Emissievrij en draadloos beton afwerken: zo doe je dat!

Geschreven door Ronald 07-05-2024 0 Reacties Alles over beton,Bouwplaatsinrichting,

Wij van de afdeling Assen van de AIC Visser Groep – exact vijftig jaar geleden (1974) opgericht als Visser Assen – lopen al vanaf het prille begin voorop wanneer het gaat om innovatieve producten voor op en rond de bouwplaats. De afgelopen tien jaar hebben wij gezien dat emissievrij bouwen steeds belangrijker begint te worden. Het assortiment machines op accu wordt dan ook telkens weer een beetje uitgebreid. Ook het emissievrij afwerken van beton wordt begint steeds populairder te worden. Daarom is het de hoogste tijd om dieper in te gaan op het afwerken van beton met behulp van accumachines.

 

Emissievrij afwerken van beton | AIC Visser

 

Tot voor kort was de keuze voor betonafwerkingsmachines eenvoudig: óf je had een machine met een snoer óf een machine met een benzinemotor. Maar tijden veranderen, en met het oog op de klimaatdoelen van 2030 groeit de behoefte aan emissievrije oplossingen. Hier komt de opkomst van betonafwerkingsmachines op accu om de hoek kijken, waardoor de mogelijkheid om beton emissievrij af te werken een realiteit wordt zonder concessies te doen aan mobiliteit.

 

Beton afwerken met accumachines bekijken ►

 

Het Tijdperk van Emissievrij Beton afwerken is begonnen

Stel je voor: geen snoeren meer die je bewegingsvrijheid beperken en geen uitlaatgassen die je werkomgeving verpesten. Dit is nu mogelijk dankzij de innovaties van vooraanstaande fabrikanten zoals Lievers Holland. Vijf jaar geleden bracht Lievers de P18 Li trilnaald op accu op de markt, gevolgd door de K150 Li afwerkspaan en de HAL 200 Li trilspaan, elk met een krachtige accu die zorgt voor een lange levensduur en indrukwekkende prestaties.

 

Trilnaald beton met accu: revolutionaire technologie

De P18 Li trilnaald, gelanceerd in mei 2019, betekende een keerpunt in betonverdichting. Met een stootvaste behuizing en een krachtige elektromotor zonder koolborstels, biedt deze machine ongeëvenaarde verdichtingscapaciteit zonder compromissen. Bovendien wordt elke P18 Li geleverd met twee accu's en een snellader, waardoor je tot een uur lang kunt werken voordat je weer moet opladen.

 

Trilspanen op accu doen geen concessies aan prestaties

De K150 Li afwerkspaan en de HAL 200 Li trilspaan bouwen voort op het succes van de P18 Li. Met dezelfde krachtige accu's en hoogwaardige technologieën bieden ze een emissievrij alternatief voor traditionele betonafwerkingsmachines, zonder in te leveren op prestaties of mobiliteit. Met de HAL 200 Li kun je zelfs tot een half uur lang ononderbroken werken voordat je de accu moet vervangen.

 

Vlindermachine LieversLTM EGX op accu | AIC Visser
 

Nieuwste toevoeging: emissievrije vlindermachines zonder stekker

En dan hebben we natuurlijk nog de vlindermachines op accu. Langere tijd bleef het stil omtrent de ontwikkeling van emissievrije vlindermachines zonder stekker. De aandrijving van een vlindermachine is dan ook een stuk complexer dan die van een trilspaan of trilnaald, zoals we je al in een vorige blog hebben uitgelegd.

 

Verrassend genoeg was het dan ook niet Lievers, maar het bedrijf Moskito dat de eerste vlindermachine op accu op de markt bracht. Een geheel emissievrije vlindermachine op accu, die het mogelijk maakte om maar liefst drie uur achtereen te kunnen vlinderen op één acculading.

 

In 2023 kwam dan eindelijk de Nederlandse betonpionier Lievers met hun versie van een emissievrije vlindermachine zonder stekker, de LTM 750eGX. Een vlindermachine die kan putten uit de tientallen jaren ervaring die Lievers natuurlijk heeft op het gebied van betonafwerking. Het grote voordeel van deze machine is dat Lievers ervoor heeft gekozen voor bewezen techniek, want deze vlindermachine wordt aangedreven en gevoed door een veelgebruikte elektromotor van Honda. Leuk weetje: dezelfde motor en accu zien we onder andere terug op de trilplaten en roltrillers op accu van Samac, en de steenzaagmachine op accu van Norton Clipper.

 

Emissievrij beton afwerken zonder snoer: een groene toekomst ligt voor ons

De opkomst van emissievrije betonafwerkingsmachines markeert een belangrijke stap richting een duurzame bouwindustrie. Door te kiezen voor deze innovatieve oplossingen, draag je niet alleen bij aan een schonere omgeving, maar geniet je ook van ongekende bewegingsvrijheid en comfort tijdens het werk.

 

Beton afwerken met accumachines bekijken ►

Ook interessant
Aanrijdbeveiliging: wanneer en hoe gebruik je deze?

Aanrijdbeveiliging: wanneer en hoe gebruik je deze?

Ronald 24-05-2024 0
Het assortiment van de AIC Visser Groep – tot de fusie met AIC in Harderwijk nog Visser Assen geheten – blijft zich maar uitbreiden. De nieuwste toevo...
Lees meer
Afwerkspaan: hoe moet je deze gebruiken?

Afwerkspaan: hoe moet je deze gebruiken?

Ronald 07-05-2024 0
De AIC Visser Groep houdt zich al sinds de oprichting van de beide onderdelen – Visser Assen en AIC Harderwijk – bezig met alles voor op en rond de bo...
Lees meer
Vlindermachines: alles over de werking van een troffelmachine

Vlindermachines: alles over de werking van een troffelmachine

Ronald 07-05-2024 0
Als je beton stort, of werkt op bouwplaatsen waar dat gebeurt, dan ben je waarschijnlijk bekend met vlindermachines, ook wel bekend als troffelmachine...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600