Vacuümzuiger Nemo Grabo of Grabo Ottovac: de beste pompzuiger

Geschreven door Ronald 28-10-2022 0 Reacties Inframaterieel,Bouwplaatsinrichting,Alles over transportmaterieel,Alles over elektrische machines,Alles over merken en aankoopadvies,

Visser Assen houdt zich al sinds de oprichting in het jaar 1974 actief bezig met alles voor op en om de bouwplaats. Nieuwe producten worden dan ook al snel in de armen gesloten. Een van deze innovatieve producten is de Nemo Grabo. Een elektrische vacuümzuiger die vrijwel alles op kan pakken. De Nemo Grabo Plus en de verbeterde versie Nemo Grabo Pro vliegen als de welbekende warme broodjes over de toonbank. Sinds kort is het assortiment elektrische pompzuigers echter uitgebreid met de nieuwe Ottovac van Grabo. Wij van Visser Assen vinden het dan ook de hoogste tijd worden om deze nieuweling aan je voor te stellen.

 

Vacuümzuiger Grabo Ottovac | Visser Assen

 

De Ottovac van Grabo moet eigenlijk worden gezien als de voordelige uitvoering van de Nemo Grabo Plus. Een lichtgewicht elektrische pompzuiger voor een geselecteerd aantal toepassingen. In dit blogartikel lees je de verschillen en plus- en minpunten van de verschillende modellen tegelzuiger van de Amerikaanse uitvinder van de vacuümzuiger.

 

De uitdager: elektrische pompzuiger Grabo Ottovac

Een innovatief product als de Ottovac van Grabo kan natuurlijk niet zonder een behoorlijke introductie. De Grabo Ottovac is een tegezuignap die in de tweede helft van het jaar 2022 in de markt is gezet als het goedkope alternatief voor zowel de Nemo Grabo Plus als de Nemo Grabo Pro. Daar waar de duurdere tegelzuigers geschikt zijn voor het heffen van zowel gladde als poreuze oppervlakken, is de Ottovac uitsluitend bedoeld voor het heffen van gladde oppervlakken. Zo is deze nieuwe elektrische pompzuiger uitermate geschikt voor het heffen van bijvoorbeeld glazen ruiten, keramische tegels en andere objecten met een glad en niet-poreus oppervlak.

 

Een van de grote voordelen van de Ottovac, afgezien van de prijs natuurlijk, is dat deze tegelzuiger dezelfde afmetingen kent als een standaard handpompzuiger. Bovendien kan de Ottovac worden gemonteerd op de reeds bestaande hef- en transportsystemen voor zowel glas als tegels. Bovendien is de OTTOVAC voorzien van een geïntegreerde druksensor met een automatische start/stop-functie. Zodra de onderdruk terugloopt naar ± -0,5 bar zal de pomp automatisch inschakelen, en bij voldoende onderdruk schakelt deze weer automatisch uit.

 

 

De Grabo Ottovac is met name op het gebied van prijsstelling buitengewoon concurrerend. Deze nieuwe vacuümzuiger kent namelijk wel een heel aantrekkelijk prijskaartje. Zo kost de Ottovac van Grabo op dit moment (eind oktober 2022) nog geen 150 euro exclusief btw. De Nemo Grabo Plus kost je al gauw ruim honderd euro meer. En of het een voordeel is of juist een nadeel is laten wij in het midden, maar de Ottovac wordt gevoed door vier AA-batterijen, oftewel de welbekende penlites. Het voordeel hiervan is natuurlijk wel dat iedereen wel een setje penlites bij de hand heeft, zodat je deze in een handomdraai kunt vervangen.

 

Nog een voordeel van de Grabo Ottovac is dat deze tegelzuiger standaard wordt uitgeleverd met een stevige draagkoffer. Zo blijft de elektrische pompzuiger te allen tijde goed beschermd tijdens transport en opslag. Bovendien hen je zo direct alle accessoires bij de hand.

 

Tegenstrever Nemo Grabo Plus: de betrouwbare klassieker

De Nemo Grabo Plus neemt de uitdaging maar wat graag aan, want deze multifunctionele vacuümzuiger heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. Hoewel deze tegelzuiger nog geen drie jaar deel uitmaakt van ons riante assortiment, is deze tegelzuignap niet meer weg te denken uit ons aanbod. De Nemo Grabo Plus is dan ook hard op weg de klassieker onder de vacuümzuigers te worden. En terecht natuurlijk, want inmiddels hebben wij al meer dan duizend stuks van deze elektrische pompzuiger aan de man weten te brengen.

