Emissievrij West-Europa: wie doet er mee?

Geschreven door Ronald 03-12-2021 0 Reacties Alles over bandenzagen,Inframaterieel,Alles over emissievrije oplossingen,Visser Assen,

We zullen er allemaal aan moeten geloven. De wereld moet stukken groener en duurzamer, en snel ook. Want de uitstoot van brandstofmotoren zorgt voor een versnelde opwarming van de aarde. Als we niet opschieten met het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen, staan Nederland en België voor het einde van deze eeuw al voor een groot deel onder water. Visser Assen helpt dan ook graag meedenken aan een beter milieu met behulp van de nieuwste emissievrije oplossingen. In dit blogartikel stellen wij de nieuwste emissievrije producten aan je voor.

 

Emissievrij bouwen | Visser Assen

 

Er is helaas geen ontkomen aan. De aarde moet groener en duurzamer. Op de laatste editie van de klimaatconferentie zijn dan ook harde afspraken gemaakt om de uitstoot van broeikasgassen tot het absolute minimum in te perken.

 

Emissievrije oplossingen: Nederland wil klimaatdoelen halen

Tijdens de VN-klimaattop in Parijs, de Conference of Parties (COP21), zijn concrete doelen gesteld. Nederland heeft daar in Parijs ingestemd met een nieuw VN-klimaatakkoord.  Doel van het akkoord: de opwarming van de aarde beperken tot ruim onder 2 graden Celsius. Met een duidelijk zicht op 1,5 graden Celsius.

 

Vijf jaar eerder, in het jaar 2016 dus, werd al een akkoord gesloten met alle landen van de Europese Unie om in 2030 minimaal 40 procent minder uit te stoten. Nederland werkt nu dus nationaal aan 49% minder uitstoot. Nederland wil, als andere landen meedoen, de Europese doelstelling verhogen. Niet 40 procent minder uitstoot van broeikasgassen in 2030, maar 55 procent.

 

Veel bedrijven en fabrikanten springen hier natuurlijk handig op in. Zo heeft Toyota – een van de grootste automerken ter wereld – deze week aangekondigd dat al zij met ingang van het jaar 2035 uitsluitend nog emissievrije auto's op de West-Europese markt te brengen. Dat zijn dus elektrisch aangedreven modellen met of zonder brandstofcel.

 

Om nu ook de bouwwereld emissievrij te krijgen, is in 2020 een akkoord gesloten om het emissievrij werken in Nederland te promoten. Zo is onder meer afgesproken dat bouw- en infrabedrijven een subsidie kunnen krijgen wanneer zij hun bouwmachines met een brandstofmotor vervangen door een met een accu of een stekker. En gelukkig wordt het aanbod aan emissievrije bouwmachines bijna met de dag groter.

 

Emissievrij werken met Wattsun | Visser Assen

 

Emissievrije oplossingen: zelfs de bouw werkt mee!

Gelukkig is het ook in de wereld van de bouwmachines inmiddels doorgedrongen dat we moeten werken aan een schone en duurzame wereld. Al in het jaar 2015 kwam het Duitse concern Wacker Neuson met de eerste trilstamper op accu op de markt. In de loop der jaren werd de familie emissievrije bouwmachines van Wacker steeds verder uitgebreid met onder andere trilplaten op accu en zelfs een minikraan op accu.

 

En daar is het gelukkig niet bij gebleven. Zo hebben wij in de wandelgangen gehoord dat dé Nederlandse fabrikant van 'no nonsense'--trilplaten en trilstampers, Samac uit het Overijsselse Zwolle, eveneens werkt aan elektrische trilplaten op accu. Deze worden hopelijk ergens in het jaar 2022 al verwacht.

 

In de wereld van de bandenzagen bleef het echter enkele jaren stil. Heel erg stil. Totdat de Amerikaanse producent van professionele gereedschappen Milwaukee begin 2020 vriend en vijand verraste met de MX FUEL, een complete lijn emissievrije machines op accu. Naast onder meer een sloophamer en een diamantboormachine op accu, had Milwaukee met de MXF COS350 de wereldprimeur door als allereerste fabrikant ter wereld met een volwaardige accubandenzaag op de markt te komen met een bladdiameter van maar liefst ø 350 mm.

 

Bandenzaag Husqvarna Pace emissievrij | Visser Assen

 

Husqvarna komt met een eigen volwaardige bandenzaag op accu

Bij het Zweedse Husqvarna, toch wel de meest toonaangevende fabrikant op het gebied van professionele zaagmachines – hoewel het Duitse bedrijf STIHL daar ongetwijfeld anders over denkt – moet men zich dan ook wel achter de oren hebben gekrabd, toen Milwaukee er met de wereldprimeur vandoor ging. Maar gelukkig heeft men ook daar in Zweden niet stilgezeten, want ook Husqvarna heeft inmiddels hun eerste bandenzaag op accu aangekondigd.

 

Je leest het goed. De Husqvarna K 1 PACE staat te trappelen van ongeduld om de Europese markt te veroveren. De stratenmakers die Husqvarna een warm hart toedragen, kunnen dan ook niet wachten tot januari 2022, de maand waarin deze nieuwe doorslijper op accu van Husqvarna naar verwachting bij ons in de schappen zal komen te liggen.

