Waarom jaarlijks onderhoud bij AIC Visser een must is

Geschreven door Ronald 20-06-2024 0 Reacties Alles over bouwlasers,Meetinstrumenten,Visser Assen algemeen,Alles over overige meetinstrumenten,

De zomervakantie staat weer voor de deur. Nog maar een paar werken hard werken, en het is alweer bouwvak. Hét uitgelezen moment om je meetinstrument binnen te brengen voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt. En waar kan dit nu beter dan bij AIC Visser?

 

Onderhoud aan je meetinstrument of bouwlaser | AIC Visser

 

Het onderhoud van je bouwlaser is cruciaal voor de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van je meetinstrumenten. Bij AIC Visser begrijpen we het belang van een goed functionerend instrument en bieden we een uitgebreide service om ervoor te zorgen dat jouw bouwlaser altijd in topconditie verkeert.

 

Meetinstrument(en) aanmelden ►

 

Waarom jaarlijks onderhoud aan je meetinstrument essentieel is

Jaarlijks onderhoud bij AIC Visser garandeert een goede en nauwkeurige werking van je meetinstrument. Als importeur van Spectra Precision hebben wij instrumentmakers in dienst die volledig zijn opgeleid voor het onderhouden en repareren van Spectra Precision-lasers. Dit betekent dat je kunt rekenen op een hoogwaardige service waarbij jouw instrument de aandacht krijgt die het verdient. Bovendien hebben wij als importeur alle onderdelen en accessoires op voorraad. Hierdoor kunnen wij snel en efficiënt werken, zodat je je bouwlaser niet lang hoeft te missen.

 

Expertise in verschillende merken bouwlasers

Naast de Spectra Precision-lasers zijn onze instrumentmakers getraind in het onderhouden van elk merk meetinstrument. Dit maakt AIC Visser uniek: we zijn het enige officiële geautoriseerde servicepunt in Nederland dat volledig bevoegd is om Spectra Bouwlasers te keuren en te onderhouden. Je kunt dus met een gerust hart jouw bouwlaser aan ons toevertrouwen, ongeacht het merk.

 

Meetinstrument serice | AIC Visser

 

Meetinstrument uitgeleverd met certificaat en kalibratiesticker

Ieder instrument dat bij AIC Visser wordt gecontroleerd, wordt voorzien van een certificaat en een kalibratiesticker. Op deze sticker staan de maand en het jaartal waarop het instrument opnieuw moet worden gecontroleerd. Zo kun je in één oogopslag zien wanneer je instrument weer toe is aan het jaarlijkse onderhoud. Dit zorgt ervoor dat je nooit meer vergeet wanneer het tijd is voor de volgende controle.

 

Voorkom problemen met tijdig onderhoud

Het is belangrijk om niet te wachten met service aan je meetinstrument. Een goed werkend instrument voorkomt meetfouten en dure herstelwerkzaamheden. Ook wil je vermijden dat je meetinstrument door achterstallig onderhoud stilstaat. Wij adviseren dan ook om onderhoud en kalibratie niet uit te stellen en je meetinstrument aan te bieden vóór het verstrijken van de datum op de keuringssticker. Tijdige controle garandeert een optimaal en nauwkeurig werkend instrument.

 

Hoe meld je jouw instrument aan voor service?

Het aanmelden van je meetinstrument voor service is eenvoudig en kosteloos. Via onze webshop kun je het instrument aanmelden en het wordt dan kosteloos door onze vervoerder bij je afgehaald. Je kunt je meetinstrument ook bij één van onze servicecenters – Assen, Harderwijk of Veghel –  inleveren. Na onderhoud en controle wordt het instrument weer kosteloos retour gestuurd of je kunt het zelf ophalen. Uiteraard kun je je meetinstrument ook telefonisch aanmelden.

 

Bouwlaser wordt geijkt | AIC Visser
De bouwlaser wordt op onze gecertificeerde range uitgelezen

 

Vertrouwde service bij AIC Visser

Bij binnenkomst wordt je meetinstrument direct verwerkt in ons computersysteem. Hierin wordt onder andere de hele historie van het meetinstrument bewaard. Na een grondige inspectie wordt het instrument schoongemaakt, de draaiende delen worden ingevet, waar nodig worden herstelwerkzaamheden uitgevoerd en uiteindelijk wordt het instrument op onze range gekalibreerd met behulp van de nieuwste techniek. Het instrument wordt zo afgeregeld dat het volledig voldoet aan de fabrieksspecificaties. Vervolgens wordt het instrument voorzien van een kalibratiesticker en een certificaat.

 

Reparatie bouwlaser met garantie

Moet je meetinstrument gerepareerd worden? Ook dan kun je op ons rekenen. Ons serviceteam bekijkt wat er aan je instrument moet gebeuren en maakt een nauwkeurige inschatting van de kosten. Kleine reparaties tot € 250,00 (inclusief onderhoud en kalibratie) worden zonder verder overleg uitgevoerd. Bij reparaties boven € 250,00 wordt er vooraf contact met je opgenomen. Als je akkoord gaat met de kosten, wordt het instrument gerepareerd en opnieuw gekalibreerd. Uiteraard geven wij volledige garantie op onze reparaties. Als je instrument binnen 3 maanden na reparatie dezelfde klacht vertoont, verhelpen wij deze geheel kosteloos.

 

Retour meetinstrument op locatie

Voor onderhoud en kalibratie aan je meetinstrument rekenen wij een doorlooptijd van één week. Reparaties kunnen iets langer in beslag nemen, afhankelijk van de aard van de reparatie en het merk van het instrument. Zodra je instrument gereed is, wordt dit met onze vervoerder bij jou retour gebracht of je krijgt bericht dat je het instrument weer kunt ophalen bij één van onze servicecenters.

 

 

Jaarlijks onderhoud meetinstrument: de 5 voordelen op een rijtje

Een jaarlijkse inspectie biedt enkel voordelen. De belangrijkste voordelen op een rij:

  1. Voorkom meetfouten en kosten als gevolg hiervan
  2. Voorkom stilstand op het werk
  3. Geen onverwachte kosten
  4. Gratis halen en brengen
  5. Een langere levensduur van je instrument

Kortom, als je ervoor kiest om je meetinstrument bij ons in onderhoud te plaatsen, ben je gegarandeerd van kwaliteit. Bij AIC Visser zorgen we ervoor dat jouw bouwlaser altijd optimaal functioneert, zodat jij je kunt concentreren op je werk.

 

Meetinstrument(en) aanmelden ►

Ook interessant
Alles over de afschotlasers van Spectra

Alles over de afschotlasers van Spectra

Ronald 27-06-2024 0
AIC Visser is al meer dan veertig jaar de trotse importeur voor de Benelux van het merk Spectra Precision Laser. Dit Amerikaanse merk is de uitvinder ...
Lees meer
Voorkom stofvorming met een nevelkanon

Voorkom stofvorming met een nevelkanon

Ronald 24-06-2024 0
Een grote hoeveelheid stof in de lucht is slecht voor de omgeving en schadelijk voor zowel het milieu als de volksgezondheid. Fijnstof wordt tegenwoor...
Lees meer
Waarom jaarlijks onderhoud bij AIC Visser een must is

Waarom jaarlijks onderhoud bij AIC Visser een must is

Ronald 20-06-2024 0
De zomervakantie staat weer voor de deur. Nog maar een paar werken hard werken, en het is alweer bouwvak. Hét uitgelezen moment om je meetinstrument b...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600