Werkdagen <15.00 besteld, dezelfde dag nog verzonden

  Professioneel en persoonlijk advies

Al meer dan 40 jaar dé specialist 

Hoe kies je de juiste maat werkkleding?

Geschreven door Ronald 21-08-2017 0 Reacties

Het online kopen van werkkleding blijft lastig. Omdat je niet even snel in levenden lijve kunt passen, is het zaak van tevoren de juiste maten bij de hand te hebben en zo in één keer de goede maat werkkleding te bestellen. Voor de werkkleding in onze webshops maken wij gebruik van een standaardtabel. Houd deze bij de hand en je komt niet langer voor nare verrassingen te staan!

 

Het opmeten van de juiste maat werkkleding

Voor het bestellen van de juiste maat werkkleding zijn drie verschillende afmetingen van belang: je lengte, je borst- en je tailleomtrek. Meet deze drie punten zorgvuldig op en je bestelt nooit meer de verkeerde maat.

 

  1. Je lengte. Hier kunnen we natuurlijk kort over zijn. Meet je lengte van hak tot kruin terwijl je rechtop staat
  2. Je borstomtrek. Zorg dat je wederom rechtop staat. Meet nu de maximale omtrek bij een normale ademhaling. Haal het meetlint onder je oksels door en meet over de borst en schouderbladen. De afmeting in centimeters is de juiste omtrek
  3. Als derde parameter is de tailleomtrek van belang. Ook voor het opmeten van de taille sta je rechtop en is de ademhaling normaal. Trek het meetlint nu over het smalste deel tussen de onderste ribben en de bovenkant van de heupbotten. Zorg er bovendien voor dat je buik ontspannen is. De uitkomst in centimeters is de tailleomvang

 

Zo, nu heb je alle drie relevante maten opgenomen om de juiste werkkleding te bestellen. Maak hierna gebruik van onderstaande tabel om je keuze te maken. Succes!


De juiste maat werkkleding bestellen

 

Onze maattabel voor de juiste maat werkkleding

 

Werkkleding bekijken >

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 118 18 88