Werkdagen <15.00 besteld, dezelfde dag nog verzonden

  Professioneel en persoonlijk advies

Al meer dan 40 jaar dé specialist 

Diefstal vanaf bouwplaats voorkomen, zo doe je dat!

Geschreven door Ronald 05-06-2018 0 Reacties Alles over bouwhekken,

Eind mei van dit jaar (2018) kwam het groot in het nieuws. Het aantal diefstallen van bouwplaatsen is de laatste tijd helaas schrikbarend toegenomen. Bovendien worden dieven met de dag brutaler. Om dieven en inbrekers een halt toe te roepen, denken wij van Visser Assen al vele jaren actief mee om diefstallen van de bouwplaats te voorkomen. Zo zijn wij er nog altijd bijzonder trots op dat wij als eerste de BouWatch hebben geïntroduceerd.

 

 

Maar alleen camera’s op de bouwplaats helpen niet afdoende. Want er zijn nog veel meer mogelijkheden om diefstal vanaf de bouwplaats te voorkomen. Visser Assen biedt dan ook een ruim assortiment producten om ervoor te zorgen dat men niets meer meeneemt vanaf de bouwplaats.

 

bouwhekken voorkomen inbraak op de bouwplaats

 

Bouwhekken om de bouwplaats af te schermen

Om te voorkomen dat de verkeerde personen je bouwplaats kunnen betreden, denk je vast als eerste aan bouwhekken. Voor het aanschaffen van bouwhekken ben je bij Visser Assen uiteraard op de juiste plaats. In onze webshop Bouwplaats-Inrichting.nl vind je een groot assortiment bouwhekken van Heras om van jouw bouwplaats een onneembare vesting te maken.

 

Nu levert het Nederlandse topmerk Heras natuurlijk tal van soorten bouwhekken voor de meest uiteenlopende toepassingen. Omdat wij het hier hebben over het voorkomen van diefstal vanaf de bouwplaats, zetten wij met name de M500 Anti Climb in de schijnwerpers. Dit bouwhek is namelijk uitgevoerd met een zeer fijne maas. Omdat de verticale draden zich zeer dicht op elkaar bevinden, is het niet mogelijk om je voeten tussen de spijlen te plaatsen.Bovendien lopen deze verticale draden langer door, waardoor er automatisch punten bovenop het bouwhek ontstaan. Op deze manier wordt het overklimmen van deze bouwhekken schier onmogelijk gemaakt.

 

Bovendien kun je het Anti Climb bouwhek nog eens uitbreiden met de speciale bouwhekklemmen High Security. Deze klemmen zijn namelijk uitsluitend te openen met een speciale sleutel. Op deze manier wordt voorkomen dat men met behulp van je bouwhekklemmen alsnog de bouwplaats weet te betreden.

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer accessoires voor bouwhekken te bestellen om zo de allerhoogste veiligheid te kunnen garanderen. Zo kun je het overklimmen van het bouwhek Anti Climb nóg  vele malen moeilijker maken door het aan de bovenkant te voorzien van prikkeldraad. Hiervoor bestel je een aantal puntdraadkoppen en zogenoemd puntdraad. Ten slotte zijn er ook nog speciale slotbeugels voor de bouwhekken van Heras te bestellen. Deze dienen om een afsluitbare doorgang te creëren. Met behulp van een los mee te bestellen hangslot kun je zo de bouwplaats volledig afgrendelen. Veiligheid voor alles dus!

 

materiaalcontainer helpt diefstal vanaf de bouwplaats voorkomen

 

Afsluitbare materiaalcontainer voorkomt diefstal van waardevolle spullen

Mochten kwaadwillende lieden zich toch toegang hebben weten te verschaffen tot je bouwplaats, dan kan hen alweer de volgende verrassing staan te wachten. Want op onze website Bouwplaats-Inrichting vind je namelijk ook een ruim assortiment aan materiaalcontainers en aanverwante producten. Deze demontabele opslagcontainers van duurzaam staal zijn de ideale manier om je kostbare goederen in op te slaan.

 

Iedere materiaalcontainer bestaat uit een aantal stalen wanden en een dito dak. Bovendien is iedere materiaalcontainer uitgevoerd met een houten vloer. De twee robuuste, openslaande deuren zijn uitgerust met een degelijk slot dat wordt afgesloten door middel van een unieke sleutel. Om je materiaalcontainer nog eens extra te beveiligen tegen inbraak, kun je ervoor kiezen je demontabele opslagcontainer uit te breiden met een anti-inbraakstang.