 

Als pionier op het gebied van de handzame vacuümzuigers is de Nemo Grabo Plus een stuk geavanceerder dan de (veel) goedkopere Grabo Ottovac. Daar waar laatstgenoemde een maximaal gegarandeerd hefvermogen heeft van 100 kg, weet de Nemo Grabo Plus toch nog even 20 kilo extra te heffen. Bovendien hecht de Nemo Grabo Plus op vrijwel alle oppervlakken. Dus niet alleen op glas of keramiek, maar bijvoorbeeld ook op betonnen tegels, geribbeld glas, traanplaat en beton. Daar komt nog bij dat de Nemo Grabo Plus wordt gevoed door een accu. Deze kun je gemakkelijk uitnemen en weer opladen. Het nadeel hiervan is natuurlijk wel dat je niet snel even een nieuw setje batterijen in de tegelzuiger kunt stoppen, maar zult moeten wachten tot de accu weer geheel is opgeladen. Gelukkig kun je natuurlijk altijd bij ons een extra accu bestellen.

 

 

Vacuümzuiger Nemo Grabo PRO: de overtreffende trap

Natuurlijk heb je altijd te maken met een zogenoemde 'baas boven baas'. En dat is ook bij de elektrische pompzuigers het geval. Want sinds een jaar is de Nemo Grabo-familie uitgebreid met de Nemo Grabo PRO. Deze vacuümzuiger heeft niet langer een manometer meer, maar is uitgevoerd met een helder LCD-scherm. Dit display biedt zowel digitale drukmeting als digitale drukregulering. Het mooie aan de Nemo Grabo PRO is dat deze elektrische pompzuiger bij vacuümverlies automatisch na gaat pompen, waardoor het vacuüm altijd blijft behouden. Uiteraard wordt de Nemo Grabo PRO eveneens gevoed door een uit te nemen accu. Ook hier kun je de accu dus niet vervangen door een setje batterijen, maar zul je wederom moeten wachten tot deze weer is opgeladen. Een probleem dat eenvoudig is op te lossen door een extra accu aan te schaffen in onze webshop.

 

Tegelzuigers vacuüm Grabo met elkaar vergeleken

Zetten we de drie verschillende elektrische pompzuigers tegenover elkaar, dan wordt het al wat gemakkelijker deze onderling met elkaar te vergelijken. Bekijk dan ook de handige tabel:

 

  Grabo Ottovac | Visser Assen
Grabo Ottovac
Nemo Grabo Plus | Visser Assen
Grabo Plus
Nemo Grabo PRO | Visser Assen
Nemo Grabo PRO
Hefvermogen 100 kg 170 kg 170 kg
Voeding 4x batterij AA (penlite) Accu Accu
Werktijd 2 uur 1,5 uur 1,5 uur
Hechting Glad, niet-poreus Alles Alles
Aflezing Manometer Manometer Display
Vervangbare onderdelen Nee Ja Ja
Gewicht (incl. accu/batt.) 1,2 kg 1,5 kg 1,5 kg
Pluspunten
  • Scherp geprijsd
  • Werkt op penlites
  • Lichtgewicht
  • Hecht op (vrijwel) alles
  • Werkt op accu
  • 170 kg hefvermogen
  • Hecht op (vrijwel) alles
  • Werkt op accu
  • Met display

 

Grabo Ottovac of Nemo Grabo Plus of PRO: de conclusie

Zo, als het goed is weet je nu al heel wat meer over de verschillende modellen van Grabo. Heb je bijvoorbeeld vrijwel alleen te maken met gladde en niet-poreuze oppervlakken, dan is de nieuwe Grabo Ottovac waarschijnlijk dé vacuümzuiger voor jou. Want voor een bedrag van nog net geen 150 euro haal je al een complete tegelzuignap in huis. Ben je ZZP'er en heb je bijvoorbeeld ook regelmatig te maken met poreuze materialen als beton? Dan is de Ottovac niets voor jou, maar kun je beter de Grabo Plus of Grabo PRO aanschaffen.

 

Heb je naar aanleiding van het lezen van dit blogartikel nog vragen over de verschillende elektrische pompzuigers, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Vacuümzuigers Grabo bekijken ►

Ook interessant
Voorkom diefstal uit je bedrijfsbus

Voorkom diefstal uit je bedrijfsbus

Ronald 23-11-2022 0
Visser Assen is al sinds de oprichting in het jaar 1974 nauw betrokken bij alles voor op en rond de bouwplaats. En hoewel wij zelf geen bestelbussen a...
Lees meer
Kies voor een LED-bouwlamp klasse 2

Kies voor een LED-bouwlamp klasse 2

Ronald 11-11-2022 0
Als toonaangevende leverancier voor alles voor op en rond de bouwplaats is Visser Assen al sinds de oprichting in het jaar 1974 het stralende middelpu...
Lees meer
Bouwhek schuifpoort voor gemakkelijke toegang

Bouwhek schuifpoort voor gemakkelijke toegang

Ronald 10-11-2022 0
Om ongewenste bezoekers op een bouwterrein te voorkomen, is de bouwplaats naar aller waarschijnlijkheid omheind met een vrijwel eindeloze rij aan bouw...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600