurd door Arbo en Arbouw. Zij onderkennen de meerwaarde van de Tegeldonkey op het gebied van terugdringen van ziekteverzuim en ongeschiktheid. Dit blijkt uit de volgende Arbouw-aanbevelingen:

- Transporteer en verwerk tegels bij voorkeur mechanisch
- Tegels mogen alleen handmatig getransporteerd en verwerkt worden als ze lichter zijn dan 25 kg
- Gebruik bij het leggen van grote en zware tegels mechanische hulpmiddelen; bijvoorbeeld een 'tegeldonkey'. Dat is een eenvoudig karretje  waarmee de tegels  kunnen worden opgepakt en neergelegd.
 

Tegeldonkey T-Donkey

 

Onmisbaar hulpmiddel

De T-Donkey is de standaard uitvoering van de Tegeldonkey en het langst op de markt. Dankzij de luchtbanden kun je zware tegels gemakkelijk over het ruwste terrein verrijden. Vervolgens kun je hiermee de tegels naadloos aanleggen. Onmisbaar voor iedere professionele stratenmaker!

 

Snel terugverdiend

De T-Donkey kost bij ons nog geen 250 euro. Deze investering heb je echter snel terugverdiend. Zo hoef je geen tweede persoon of kraan in te huren om zware tegels te verplaatsen. Daarnaast wordt je rug gespaard. Zo voorkom je vroegtijdig uitval op de arbeidsmarkt wegens een versleten rug.

 

Bekijk de Tegeldonkey T-Donkey ►

Tegeldonkey GT-Donkey

 

Voor het zware werk

De GT-Donkey is geschikt voor het echt zware werk. Tegels tot een gewicht van maar liefst 150 kilo kun je hiermee moeiteloos verplaatsen. Met maximaal drie personen kun je met de GT-Donkey de tegels moeiteloos aanleggen. Een ware krachtpatser dus!

 

Gemakkelijk op te bergen

Ondanks de mogelijkheden neemt de GT-Donkey weinig ruimte in. Zo kun je de stuurdelen naar beneden klappen, de haak in het frame vergrendelen en het voetpedaal omhoog zetten. Hierdoor kun je dit tilhulpmiddel ook in de kleinste bus gemakkelijk meenemen!

 

Bekijk de Tegeldonkey GT-Donkey ►

 

Beoordelingen Tegeldonkey

Sindo

16-03-2017

    

"Een verrekt handig ding om mee te werken"

Jan Pellenbarg

28-12-2016

    

"We zijn hartstikke blij met de tegeldonkey, we hebben ‘m gebruikt om 60x40 grasstenen te leggen
en kunnen de stenen in de lengterichting oppakken, geweldig"

Ook interessant
Automatische hellingmeting Spectra HV302(G)

Automatische hellingmeting Spectra HV302(G)

Ronald 20-01-2022 0
De roterende bouwlasers van Spectra Precision zijn van alle markten thuis. De bouwlasers die dit Amerikaanse topmerk levert, kunnen namelijk worden in...
Lees meer
Nemo Grabo Plus en Grabo PRO: wat zijn de verschillen?

Nemo Grabo Plus en Grabo PRO: wat zijn de verschillen?

Ronald 05-01-2022 0
Als dealer en leverancier op het gebied van alles waar de bouw en infrasector behoefte aan heeft, loopt Visser Assen altijd voorop als het gaat om de ...
Lees meer
Kniebeschermer kopen een gew(r)ichtige zaak

Kniebeschermer kopen een gew(r)ichtige zaak

Ronald 05-01-2022 0
Visser Assen is al sinds 1974 nauw betrokken met alles wat maar betrekking heeft op de bouw- en infrasector. In bijna vijf decennia hebben wij gemerkt...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600