Kanaallift van GUIL, hoe en wanneer gebruik je deze?

Geschreven door Ronald 29-03-2024 0 Reacties Bouwplaatsinrichting,Alles over opslagmaterieel,Alles over transportmaterieel,Alles over merken en aankoopadvies,

AIC Visser loopt al sinds de oprichting voorop wanneer het gaat om producten die het zware werk op de bouwplaats zo aangenaam mogelijk weten te maken. Nieuwe innovaties worden dan ook snel omarmd, zeker als zij het werk weten te vergemakkelijken. Een van die handige innovaties is een kanaallift, waarvan wij onlangs een heel assortiment in onze virtuele schappen hebben gelegd. We vinden het dan ook de hoogste tijd geworden deze robuuste alleskunners aan je voor te stellen.

 

Kanaalliften van GUIL | AIC Visser Groep

 

De kanaalliften die wij in ons online aanbod hebben opgenomen, zijn stuk voor stuk van GUIL. Dit Spaanse merk is al meer dan veertig jaar actief op de markt van verschillende liftsystemen. In dit blogartikel gaan we dieper in op de mogelijkheden van deze liften, en verklaren je de verschillen tussen de materiaalliften en de kanalenliften van GUIL.

 

Montageliften van GUIL bekijken ►

 

Materiaallift van GUIL: ideaal voor de installatiebranche

Op zoek naar een handige en efficiënte manier om lasten tot 125 kg te tillen op hoogtes tot meer dan 4,50 meter? Dan is een montagelift precies wat je nodig hebt. Deze compacte en lichtgewicht telescopische liften zijn ontworpen om een breed scala aan taken te ondersteunen, zowel binnen als buiten.

 

Of het nu gaat om airconditioninginstallaties, het monteren van zonweringen of gewoon eenvoudige onderhoudswerkzaamheden, de montagelift is de perfecte aanvulling voor klussen in kleine ruimtes. Dankzij zijn compacte formaat en draagbaarheid kan hij gemakkelijk worden ingezet waar nodig, waardoor je tijd en moeite bespaart.

 

Met zijn robuuste constructie en betrouwbare prestaties, biedt de materiaallift een veilige en efficiënte manier om zware lasten te tillen naar grote hoogtes. De voordeligste versie, de ELC 720, is uitermate geschikt om te worden gebruikt tijdens onderhoudswerkzaamheden op dezelfde plek. De duurdere modellen zijn uitgevoerd met zwenkbare wielen. Dat is handig, want zo zet je het te monteren apparaat – bijvoorbeeld een airco-unit – op het laadplatform, waarna je de montagelift naar de plaats van bestemming duwt en het apparaat met behulp van de slinger op de juiste hoogte brengt.

 

Kanaal lift GUIL door de deur | AIC Visser
Een kanaallift is zo smal, dat hij gemakkelijk door de deur kan

 

Kanaallift, een veilige en efficiënte hefoplossing voor diverse toepassingen

De kanaallift is speciaal ontwikkeld om lasten tot wel 250 kg te tillen naar een maximale hoogte van meer dan 6,50 meter. Deze industriële heftorens bieden installateurs een veilige en efficiënte oplossing voor een grote verscheidenheid aan toepassingen.

 

Of het nu gaat om het installeren van windschermen, de montage van ventilatie-, verwarmings- en bouwapparatuur, het onderhoud van ruimtes, de opbouw van beursstands, of metaalbewerking, de kanaallift staat klaar om verschillende taken aan te pakken. En ja, een kanalenlift is eveneens te gebruiken bij de montage van aircosystemen.

 

Bovendien is een kanaallift uitgevoerd met verstelbare vorken. Zo kan een kanaallift zelfs worden gebruikt als palletlift in het magazijn. Rijd de materiaallift met behulp van de zwenkbare wielen onder de pallet, verrijd deze naar de stelling, breng de pallet op de juiste hoogte en je kunt zo de goederen op de pallet overpakken in de juiste stelling.

