Alles over de hijsklemmen van Probst

Geschreven door Ronald 14-03-2024 0 Reacties Inframaterieel,Alles over transportmaterieel,

Visser Assen, een onderdeel van de AIC Visser Groep, is al sinds de oprichting in het jaar 1974 – dit jaar dus precies 50 jaar geleden – actief in de wereld van gereedschappen en materieel voor stratenmakers. Een van de pioniers op het gebied is het Duitse topmerk Probst, waarvan wij sinds vorig jaar de trotse importeur zijn. Met hun innovatieve producten willen zij het zware werk van stratenmakers zo veel mogelijk lichter maken. Een belangrijke pijler wordt dan ook gevormd door hijsklemmen. Welke hijsklemmen dit allemaal zijn, lees je in dit blogartikel.

 

AIC Visser is importeur van Probst | AIC Visser

Om het zware werk toch zo gemakkelijk te maken, heeft Probst een grote verscheidenheid aan hijsklemmen op de markt gebracht. Welke klemmen nu het beste aansluiten bij jouw werkzaamheden, lees je natuurlijk in dit informatie-artikel.

 

Hijsklemmen Probst bekijken ►

 

Importeur van Probst: AIC Visser zet de standaard

Sinds vorig jaar hebben we het voorrecht om de trotse importeur te zijn van Probst. Deze samenwerking met het Duitse topmerk stelt ons in staat om jou te voorzien van de beste oplossingen op het gebied van gereedschappen en materieel voor stratenmakers. Laten we eens dieper ingaan op een van de essentiële aspecten van dit vak: de hijsklemmen.

 

Bandenklem van Probst maakt het werken een stuk lichter

De vele bandenklemmen van Probst zijn al sinds de introductie de absolute publiekslieveling onder de stratenmakers en hoveniers in onze klantenkring. Met een bandenklem kun je gemakkelijk met zijn tweeën een zware trottoirband hijsen en op de juiste plek aanleggen.

 

Bandenklem PRobst TSZ Uni | AIC Visser

 

De topper onder de bandenklemmen van Probst is al vele jaren de TSZ Uni. Deze bandenklem heeft een grijpbereik van 50 tot 600 millimeter en kan een last tillen met een gewicht tot maar liefst 600 kilo. Deze universele klemtang is zeer gebruikersvriendelijk. Hij kan namelijk automatisch ontgrendelen en vergrendelen. Met behulp van de zogenoemde wisselautomaat hoef je als gebruiker alleen nog maar de arm van bandenklem op en neer te bewegen om zo de materialen op te pakken en te verleggen.

 

Standaard wordt de TSZ Uni door Probst geleverd met rubberen grijpblokken. Wanneer deze zijn versleten, kun je ze gemakkelijk vervangen door verse exemplaren. Bovendien kun je de rubbers vervangen door stalen strips met widiapunten. Hiermee heb je een nog betere grip op bepaalde materialen.

 

Grastegelklem van Probst: een revolutionaire vondst

Een van de andere innovatieve hijsklemmen is natuurlijk de RGV van Probst. Deze grastegelklem is speciaal ontwikkeld om gemakkelijk en snel grastegels mee te leggen. Deze unieke grastegelklem heeft een maximale werklast van 250 kilo en biedt de mogelijkheid om tot maar liefst vijf grastegels tegelijk te leggen.

 

Grastegelklem Probst RGV | AIC Visser

 

De RGV van Probst is een grasstenenklem die is berekend op zwaar gebruik. Bijzonder vernuftig is de automatische ontgrendeling waarmee deze grasklem is uitgerust. Zo kun je één tot maar liefst vijf grastegels in één keer meenemen. Deze automatische ontgrendeling zorgt voor een volautomatische omschakeling van de stand 'vol' naar de stand 'leeg'.

