Wegens COVID-19 nemen wij maatregelen die impact hebben op onze dienstverlening. Klik hier voor alle informatie.

Kabelbrug, ideaal voor laadkabel elektrische auto

Geschreven door Ronald 29-10-2021 0 Reacties Wegbebakening,Alles over terreininrichting,

Visser Assen is als dealer en leverancier voor een breed assortiment aan verkeersvoorzieningen, wegbebakening en terreininrichting natuurlijk al vele jaren een vertrouwd adres voor onder andere verkeersdrempels en kabelbruggen. Maar wat kun je allemaal met een kabeldrempel en waar worden deze voor gebruikt? Daar hopen wij je in dit blogartikel een zo duidelijk mogelijk antwoord op te geven.

 

Kabelbrug kopen | Visser Assen

 

Een kabelbrug is er speciaal voor gemaakt om bescherming te bieden aan kabels en leidingen die al dan niet tijdelijk over de grond lopen. Een professionele kabelgoot kunnen we dan ook op tal van plekken tegenkomen.

 

Kabelbrug is ideaal voor laadkabel elektrische auto

Een kabeldrempel of kabelgoot is een speciale goot die geschikt is om een of meerdere kabels te beschermen tegen het kruisende verkeer. Een kabelbrug kun je dan ook op vrijwel iedere hoek van de straat tegenkomen. Letterlijk zelfs. Want de nieuwste doelgroep onder de gebruikers van een kabelbrug is namelijk de bezitter van een elektrische auto, en dan met name die automobilisten die niet de beschikking hebben over een eigen oprit.

 

Want hoewel de opmars van de elektrische auto – mede door de extreem hoge brandstofprijzen – niet meer te stuiten is, is er wat voorzieningen voor elektrische auto's betreft, maar bitter weinig vastgelegd. Zo zijn er vandaag de dag een heel grote groep gebruikers die wél beschikken over een eigen laadpaal, maar niet over een eigen oprit. Er zit voor hen dan ook maar weinig anders op dan hun elektrische auto aan de straatkant te parkeren en een lange laadkabel vanuit de laadpaal naar hun auto te trekken. En in het gros van de gevallen loopt deze laadpaal over de stoep tussen hun woning en de auto.

 

Waar in de ene gemeente een dergelijke manier van het opladen van een elektrische auto simpelweg is verboden, wordt dit in een andere gemeente juist wel (wellicht oogluikend) toegestaan. De laadkabel van je elektrische auto loopt dus over het trottoir, een stuk openbare weg dat door iedereen mag worden betreden. De bezitter of gebruiker van de elektrische of hybride auto is echter verantwoordelijk voor deze laadkabel. Deze persoon is dan ook aansprakelijk voor alle schade, voor het geval dat iemand mag struikelen over jouw laadkabel.

 

Handige uitvinders en bedrijven brengen nu de ene na de andere oplossing op de markt om struikel- en valpartijen over de laadkabels te voorkomen. Maar ja, dit zijn vaak dure oplossingen. Een veel voordeligere en veilige oplossing is het gebruikmaken van een kabeldrempel. Deze kabelbrug, vervaardigd uit ijzersterk polyurethaan, leg je gewoon over de gehele breedte van de stoep, waarna je de laadkabel van je elektrische auto door een van de kanalen laat lopen. Vervolgens klap je het deksel dicht en je kabel is beschermd. Niet alleen kan de – vaak dure – laadkabel nu veel minder snel worden beschadigd, ook biedt de drempel een veilig overpad voor ouderen en mensen met een fysieke of visuele beperking.

 

Kabelgroot langzaam verkeer kopen | Visser Assen
 

 

Kabelgoot beschermt optimaal tegen licht en zwaar verkeer

De kabelbruggen voor professioneel gebruik die je in ons assortiment online kunt vinden, kunnen zijn vervaardigd uit verschillende materialen. Bovendien kun je een keuze maken uit kabeldrempels voor verschillende weggebruikers. Zo hebben wij een gele kabelgoot van rubber zonder om te klappen klep, maar met plaats voor een aantal kabels aan de onderzijde. Deze lichtgewicht kabelbrug biedt bescherming tegen licht of langzaam verkeer. Deze gele kabeldrempel is dan ook uitermate geschikt om je kabels te beschermen die over het voetpad of over het fietspad komen te liggen. Omdat deze kabelbrug geen enkele weerstand biedt tegen gemotoriseerd, wordt deze kabelgoot vandaag de dag maar weinig toegepast.