 

Dankzij hun robuuste constructie en betrouwbare prestaties zijn kanaalliften ideaal voor professionals in diverse vakgebieden. Met deze hefoplossing kunnen installateurs veilig en efficiënt werken op hoogte, waardoor projecten sneller en soepeler kunnen worden voltooid.

 

Kortom, als je op zoek bent naar een veelzijdige en krachtige hefoplossing, dan is de kanaallift de juiste keuze. Verbeter de efficiëntie en veiligheid van jouw werkzaamheden met deze industriële heftoren.

 

Materiaallift of kanaallift: de verschillen op een rij

Goed, een montagelift en een kanalenlift zijn dus gemakkelijk met elkaar te verwisselen. Daarom hebben wij beide hefsystemen even voor jou tegenover elkaar gezet.

 

Montagelift GUIL ELC | AIC Visser GroepMateriaallift GUIL ELC Kanaallift GUIL verrijdbaar | AIC Visser GroepKanaallift GUIL TORO
Voordelige keuze Duurder in aanschaf
Wielstel niet standaard Altijd geleverd met maar liefst 8 wielen
Apparaat wordt van onderaf op juiste hoogte gebracht Apparaat wordt vanaf de zijkant naar de juiste plek gebracht
Grote laadhoogte, dus lastiger met zware objecten Object kan vanaf de vloer op hoogte worden gebracht
Bruikbaarheid blijft beperkt tot installatiewerkzaamheden, zoals de installatie van bijvoorbeeld airco-units Grote verscheidenheid aan gebruiksmogelijkheden: het installeren van airco's, onderhoud van gebouwen, magazijnen, als palletwagen, etc.
Kan op grote hoogte als minder stabiel worden ervaren Blijft op iedere hoogte constant stabiel
Belastbaar tot een gewicht van 125 kg Te belasten tot maar liefst 250 kg
Materiaalliften bekijken ► Kanaalliften bekijken ►

 

Kanalenlift kopen: een simpele conclusie

Zoals je hierboven in dit blogartikel al uitvoerig hebt kunnen lezen, kan de kanaallift van GUIL als een waardevolle uitbreiding op ons assortiment worden beschouwd. Een kanaallift kan namelijk niet voor 'slechts' één doel worden ingezet, ze zijn echt multifunctioneel. Een kanalenlift kan namelijk niet uitsluitend worden gebruikt voor het installeren van airco-units, maar kan bijvoorbeeld ook worden gebruikt in het magazijn.

 

Een kanaallift van GUIL is dus voor meerdere toepassingen te gebruiken, maar het is natuurlijk wel de vraag of het voor jou de hogere aanschafprijs waard is. Om je wellicht nog extra warm te maken voor de aanschaf van een kanaallift, kun je heironder de productvideo bekijken:

 

 

Montageliften van GUIL bekijken ►

Ook interessant
Randbeveiliging van SafetyRespect, een veilige keuze!

Randbeveiliging van SafetyRespect, een veilige keuze!

Ronald 11-04-2024 0
In de wereld van de bouw is veiligheid geen luxe, maar een absolute prioriteit. Met de opkomst van hoogbouwprojecten en complexe bouwlocaties is het w...
Lees meer
Alles wat je moet weten over randbeveiliging en valbeveiliging

Alles wat je moet weten over randbeveiliging en valbeveiliging

Ronald 04-04-2024 0
Het werken op hoogte brengt natuurlijk altijd gevaren met zich mee. Want als je naar beneden valt, kun je je lelijk verwonden. Het kan zelfs de dood t...
Lees meer
Kanaallift van GUIL, hoe en wanneer gebruik je deze?

Kanaallift van GUIL, hoe en wanneer gebruik je deze?

Ronald 29-03-2024 0
AIC Visser loopt al sinds de oprichting voorop wanneer het gaat om producten die het zware werk op de bouwplaats zo aangenaam mogelijk weten te maken....
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600