Wegens COVID-19 nemen wij maatregelen die impact hebben op onze dienstverlening. Klik hier voor alle informatie.
I.v.m. Hemelvaart worden bestellingen geplaatst na 11 mei 15.00 uur, vanaf maandag 17 mei geleverd.

Fiscale voordelen machines op accu i.p.v. verbrandingsmotor

Geschreven door Ronald 22-04-2021 0 Reacties

Is je machinepark hoognodig aan vervanging of een upgrade toe, neem dan ook zeker machines met een accu in plaats van een benzine- of dieselmotor onder de loep. Machines die namelijk draaien op een elektromotor die wordt gevoed door een accu, zijn namelijk vele malen beter voor het milieu. En mocht je het niet voor het milieu willen doen, doe het dan voor je eigen portemonnee. Want zware machines met een accu onder de kap in plaats van een verbrandingsmotor komen nu in aanmerking voor een wel heel aantrekkelijke subsidieregeling. Hoe dat in zijn werk gaan, leggen wij je zo goed mogleijk uit in dit blogartikel.

 

Investeringsaftrek milieuvriendelijke machines | Visser Assen

 

Duurzame technologie komt in aanmerking voor een investeringsaftrek

Met de aankoop van een machine die door middel van een lithiumaccu of brandstofcel van stroom wordt voorzien in de plaats van professioneel gereedschap dat normaliter is voorzien van een verbrandingsmotor, investeer je in milieuvriendelijke techniek. Visser Assen biedt je de keuze uit een grote verscheidenheid aan innovatieve producten die in aanmerking komen voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL).

 

Wanneer de machines worden ingezet als bedrijfsmiddel kan er bovendien gebruik worden gemaakt van de zogenoemde kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Denk hierbij bijvoorbeeld aan Wattsun,  Milwaukee MX Fuel met zijn bandenzagen, sloophamers en diamantboormachines, Wacker Neuson met trilplaten, trilstampers en shovels op accu zonder enige vorm van uitstoot.

 

Hoe dit kan worden toegepast, willen we verduidelijken aan de hand van een voorbeeld. Stel dat je een aantal Wattsun-modules aanschaft met een totale waarde van € 7670,-. De MIA-regeling biedt nu de mogelijkheid om maximaal 27 procent van € 7670,- – een bedrag dat neerkomt op € 2.070,- – van de aanschafkosten af te trekken van je fiscale winst. Met een vennootschapsbelasting van 25% bespaar je dan maar liefst  € 518,- op de totale investering. En zo wordt de aanschaf van emissievrije machines en gereedschappen wel heel aantrekkelijk gemaakt!

 

Milieuvriendelijk volgens regeling willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) en KIA

De regeling willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) biedt je de mogelijkheid om maar liefst 75 procent van de investeringskosten af te schrijven. Dat kan op een tijdstip dat je zelf bepaalt en levert zowel een liquiditeits- als een rentevoordeel op. De overige 25% wordt wel gewoon afgeschreven. 

 

Ten slotte is er nog de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) Als je in een boekjaar investeert in de Wattsun als bedrijfsmiddel, dan kun je in aanmerking komen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Om in 2020 in aanmerking te komen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek moet er in het jaar 2020 een investering in bedrijfsmiddelen van minimaal € 2.401 worden gedaan, tot een maximum van € 323.544 kan er gebruik worden gemaakt van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. In de tabel hieronder vind je een overzicht van de percentages voor deze investeringsaftrek in 2020.

 

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek 2020  | Visser Assen
Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek 2020 (Belastingdienst, 2020)

 

Programma's van fiscale voordelen worden aangeboden en bijgehouden door de Nederlandse regering. Subsidiariteit en beschikbaarheid vallen dan ook buiten de controle van Visser Assen en Wattsun. Zorg ervoor dat je de officiële website van de overheid bezoekt voor de meest actuele informatie over beschikbaarheid en vereisten. Of je in aanmerking komt voor besparingen gerelateerd aan de inkomstenbelasting, hangt af van je persoonlijke fiscale situatie. We raden je daarom aan een belastingdeskundige in de arm te nemen om je wegwijs te maken.

 

Commercieel voordeel door verlaging van de CO2-uitstoot

Uiteindelijk valt er dus een behoorlijk fors commercieel voordeel te behalen bij de aanschaf van een machine met een lithium-ionaccu of een brandstofcel. Hoe en waarom, dat willen we graag verder toelichten. Een duurzaam machinepark draagt bij aan een schonere wereld, omdat de uitstoot wordt gereduceerd. Dit komt ten goede aan de ecologische voetafdruk van je bedrijf. Nu zijn er al veel machines zonder uitstoot in de markt, denk aan Milwaukee MX Fuel met hun bandenzagen, sloophamers en diamantboormachines op accu. Of neem nu Wacker Neuson, die onder andere trilplaten, trilstampers en zelfs shovels op accu op de markt heeft gebracht, zonder enige vorm van uitstoot.