 

Eerlijk is eerlijk: de Husqvarna K535i is natuurlijk een motorslijper op accu die Husqvarna al enkele jaren geleden heeft geïntroduceerd. Maar met een bladdiameter van slechts ø 230 mm mag deze machine eigenlijk geen volwaardige bandenzaag heten. Deze slijpmachine op accu is dan ook meer een haakse slijper in plaats van een echte bandenzaag.

 

De nieuwe K 1 PACE van Husqvarna aan je voorgesteld

 

Husqvarna K 1 PACE: een bandenzaag op accu met blad ø 300 of ø 350 mm

Met de gloednieuwe K 1 PACE van Husqvarna is er eindelijk dus weer wat te kiezen als je op zoek bent naar een elektrische bandenzaag op accu. Want waar de pionier op dit gebied – de MXF COS350 van Milwaukee dus – uitsluitend is te bestellen met een kapdiameter van ø 350 millimeter, vertrekt de accu-bandenzaag van de Zweedse marktleider direct goed uit de startblokken met de keuze tussen een doorslijper op accu met een kap van ø 300 mm of een kap met een diameter van ø 350 mm.

 

Motorslijper met uitwisselbare accu van Husqvarna

De nieuwe bandenzaag op accu van Husqvarna is door deze Zweedse fabrikant dus de K 1 PACE gedoopt. De lettercombinatie 'PACE' staat in deze voor Husqvarna's eigen accusysteem PACE. Het belangrijkste onderdeel van dit systeem is natuurlijk de accu, waarin Husqvarna eveneens de keeze biedt uit twee verschillende accu's. Beide accu's uit de PACE-serie bieden een spanning van maar liefst 94 volt, waarbij de lichtste accu een capaciteit biedt van 4.0 Ah. De zwaarste accu, de PACE B750X, heeft een capaciteit van maar liefst 8.0 Ah.

 

De K 1 PACE is echter nog maar het begin van een compleet nieuwe lijn machines van Husqvarna. De Zweedse topfabrikant heeft namelijk aangekondigd de PACE-lijn in de loop van het jaar 2022 te zullen uitbreiden met nog veel meer accumachines. Volgens Husqvarna zullen de twee verschillende accu's van deze machines onderling uit te wisselen zijn. Dat is handig, want zo hoef je niet overal weer een aparte accu bij aan te schaffen.

 

Emissievrij werken met tuinmachines op accu | Visser Assen

 

Emissievrij werken, doe jij al mee?

Met de introductie van de K 1 PACE van Husqvarna hebben wij dus opnieuw een mooi product weten toe te voegen aan ons alsmaar groeiende assortiment aan emissievrije oplossingen. Want naast de verschillende bandenzagen op accu van Milwaukee en nu dus binnenkort Husqvarna, kun je bij Visser Assen bovendien uitstekend terecht voor nog veel meer emissievrije machines.

 

Zo bieden wij de gehele range aan verdichtingsmachines op accu van Wacker Neuson aan. Deze bestaat namelijk niet alleen uit een aantal sleuvenstampers op accu, ook een groot aanbod aan accu-trilplaten van Wacker maakt inmiddels deel uit van de enorme familie accumachines van deze Beierse fabrikant.

 

Bovendien kun je bij ons een keuze maken uit een zeer gevarieerd aanbod aan tuinmachines op accu van STIHL. Hun assortiment gaat van een kettingzaag op accu naar een accuheggenschaar en van een grasmaaier op accu tot een elektrische en snoerloze bosmaaier.

 

En naast al deze snoerloze machines op accu, bieden wij van Visser Assen je zelfs een compleet accupakket van Wattsun aan. De Wattsun is een revolutionair, in Nederland ontworpen, accusysteem dat bestaat uit enkele stroommodules. Dit systeem is zelfs in staat een compacte, milieuvervuilende generator te vervangen.

 

Goed, emissievrij werken wordt steeds belangrijker, voordeliger, veiliger en groter. Doe jij al mee met emissievrij werken of ben je hier in geïnteresseerd? Neem dan vrijblijven contact met ons op!

 

Emissievrije oplossingen bekijken ►

Ook interessant
Wanneer gebruik je individuele valbeveiliging?

Wanneer gebruik je individuele valbeveiliging?

Ronald 25-04-2024 0
In een vorige blog hebben we al uitgelegd dat je van de Arbo-wet bij werkzaamheden op hoogte verplicht bent te zorgen voor collectieve valbeveiliging....
Lees meer
Dakrandbeveiliging: hoe en wanneer moet je deze gebruiken?

Dakrandbeveiliging: hoe en wanneer moet je deze gebruiken?

Ronald 18-04-2024 0
Visser Assen – in 2023 gefuseerd met AIC Harderwijk tot de AIC Visser Groep – houdt zich al sinds de oprichting in het jaar 1974 met alles wat er op e...
Lees meer
AIC Visser ontvangt 3.000ste review

AIC Visser ontvangt 3.000ste review

Ronald 17-04-2024 0
In de afgelopen jaren weten steeds meer klanten AIC Visser te vinden én te waarderen. Met gepaste trots kunnen wij dan ook vermelden dat gisteren – 16...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600