 

Buizenklem van Probst: om gemakkelijk en veilig rioolbuizen te verplaatsen

Een van de andere hijsklemmen van Probst is de door henzelf ontwikkelde buizenklem. Met een hijsklem uit de RG-serie leg je gemakkelijk en snel zware rioolbuizen. Afhankelijk van het model kunnen buizen met een diameter tot 400, 800 of zelfs 1280 millimeter machinaal worden gelegd.

 

Buizenklem van Probst | AIC Visser

 

De buizenklemmen van Probst zijn eveneens uitgerust met een wisselautomaat. Dankzij deze innovatieve wisselautomaat kunnen buizen en leidingen worden opgepakt zonder dat hiervoor nog een extra man nodig is. De tweede persoon kan dan ook gewoon bij de sleuf blijven om de nieuw aan te leggen pijpen naar de juiste plek te kunnen begeleiden.

 

Keerwandklem van Probst: dé oplossing voor keerwanden

Een ander product waar stratenmakers regelmatig mee te maken krijgen, zijn de zogenoemde keerwanden. Keerwanden worden onder andere gebruikt voor het opvangen van hoogteverschillen in terreinen, opsluiting van wegen of wegbermen, en als kademuren langs grachten en vijvers. Om deze zware betonnen elementen snel en gemakkelijk op de juiste plaats te krijgen, heeft Probst enkele innovatieve keerwandenklemmen op de markt gebracht.

 

Keerwandklem van Probst | AIC Visser

 

De Probst keerwandenklemmen kun je herkennen aan de lettercombinatie WEZ, gevolgd door een cijfer dat de maximale hijslast in tonnen aangeeft. Iedere keerwandenklem is uitgerust met een speciaal hijsoog. Dankzij dit unieke hijsoog kan de klem uit zichzelf worden aangepast aan het zwaartepunt. Hierdoor hangen de elementen te allen tijde recht naar onderen.

 

AIC Visser en Probst: samen leveren we dé hijsklem voor jou!

Of je nu trottoirbanden, grastegels, rioolbuizen of keerwanden moet verplaatsen, Probst en AIC Visser staan voor je klaar met innovatieve hijsklemmen die het werk niet alleen lichter maken maar ook efficiënter. Bij AIC Visser begrijpen we dat het juiste gereedschap het verschil kan maken in jouw projecten. En met Probst als onze partner, kunnen we je verzekeren van hoogwaardige hijsklemmen die aan de hoogste normen voldoen.

 

 

Kortom, we hopen dat dit artikel je een dieper inzicht heeft gegeven in de wereld van hijsklemmen en hoe Probst, via AIC Visser, jouw werk als stratenmaker naar nieuwe hoogten kan tillen. Heb je nog vragen of wil je meer weten over onze producten? Neem gerust contact met ons op. We staan altijd klaar om je te helpen en ervoor te zorgen dat jouw projecten soepel en efficiënt verlopen.

 

Hijsklemmen Probst bekijken ►

Ook interessant
Randbeveiliging van SafetyRespect, een veilige keuze!

Randbeveiliging van SafetyRespect, een veilige keuze!

Ronald 11-04-2024 0
In de wereld van de bouw is veiligheid geen luxe, maar een absolute prioriteit. Met de opkomst van hoogbouwprojecten en complexe bouwlocaties is het w...
Lees meer
Alles wat je moet weten over randbeveiliging en valbeveiliging

Alles wat je moet weten over randbeveiliging en valbeveiliging

Ronald 04-04-2024 0
Het werken op hoogte brengt natuurlijk altijd gevaren met zich mee. Want als je naar beneden valt, kun je je lelijk verwonden. Het kan zelfs de dood t...
Lees meer
Kanaallift van GUIL, hoe en wanneer gebruik je deze?

Kanaallift van GUIL, hoe en wanneer gebruik je deze?

Ronald 29-03-2024 0
AIC Visser loopt al sinds de oprichting voorop wanneer het gaat om producten die het zware werk op de bouwplaats zo aangenaam mogelijk weten te maken....
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600