Internetradio's PerfectPro Audisse: WiFi-radio op de steiger

Geschreven door Ronald 24-01-2019 0 Reacties

 

Onlangs hebben wij ons assortiment bouwradio's uitgebreid met een nieuwe tak van de familie: de Audisse. Dit submerk van PerfectPro staat voor werkradio's van topkwaliteit met een bijzonder ontvangstmogelijkheid. Ze kunnen namelijk allemaal via WiFi met het internet worden verbonden, waarna je alle beschikbare internetradiozenders kunt ontvangen, waar deze zich op de aarde ook mogen bevinden.

 

Direct alle WiFi-bouwradio's bekijken >

 

WiFi Internet Radio, dé toekomst voor op de steiger en de werkplaats

Internet is uiteraard niet meer weg te denken op de werkvloer, en ook het ontvangen van internetradio zijn we steeds gewoner gaan vinden. Het oer-Nederlandse merk PerfectPro is hierover gaan brainstormen, en brengt nu WiFi-radio naar de bouwplaats. Hiervoor is het premiummerk Audisse in het leven geroepen, een serie professionele werkradio's die het neusje van de zalm zijn op het gebied van bouwradio's. De werkradio's van PerfectPro Audisse extreem robuuste radio's die je niet alleen op de bouw of tijdens het straten kunt gebruiken, maar eveneens in je vrije tijd hun weten te mannetje staan.

 

Werkradio met WiFi: alle voordelen op een rij

 1. Alle zenders uit de hele wereld te ontvangen
  Het internet is internationaal. Het is dan ook mogelijk om elke willekeurige radiozender uit alle windhoeken van de aardbol die zijn uitzendingen via internet streamt, op een internetradio te kunnen ontvangen. Zowel kleinere, lokale radiozenders, als regionale en nationale zenders. Bovendien kun je radiozenders ontvangen die uitsluitend via internet uitzenden. Om maar eens een voorbeeld te noemen: je kunt zowel in Amsterdam, als in Buenos Aires als in Johannesburg in zeer hoge kwaliteit luisteren naar een kleine piratenzender uit het Drentse Geesbrug. En met hetzelfde gemak luister je in Groenland naar Afrikaanse volksdansmuziek, uitgezonden door een internetradiozender uit Zimbabwe. Aan jou de keuze, want de mogelijkheden zijn eindeloos.
   
 2. Altijd perfecte geluidskwaliteit
  Via het internet luister je altijd in digitale en stereo geluidskwaliteit. Afhankelijk van de kwaliteit van de radiozender die het programma uitzendt, is de geluidskwaliteit goed tot uitstekend te noemen. En omdat het signaal niet via de ether wordt verstuurd, heb je geen last van ruis, kraken of andere storingen. Iets wat bij gewone FM-zenders soms nog wel eens het geval kan zijn. Het WiFi-signaal wordt immers nergens door beïnvloed.
   
 3. Altijd een ongestoorde ontvangst
  De werking van internetradio is simpel. Overal waar jij toegang hebt tot een WiFi-netwerk, heb je met een WiFi-bouwradio van PerfectPro Audisse ontvangst en zijn dus alle voordelen van toepassing zoals je die hierboven al hebt kunnen lezen. Een internet-werkradio is dus uitermate geschikt om in afgelegen gebieden en regio's naar de radio te kunnen luisteren waar het DAB+- of FM-signaal te zwak of zelfs totaal niet aanwezig is. Bovendien is een WiFi-radio ideaal op plaatsen of een locatie waar de normale radio-ontvangst van FM of DAB+ sterk wordt gehinderd door externe factoren, zoals bijvoorbeeld in een werkplaats, een productiehal of in constructies van beton of metaal.
   
 4. Een WiFi-werkradio kan meer
  Een internetbouwradio van PerfectPro Audisse kan gelukkig nog veel meer dan alleen internetzenders ontvangen. Zo bieden onze WiFi-werkradio's jou de mogelijkheid om door middel van WiFi met de UNDOK-app op je smartphone je radio volledig te bedienen. Ben je toevallig geabonneerd op Spotify Premium? Dan kun je via de WiFi-werkradio van Audisse bovendien je Spotify-afspeellijsten in hoge geluidskwaliteit af laten spelen. Met de speciale Spotify-app en de UNDOK-app kun je alles vanuit je luie stoel of natuurlijk gewoon op de steiger via WiFi op afstand bedienen. Het afspelen van je eigen muziek op de harde schijf van je computer is eveneens mogelijk.
   
 5. Internetbouwradio speelt ook FM, DAB+ en muziekbestanden af
  Heb je eventjes geen toegang tot een WiFi-netwerk of ligt het internet eruit? Dan kun je uiteraard ook op de 'ouderwetse' manier naar je favoriete muziek luisteren. Want zowel de Audisse NetBox, de Audisse Shirudo als de Audisse Shokunin is in staat om radiozenders via DAB+ en de vertrouwde FM-band uit de lucht te plukken. Bovendien kun je dankzij de USB-ingang muziekbestanden als mp3, WAV, AAC en FLAC via je USB-stick afspelen. Het draadloos verbinden van je smartphone met de radio via Bluetooth 4.1 is eveneens mogelijk.

 

Bouwradio met WiFi voor uren autonoom luistergenot

De twee toppers onder de internetwerkradio's van Audisse – dit zijn de Shirudo en de Shokunin – worden gevoed door een Lithium-Polymeeraccu met een enorme capaciteit. Dankzij drie cellen van maar liefst 4.000 mAh per stuk biedt deze zogenoemde Long-Player accu genoeg energie om de bouwradio maar liefst 12 tot 16 uur autonoom te kunnen laten spelen zonder tussentijds te hoeven opladen. De wat goedkopere NetBox wordt echter gevoed door zes NiMH-accu's, die eenmaal opgeladen de radio 8 tot 10 uur stand-alone laten spelen.

 

 

 

 

 

Alle WiFi-bouwradio's bekijken >

 

Ook interessant
Stenen zagen of knippen?

Stenen zagen of knippen?

Ronald 15-12-2017 0
  Om stenen, tegels of banden op maat te maken, kun je deze knippen of zagen. Echte vaklui kappen deze zelfs af met een straathamer, maar deze meth...
Lees meer
Dompelpompen: alles wat je moet weten

Dompelpompen: alles wat je moet weten

Ronald 08-12-2017 0
  Sinds kort is ons assortiment uitgebreid met de klokpompen van Proril. Wil je een dompelpomp kopen en heb je hulp nodig bij het kiezen? Lees dan ...
Lees meer
Hoe monteer je een stortkoker?

Hoe monteer je een stortkoker?

Ronald 10-04-2017 0
  Heb je zojuist een stortkoker aangeschaft of ben je van plan eentje te kopen en wil je graag weten hoe je deze monteert? Lees dan uitvoerig deze ...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600