Wegens COVID-19 nemen wij maatregelen die impact hebben op onze dienstverlening. Klik hier voor alle informatie.

Gatenzaag: van evolutie naar revolutie

Geschreven door Ronald 06-11-2020 0 Reacties Inframaterieel,Alles over elektrische machines,Alles over gatenzagen en grondboormachines,

In ons buitengewoon omvangrijke assortiment bouwmaterieel en stratenmakersoplossingen tref je al sinds jaar en dag verschillende oplossingen aan voor het op locatie boren van gaten ten bate van inlaten. Uiteraard hebben wij vele jaren de motorboren met benzinemotor aan je geleverd. Maar ook hier heeft de tijd niet stilgestaan, en is hier dan ook een groene wind gaan waaien. Wij nemen je graag mee naar de oplossingen voor nu en voor de toekomst.

 

Gatenzaag: van benzine naar accu | Visser Assen

 

Motorboormachine voor inlaten: de BT 45 van STIHL

In het vrij bescheiden aanbod van gatenzagen was het met name het merk STIHL dat de afgelopen jaren de dienst uitmaakte. Deze Duitse fabrikant van zeer hoogwaardige machines kwam al in het begin van de jaren vijftig met een door een benzinemotor aangedreven grondboormachine op de markt. Hierna volgde de ene productinnovatie de andere op. Uiteindelijk heeft dit geleid tot de introductie van de BT 45, een krachtige, eenpersoons motorboor die geschikt was voor in feite twee verschillende doeleinden. Of je zette de BT 45 van STIHL in als plantgatboormachine, of je gebruikte hem als motorboormachine. Ideaal om gaten in pvc-buizen te zagen voor inlaten.

 

STIHL bleek een gat in de markt te hebben aangeboord, want de BT 45 werd een enorm succes. Deze gatenboren vlogen als de welbekende warme broodjes over de toonbank. Vele tienduizenden van deze gatenzagen hebben dan ook hun weg gevonden over de gehele aardbol. Ook in ons land sloeg deze motorboor aan bij de vele ondernemers in de hoveniers- en GWW-sector.

 

De STIHL BT 45 is nog altijd ongekend populair. Zijn onverwoestbare techniek, de buitengewoon betrouwbare benzinemotor en de brede inzetbaarheid hebben deze gatenzaag tot de publiekslieveling onder stratenmakers, rioolwerkers en hoveniers gemaakt. Dankzij de vele – nog altijd volop te verkrijgen accessoires – is deze motorboormachine nog lang niet eg te denken in onze maatschappij. Groot was dan ook de schok toen STIHL in 2018 aankondigde te stoppen met het produceren van de BT 45. Zo viel dus uiteindelijk het doek voor deze meest verkochte motorboor.

 

De Echo EDR 2400 als opvolger van de STIHL BT 45

Toen onze nog aanwezige voorraad motorboren van STIHL zienderogen begon te slinken, moesten wij dan ook naarstig op zoek naar een vervanger van deze succesvolle gatenzaagmachine. Tijdens onze zoektocht kwamen wij uiteindelijk uit bij Echo. Deze fabrikant had met de EDR 2400 een goede opvolger van de BT 45 op de markt gebracht.

 

Al snel werd ons magazijn gevuld met deze eveneens door een benzinemotor aangedreven gatenzaagmachine. Even leek het erop dat de EDR 2400 het succes van de voormalige concurrent zou kunnen evenaren. Maar helaas, aan ieder sprookje komt een einde. Het werd niet het succes waarop men had gehoopt, waarna de EDR 2400 van Echo alweer snel geruisloos van het toneel verdween.

 

Gatenzaag M18 FRAD van Milwaukee | Visser Assen

 

Milwaukee M18 FRAD2: de emissievrije gatenzaag

En zo moesten wij als Visser Assen opnieuw op zoek naar een waardig opvolger van de iconische BT 45 van STIHL. Een vervangende motorboor die alle door een benzinemotor aangedreven gatboormachines definitief in de schaduw zou doen staan. Uiteindelijk bleek het verlossende antwoord gewoon in ons bestaande netwerk te bestaan. En wel bij Milwaukee, het Amerikaanse merk dat wij als officieel dealer al vele, vele jaren in onze armen hebben gesloten.

 

Met de M18 FRAD2 heeft deze producent van professionele gereedschappen de beste papieren in huis om te worden gekroond tot dé motorboor voor de infrasector. De M18 FRAD2 van Milwaukee is dan ook niet zomaar een gatenzaag, maar de eerste volledig emissievrije motorboormachine ter wereld. Gevoed door een bijzonder sterke accu en aangedreven door een koolborstelloze elektromotor is deze milieuvriendelijke gatenzaag helemaal klaar voor de jaren 20 van de 21ste eeuw. 