 

Onze materiaalcontainers zijn in verschillende formaten en typen leverbaar. Deze demontabele opslagcontainer zijn te bestellen vanaf twee meter tot maar liefst vijf meter. Desgewenst kan deze materiaalcontainer zelfs gemonteerd op de bouwplaats worden afgeleverd. Een variant op deze snel demontabele opslagcontainer is de milieucontainer, die uitermate geschikt is om schadelijke stoffen veilig en droog te kunnen opslaan.

 

Naast de gewone materiaalcontainer, hebben wij ook een variant hiervan in ons leveringsprogramma opgenomen. De milieucontainer is namelijk dé oplossing om diefstal van brandstof op de bouwplaats tegen te gaan. De milieucontainer is uitgevoerd met een gegalvaniseerde roostervloer en optioneel met gaasdeuren. De deuren van de milieucontainer kunnen extra worden afgeloten met behulp van een anti-inbraakstang.

 

afsluitbare bouwmeterkast en bouwwatermeterput helpen diefstal voorkomen

 

Het voorkomen van diefstal van water en elektriciteit

Zoals je hebt kunnen lezen,  kun je dus heel gemakkelijk voorkomen dat men ongewild dure goederen meeneemt vanaf de bouwplaats. Maar hoe beveilig je nu goederen tegen diefstal die je niet kunt opslaan in een materiaalcontainer, zoals elektriciteit en water? Ook hiervoor biedt Visser Assen een doeltreffende oplossing!

 

Om ervoor te zorgen dat men niet illegaal stroom kan aftappen op je bouwterrein, kun je je bouwmeterkast eenvoudig beveiligen tegen inbraak. Iedere bouwmeterkast die je via Bouwplaats-Inrichting.nl kunt bestellen, is namelijk uitgevoerd met  een stevige deur die je eenvoudig kunt afsluiten met een van onze hangsloten. Zo voorkom je dat derden handig gebruik kunnen maken van jouw stroomvoorziening.

 

Uiteraard wil je ook niet dat ze met duizenden liters water aan de haal gaan. Daarom is natuurlijk ook om de watervoorziening gedacht. Iedere bouwwatermeterput in ons omvangrijke assortiment is dan ook uitgevoerd met een speciaal afsluitbaar deksel. Zowel de put als de deksel van deze watermeterput is voorzien van een handig oog. Verbind deze twee ogen met een hangslot en niemand kan nog bij je watervoorziening. En dat werkt wel zo veilig.

 

Voorkom diefstal van je aluminium verkeershekken

Een van de slachtoffers van diefstal op de bouwplaats die aan het woord komen in de reportage van Een Vandaag, vertelt voor de camera dat zijn aluminium verkeershekken met grote regelmatigheid worden gestolen. Met alle nare gevolgen van dien.

 

Aluminium is een materiaal dat de afgelopen tijd flink in waarde is gestegen. Het is dan ook niet vreemd dat ook criminelen hier wel brood in zien. Omdat deze verkeershekken vaak op afgelegen locaties aan de weg staan, is het voor criminelen een fluitje van een cent om de aluminium verkeershekken in een busje te laden en ze mee te nemen.

 

Het kan gelukkig ook anders. Want hoe kun je nu makkelijker diefstal van verkeershekken voorkomen dan ervoor te zorgen dat ze niet meer van aluminium zijn? Om die reden heeft Visser Assen het verkeershek van glasvezel ontwikkeld. Glasvezel is nog lichter dan aluminium, maar het materiaal is voor een crimineel gelukkig waardeloos. Wanneer potentiële dieven met een busje voor komen rijden en zien dat de verkeershekken van glasvezel zijn, zullen zij onverrichter zake weer hun rooftocht voortzetten. Want bij jou valt toch niets van waarde te halen.

 

Beveilig ook je verkeersborden tegen diefstal

Een ander object dat veel wordt gestolen, is een verkeersbord. Verkeersborden zijn namelijk ook geheel vervaardigd uit aluminium, dus een kostbaar metaal. Niet alleen worden verkeersborden gestolen vanwege de waarde van het aluminium, maar bovendien vormt een verkeersbord een gewild verzamelaarsobject. Daarnaast sieren verkeersborden menig studentenhuis of een zogenoemde zuipkeet.

