Hoe goed werkt geluidsscherm HERAS Noise Control Barrier 2.0?

Geschreven door Ronald 05-08-2022 0 Reacties Alles over bouwhekken,Bouwplaatsinrichting,Visser Assen Videoblogs,Visser Assen,

Als dealer, leverancier en – in sommige gevallen – zelfs importeur van de grootste en bekendste merken op het gebied van onder andere bouwplaatsinrichting, is Visser Assen al sinds de oprichting in het jaar 1974 dé leverancier voor al je bouwhekken. Omdat wij uitsluitend het beste van het beste willen bieden, verkopen wij enkel bouwhekken van hét merk voor bouwhekken, het Nederlandse merk HERAS.

 

Omdat wij net als deze Brabantse producent vooroplopen als het gaat om duurzaamheid, omarmen wij met liefde de nieuwste innovaties op het gebied van bouwhekken. Een van de nieuwste producten van HERAS is de Noise Control Barrier 2.0, een revolutionair geluidswerend scherm dat ervoor moet zorgen dat de geluidsoverlast vanaf de bouwplaats binnen de perken blijft. Maar is deze tweede versie van het geluidswerende scherm van de fabrikant uit Oirschot werkelijk zo goed als HERAS beweert? Of is het slechts gebakken lucht? Dat kun je zien in de onderstaande video.

 

 

Geluidsoverlast vanaf de bouwplaats: hoe erg is het?

Goed, we zien een filmpje dat exact 1 minuut, oftewel 60 seconden, van je tijd vergt. Op een bouwplaats die wordt omheind door de standaard M500 bouwhekken Anti Climb van HERAS, zien wij hoe een medewerker de haakse slijper zet in een stuk stalen damwandprofiel. Dit is een karwei dat met veel lawaai gepaard gaat. En dat blijkt dan ook uit de metingen met behulp van de decibelmeter.

 

Er staat namelijk een persoon buiten het omheinde bouwterrein die een geluidsmeter in zijn hand heeft. Buiten de bouwhekken levert de klus een geluidsniveau van maar liefst 86,9 decibel op. Als je bedenkt dat een geluid vanaf 80 decibel al permanente schade kan opleveren aan het menselijk gehoor, dan weet je dat het lawaai ondraaglijk is. Tijd dus voor een geluidswerende oplossing, zoals de Noise Control Barrier 2.0 van HERAS.

 

Het monteren van een geluidswerende oplossing

Al binnen vijf seconden lijkt men er al klaar mee. Tijd dus voor het monteren van de geluidswerende doeken van HERAS! We zien dan ook hoe een van de medewerkers de Noise Control Barrier 2.0 aanbrengt op de bouwhekken. Handig is dat het geluidswerende scherm is opgedeeld in korte doeken. Per bouwhek van 350 cm heb je drie van deze geluidswerende doeken nodig. Deze bouwhekkleden zijn met behulp van tiewraps kinderlijk eenvoudig te monteren.

 

In de begeleidende video zien wij hoe de beste man nog geen 25 seconden bezig is met het monteren van Noise Control Barrier 2.0 van HERAS. In de praktijk zal hij hier vast wel wat langer mee bezig zijn geweest, maar goed. Uiteindelijk zien wij een zeer strak geluidswerend scherm ontstaan. Maar hoe goed werkt het?

 

Geluidsscherm Noise Control Barrier 2.0 | Visser Assen

 

Geluidswerend scherm HERAS bouwhekken: hoe werkt het?

We zijn een halve minuut onderweg in het filmpje, en we zien weer hoe dezelfde medewerker de slijptol zet in hetzelfde stuk damwandprofiel. Maar deze keer zijn de bouwhekken dus voorzien van het geluidswerende scherm van HERAS. Opnieuw houdt de tweede medewerker de decibelmeter in de buurt van het bouwhek, maar dan een bouwhek met de Noise Control Barrier 2.0. Deze keer blijft het aantal decibel steken op slechts 64,1 decibel.

 

Dit houdt in dat de geluidswerende doeken een geluidsreductie van maar liefst 22,8 weten op te leveren. Als je bedenkt dat iedere 3 decibel een verdubbeling van het lawaai betekent, weet je dus dat het geluid meer dan zeven keer wordt gereduceerd. Het geluiddempende scherm van HERAS blijkt dus te werken.

 

Noise Control Barrier 2.0 van HERAS kan nog veel meer

Maar goed, we zijn er nog niet. Want het filmpje gaat nog bijna een halve minuut langer door. We zien namelijk de medewerker buiten het hek met een gasbrander in zijn handen. De man duwt nu de vlam van de gasbrander op het geluidswerende scherm van HERAS. Iedereen houdt zijn hart vast, omdat het doek vast ongetwijfeld in brand zal vliegen.

 

Het tegendeel blijkt echter waar. Want ook na 15 seconden in het filmpje, heeft het doek nog altijd niet vlam gevat. Sterker nog: er is helemaal geen brand- of roetschade waar te nemen. Dit betekent natuurlijk dat de Noise Control Barrier 2.0 van HERAS dus niet alleen een uitstekend geluidswerend scherm is, maar ook nog eens een brandwerende functie heeft. Eind goed, al goed.

 

Noise Control Barrier 2.0 bekijken ►

Ook interessant
Hoe goed werkt geluidsscherm HERAS Noise Control Barrier 2.0?

Hoe goed werkt geluidsscherm HERAS Noise Control Barrier 2.0?

Ronald 05-08-2022 0
Als dealer, leverancier en – in sommige gevallen – zelfs importeur van de grootste en bekendste merken op het gebied van onder andere bouwplaatsinrich...
Lees meer
Gatenzaag: hoe en waarvoor gebruik je deze?

Gatenzaag: hoe en waarvoor gebruik je deze?

Ronald 05-08-2022 0
Een gatenzaag is een hulpmiddel waarmee je uitstekend een groot, rond gat kunt boren. Met een gatzaag kun je een gat boren met een grootte die voor ee...
Lees meer
Parkeerpalen, een gevaar op de weg?

Parkeerpalen, een gevaar op de weg?

Ronald 04-08-2022 0
'Fietspaaltjes gevaar op de weg', zo kopte De Telegraaf op 4 augustus 2022. Volgens Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de Fietsersbond zijn parkeerpale...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600