 

Juist in de huidige samenleving, waar 'vieze' machines met brandstofmotoren steeds vaker worden geweerd op de bouwplaats, is de M18 FRAD2 van Milwaukee hét alternatief. Want waar geen brandstof wordt verbruikt, wordt dus ook niets uitgestoten. Het werken met deze gatenzaag op accu kent dan ook alleen maar voordelen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het zagen van een groot gat in een rioleringsbuis van pvc om hier een inlaat in te maken. Hierbij sta je meestal in een sleuf, een plaats waar de giftige uitlaatdampen veel moeilijker weg kunnen. Met als gevolg barstende hoofdpijn en zelfs kortademigheid. Dit zal je bij de Mlwaukee M18 FRAD2 niet gebeuren. Deze motorboor is namelijk geheel vrij van schadelijke uitlaatgassen. 

 

Motorboor Milwaukee M18 FRAD2 verovert de wereld

Waar deze nieuwe, uitstootvrije gatenzaag eerst met de nodige scepsis werd ontvangen, verovert de M18 FRAD2 langzaamaan terrein binnen en buiten onze landsgrenzen. De eerste gebruikers van deze machine zijn dan ook bijzonder goed te spreken over deze motorboormachine. Niet alleen kun je waar dan ook aan het werk zonder het gevaar te worden vergast, ook is deze machine geheel onderhoudsvrij. Bovendien blijven follow-upkosten als benzine en filters achterwege.

 

De M18 FRAD2 is dan ook een complete gatenzaag. De eerste gebruikers vonden het in het begin lastig om hiermee een gat te boren in een pvc-buis, omdat de machine te dicht op de buis zat om een diep gat te kunnen zagen. Hierop heeft Milwaukee een speciaal verlengstuk op de markt gebracht dat de afstand tussen buis en machine met maar liefst 30 cm weet te vergroten. En zo hebben we dus eindelijk een volwaardig – of zelfs beter – alternatief gevonden voor de BT 45 van STIHL.

 

Een van de enthousiaste gebruikers van de M18 FRAD2 van Milwaukee is Jasper, werkzaam bij De Boer & van der Weijde in Middenmeer. Hij gebruikt deze nieuwe gatenzaag met name voor het boren van inlaten in pvc-buizen. Hij is vooral goed te spreken over de emissievrije werking van deze gatenzaag, de snelle levering, de twee standaard meegeleverde accu's en het lage toerental, dus een hoger koppel.

 

 

Gatenzaag Milwaukee M18 FRAD aan het werk | Visser Assen
Jasper van De Boer & van der Weijde aan het werk met de M18 FRAD2

 

Gatenzaag Milwaukee M18 FRAD2: de conclusie

Na een lang traject van zoeken en testen, is de M18 FRAD2 van Milwaukee een waardig opvolger van de STIHL BT 45 motorboor gebleken. Compleet geleverd met twee accu's en een snellader, kun je met deze gatenzaag alles wat je voorheen alleen kon met een benzine-aangedreven gatenzaag. Zeker in combinatie met het verlengstuk en de gatenzagen zelf heb je niets meer nodig dan deze machine. Werk ook mee aan een emissievrije samenleving met de Milwaukee M18 FRAD2 motorboor op accu!

 

Gatenzaag Milwaukee M18 FRAD bekijken ►

 

Ook interessant
Kiss and Ride: alle rechten en plichten

Kiss and Ride: alle rechten en plichten

Ronald 18-06-2021 0
Je hebt ze vast weleens een keer gezien. Zogenoemde 'Kiss and Ride'-borden, officiële verkeersborden die je op steeds meer locaties tegen kunt komen. ...
Lees meer
Rioollaser kopen: alles over lijnlasers

Rioollaser kopen: alles over lijnlasers

Ronald 17-06-2021 0
Als importeur van de bouwlasers van Spectra voor zowel Nederland, België als Luxemburg, is Visser Assen natuurlijk dé partner voor de aanschaf van een...
Lees meer
Het is weer heet, dus houd je hoofd koel!

Het is weer heet, dus houd je hoofd koel!

Ronald 14-06-2021 0
We hebben er dan wel heel erg lang op moeten wachten, maar nu is zij er dan toch eindelijk: de zon! Heerlijk natuurlijk, als het zonnetje schijnt, maa...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600