 

Gelukkig kun je ook je verkeersborden heel gemakkelijk beveiligen tegen diefstal. In plaats van gebruik te maken van standaard verkeersbordbeugels, kun je bij ons ook speciale anti-diefstalbeugels bestellen. Deze verkeersbordenbeugels zijn uitgevoerd met een speciale inbusbout, die je alleen los kunt draaien met een inbussleutel die is voorzien van ronde uitsparing. Het is dan uitsluitend mogelijk deze beugels los te draaien met behulp van deze sleutel.

 

Houd een oogje in het zeil met een speciale spiegel

Om een oogje in het zeil te houden op locaties waar je je zelf niet direct in de buurt bevindt, is een spiegel een uitermate doeltreffend hulpmiddel. Voor een dergelijke spiegel ben je in onze webshop Verkeersborden.com op de aangewezen plek. Deze webshop van Visser Assen biedt een ruim assortiment van diverse soorten en maten spiegels.

 

Zo hebben wij verschillende rechthoekige of ronde verkeersspiegels in ons leveringsprogramma opgenomen. Deze spiegels zie je niet alleen op onoverzichtelijke kruispunten of bij andere gevaarlijke verkeerssituaties, maar komen wij ook vaak tegen in bijvoorbeeld parkeergarages. Met behulp van een dergelijke verkeersspiegel kan men van een afstandje in de gaten houden of criminelen niet bij een geparkeerde auto proberen in te breken.

 

Ook voor het voorkomen van diefstal op winkellocaties bestaan er verschillende oplossingen. Zo biedt Verkeersborden.com een uitgebreid assortiment met verschillende vormen en maten kogelspiegels. Deze speciale spiegels worden bij voorkeur aan het plafond bevestigd. Afhankelijk van de uitvoering kan men vervolgens in twee, drie of zelfs vier richtingen de locatie in de gaten houden. Naast een gewone variant kun je bovendien kiezen voor een kogelspiegel met het SKG-keurmerk. Deze speciale spiegels zijn niet kapot te krijgen, en dus ideaal om te worden toegepast op vandalismegevoelige locaties.

 

Je kleine gereedschappen beveiligen tegen diefstal

Uiteraard wil je ook je kleine gereedschappen beveiligen tegen diefstal. Kostbare spullen als je bouwradio, een bouwlaser en andere kleine gereedschappen waar je vrijwel dagelijks gebruik van maakt. Al deze kleine gereedschappen en andere spullen kun je gemakkelijk vervoeren en opslaan in een zogenoemde gereedschapskruiwagen.

 

Dit is een speciale kruiwagen die is uitgevoerd met een grote, stalen bak. Deze stalen bak is voorzien van een deksel en  een speciale stalen lip. Door het oog van deze lip kun je ieder denkbaar hangslot hangen. Zo vormt deze kruiwagen een ideale manier om diefstal van je kostbare gereedschappen tegen te gaan.

 

trekhaakslot Matador Bull Lock voorkomt inbraak in je bedrijfsbus

 

Beveilig je bedrijfsauto of bus tegen inbraak en diefstal

Naast diefstal van bouwplaatsen, is ook inbraak in bedrijfsauto’s en bussen helaas aan de orde van de dag. Omdat criminelen weten dat een bedrijfsauto vaak vol staat met dure gereedschappen, is het voor hen dan ook heel aantrekkelijk om even een kijkje te gaan nemen. De meeste bedrijfsbussen zijn dan ook in een mum van tijd te openen met behulp van een koevoet of ander inbrekersgereedschap.

 

Gelukkig is ook hier iets tegen te doen. De Nederlandse fabrikant Matador heeft speciaal om het openbreken van bedrijfswagens tegen te gaan de Bull Lock ontwikkeld. Deze vernuftige vinding heeft in zijn nog prille bestaan al heel wat narigheid weten te voorkomen. De Bull Lock van Matador is een T-vormig trekhaakslot, gemaakt van gehard staal, dat je zo op de trekhaak kunt monteren. De twee vleugels van de T blokkeren na bevestiging de toegang tot de deuren van de bedrijfsauto.

 

De Bull Lock wordt te allen tijde uitgeleverd met een uniek, inwendig slot. Bovendien krijg je er twee sleutels bij. Dus eentje voor jou, en eentje voor je collega. De Matador Bull Lock is onlangs nog geheel opnieuw ontworpen en heeft dan ook de toevoeging 2.0 gekregen.