 

Maar helaas raken de accu’s gedurende de dag leger en leger. Deze kunnen natuurlijk gewoon op een bouwplaats worden opgeladen door middel van een aggregaat, maar dit sluit uiteraard in het geheel niet aan op het emissievrij werken. En juist in deze gevallen kan een stroommodule van Wattsun een zeer grote rol van betekenis gaan spelen. Dit komt omdat een Wattsun helemaal geen enkele uitstoot genereert. Een Wattsun kan dan ook het beste worden gezien als een milieuvriendelijke generator. De Wattsun is het tot voor kort nog ontbrekende product om een dag volledig emissievrij mee te kunnen werken. Laad je je accu nu op met een stroommodule van Wattsun, dan werk je dus de hele tijd milieuvriendelijk en duurzaam.

 

Het grote voordeel hiervan is dat er bij aanbestedingen vandaag de dag met name wordt gekeken naar de CO2-belasting van het bedrijf. Dit houdt in dat wanneer er volledig emissievrij kan worden gewerkt, je als bedrijf hoger op de prestatieladder klimt, waardoor er meer voordeel kan worden gerealiseerd ten opzichte van aanbieders die niet veel of zelfs helemaal niets doen aan duurzaam werken. De Wattsun Dock kan een accu van een MX Fuel-machine maar liefst zes keer opladen op een hele werkdag. En wanneer je deze uitbreidt met een Pack van Wattsun wordt het aantal ladingen zo goed als verdubbeld. Ook de accu van een Wacker kan standaard om en nabij de anderhalf keer opgeladen worden, aangevuld met een Pack is dit zelfs tweeënhalf tot drie keer.

 

Wattsun levert groene stroom | Visser Assen

 

Wattsun stroommodule: wat zijn de voordelen?

Kort samengevat biedt de Wattsun de gebruiker de volgende voordelen:

  1. Wattsun geeft je altijd en overal groene energie
  2. Het omslagpunt is al ruim bereikt binnen slechts vijf jaar
  3. De unit van Wattsun is zeer onderhoudsarm
  4. Je ontvangt als bedrijf fiscale voordelen bij de aanschaf van een Wattsun
  5. Door het gebruik van een Wattsun in combinatie met andere emissievrije oplossingen worden commerciële voordelen gerealiseerd
  6. De Wattsun is goed voor de ecologische voetafdruk van je bedrijf
  7. Je klimt op de prestatieladder waardoor er meer voordeel wordt gerealiseerd bij aanbestedingen

    Ben je naar aanleiding van deze blog nieuwsgierig geworden naar de werking van een Wattsun of een andere emissievrije oplossing? Neem gerust contact op met één van onze verkoopadviseurs voor een gesprek op locatie!

 

Brandstofcel of accu met lichtium-Iontechnologie voor stroomvoorziening van je gereedschappen

Met de MIA-regeling van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kun je dus een behoorlijke tegemoetkoming in de kosten van het verduurzamen van je machinepark in de wacht slepen. En die subsidieregeling gaat misschien nog wel verder dan je zou kunnen verwachten. Zo kun je zelfs al aanspraak maken op dit subsidiepotje door bepaalde gereedschappen met een accu of een  brandstofcel aan te schaffen. Hier zegt de overheid het volgende over de voorwaarden van de tegemoetkoming:

 

a. bestemd voor: het met een lithiumaccu en al dan niet een brandstofcel van stroom voorzien van professioneel gereedschap dat in een gangbare situatie is voorzien van een verbrandingsmotor

b. bestaande uit: een lithiumaccu en al dan niet een brandstofcel en (snel)laadsysteem

 

Hierbij wordt bovendien nog de volgende toelichting gemeld: Voor bedrijfsmiddelen geldt een minimum meldingsbedrag van € 2.500,-. Bij bijvoorbeeld een prijs van € 500,- per accu dienen in elk geval vijf accu’s tegelijk te worden aangeschaft en gemeld.

► Dien je aanvraag in

 

Bekijk alle emissievrije machines ►

 

Bronnen:

Ook interessant
Aantal Amperes en draaddikte van krachtstroomkabels

Aantal Amperes en draaddikte van krachtstroomkabels

Ronald 07-12-2013 1
Soms is het lastig om te bepalen welke krachtstroomkabel geschikt is voor het werk of voor een klus. Om te helpen bij het maken van de juiste keuze vo...
Lees meer
Hoe moet ik bestraten?

Hoe moet ik bestraten?

Ronald 25-05-2013 0
  Hoe moet ik bestraten? Deze vraag wordt ons geregeld gesteld door vele doehetzelvers. In dit artikel leggen wij stap voor stap uit hoe je het moe...
Lees meer
Wat voor rechten biedt een ‘Verboden Toegang’-bord?

Wat voor rechten biedt een ‘Verboden Toegang’-bord?

Ronald 15-09-2016 0
  visser-assen.nl biedt een enorm assortiment aan borden en stickers  met de tekst ‘Verboden Toegang’.  Wij krijgen dan ook geregeld de vraag wat v...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600