 

De allerbeste bescherming tegen het beschadigen van je laadkabel bieden onze kabeldrempels van polyurethaan, bij Visser Assen te herkennen aan hun rood-oranje kleur en hun gele klep. Deze kabelbruggen leg je gemakkelijk over de stoep, waarna je de klep omhoog klapt. Vervolgens leg je je laadkabel in een van de twee, drie of zelfs vijf kanalen van de kabelgoot en klapt het gele deksel weer dicht. Naast een autolaadkabel, kun je bijvoorbeeld ook een tuinslang in een van de kanalen leggen. Ideaal als je naast het laden ook je auto wilt gaan wassen bijvoorbeeld. Of een verlengsnoer bijvoorbeeld, om het interieur van de auto eens een keer te stofzuigen. Een veilig gevoel geeft de zeer hoge piekbelasting van deze verschillende kabeldrempels. Dit geel met oranje drietal is namelijk bestand tegen een maximale piekbelasting van maar liefst 40 ton. Dat wil zeggen dat een flinke vrachtwagen met een druk van wel 40 ton per band veilig over de kabelgoot mag rijden.

 

Naast deze kabeldrempels hebben wij nog enkele slangenbruggen in ons assortiment opgenomen. Deze speciale drempels van zwart kunststof zijn uitgevoerd met gele reflectiestroken en zijn niet zo zeer geschikt om een autolaadkabel mee te beschermen, maar zijn ideaal voor het beschermen van al dan niet dikke slangen. Deze zware drempels – met soms wel een gewicht van meer dan 30 kg – worden met namelijk gebruikt door reddingsdiensten als bijvoorbeeld de brandweer, die met behulp van deze slangendrempels voorkomen dat automobilisten tijdens bluswerkzaamheden hinder ondervinden van brandweerslangen die over de weg lopen.

 

Kabelbrug laadkabel elektrische auto kopen | Visser Assen

 

Kabeldrempel voor een heleboel doelgroepen

Uiteraard is een kabelbrug al vele tientallen jaren eerder uitgevonden dan de elektrische auto. En dat is natuurlijk niet zo gek, want een kabelgoot is voor nog veel meer doeleinden in te zetten natuurlijk. Zo wordt een lichtgewicht kabelbrug overal gebruikt waar je even snel en voor kortere tijd een of meerdere kwetsbare kabels moet beschermen tegen overrijdend verkeer. Wie bijvoorbeeld weleens op de kermis is geweest, is vast al langer bekend met het fenomeen kabeldrempel. Niet alleen voorkomt de uitbater van een kermisattractie dat zijn duren stroomkabels kapot worden gereden, ook de bezoekers van de kermis struikelen niet langer over de kabels. En zelfs iemand met een fysieke beperking rijdt zonder enige moeite met zijn of haar rolstoel over de kabelgoot.

 

Of wat denk je bijvoorbeeld van de oliebollenkraam die nu, zo aan het einde van het jaar, niet meer is weg te denken uit ons straatbeeld. Ook de uitbater van de oliebollenkraam heeft zijn stroomkabels over de weg lopen. En om te voorkomen dat de klanten van zijn kraam zijn kabels de vernieling in helpen, dekt hij of zij deze keurig af met een van onze kabeldrempels.

 

Je ziet het, een kabelbrug is onmisbaar in onze samenleving. En niet alleen als je de bestuurder bent van een elektrische auto, maar voor iedereen die graag zijn stroomkabels of wellicht tuinslang wil bescherming wil bieden tegen voetgangers, fietsers en automobilisten. Wil je weten of Visser Assen jou kan helpen bij de zoektocht naar een kabeldrempel? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

 

Kabelbruggen en slangenbruggen bekijken ►

Ook interessant
Werking stelpiramides: stap voor stap

Werking stelpiramides: stap voor stap

Ronald 02-12-2021 0
Als totaalleverancier voor onder andere de bouw, is Visser Assen natuurlijk al vele tientallen jaren een betrouwbare partner voor bijvoorbeeld al je m...
Lees meer
Ladderlift of pannenlift: alles over de verhuislift

Ladderlift of pannenlift: alles over de verhuislift

Ronald 02-12-2021 0
Als je op zoek bent naar een ladderlift, kun je op een heleboel plekken kiezen uit een grote verscheidenheid aan modellen en merken. Visser Assen bied...
Lees meer
Nemo Grabo tegelzuiger met handgreep: de ideale combinatie

Nemo Grabo tegelzuiger met handgreep: de ideale combinatie

Ronald 26-11-2021 0
Visser Assen loopt al sinds 1974 voorop wanneer het gaat om oplossingen voor onder meer de infra- en de bouwsector. En met name ergonomische oplossing...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600