 

Ook je bouwlasers kun je beveiligen tegen diefstal

Als laatste product in het ruime assortiment van Visser Assen hebben wij de bouwlasers van Spectra Precision. Als importeur van dit Amerikaanse merk voor professionele laserapparatuur kunnen wij alle bouwlasers en aanverwante producten van Spectra Precision snel uit voorraad aan je leveren. En omdat wij dus importeur zijn, kunnen wij een vrijwel waterdicht systeem bieden om de kans op diefstal van deze lasers tot een minimum te beperken.

 

Iedere bouwlaser, lasertool, handontvanger of ander instrument van Spectra Precision heeft een uniek serienummer. Ieder serienummer wordt opgeslagen in ons intelligente computersysteem. Voor jou als klant is het dan ook strikt noodzakelijk dat jij het serienummer van jouw bouwlaser ook in je eigen computersysteem bewaart.

 

Mocht het nu het geval zijn dat bij en inbraak jouw bouwlaser wordt gestolen, dan is het zaak dat je direct contact met ons opneemt en het serienummer van het vermiste instrument aan ons doorgeeft. Indien het geval zich voordoet dat de door jou als vermist opgegeven bouwlaser bij ons binnenkomt voor service en onderhoud, dan gaan direct alle alarmbellen bij ons rinkelen. Want het bewuste instrument staat bij ons als gestolen geregistreerd, waardoor wij direct contact met je zullen opnemen.

 

Er zijn overigens ook enkele bouwlasers in ons assortiment die een extra beveiliging tegen diefstal bieden. In de duurdere modellen kunnen wij namelijk jouw bedrijfsnaam opslaan, die direct in beeld komt als je het instrument opstart. Bovendien kunnen sommige bouwlasers door middel van een pincode worden beveiligd.

 

Zelf kun je ook je gereedschap beveiligen tegen diefstal

We kunnen het natuurlijk niet vaak genoeg zeggen, maar je kunt zelf ook een hele hoop dingen doen om diefstal van je gereedschap en apparatuur te voorkomen. Waarschijnlijk doe je het al, maar zorg dat criminelen jouw kostbare spullen niet of zeer moeilijk kunnen vervreemden.

 

Het kost natuurlijk even tijd, maar breng in al je gereedschap duidelijk je bedrijfsnaam of eigen naam aan. Dit kan met iedere denkbare graveerpen. Deze kost slechts een paar tientjes, en helpt een hoop narigheid voorkomen.

 

En uiteraard kun je ook al je gereedschap en apparatuur voorzien van je logo of gewoon een simpele, niet te verwijderen verflaag. En natuurlijk is het zeker aan te raden om een administratie bij te houden met daarin alle serienummers van je apparatuur en je eigen materieelnummers. Zo kun je in het geval van inbraak en/of diefstal alles gemakkelijk claimen bij de verzekeraar en maakt het de aangifte bij de politie vele malen gemakkelijker.

 

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, bieden wij van Visser Assen je tal van mogelijkheden om diefstal van je materieel en gereedschap zoveel mogelijk te voorkomen. Maak dus gebruik van de mogelijkheden die wij je bieden, en zet zo inbrekers en andere criminelen buitenspel!

 

Ook interessant
Stenen zagen of knippen, welke wint?

Stenen zagen of knippen, welke wint?

Ronald 15-12-2017 0
 Om stenen, tegels of banden op maat te maken, kun je deze knippen of zagen. Echte vaklui kappen deze zelfs af met een straathamer, maar deze meth...
Lees meer
Hoe monteer je een stortkoker?

Hoe monteer je een stortkoker?

Ronald 10-04-2017 0
 Heb je zojuist een stortkoker aangeschaft of ben je van plan eentje te kopen en wil je graag weten hoe je deze monteert? Lees dan uitvoerig deze ...
Lees meer
Diefstal vanaf bouwplaats voorkomen, zo doe je dat!

Diefstal vanaf bouwplaats voorkomen, zo doe je dat!

Ronald 05-06-2018 0
Eind mei van dit jaar (2018) kwam het groot in het nieuws. Het aantal diefstallen van bouwplaatsen is de laatste tijd helaas schrikbarend toegenomen. ...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600