Wegens COVID-19 nemen wij maatregelen die impact hebben op onze dienstverlening. Klik hier voor alle informatie.

Kniebeschermer kopen een gew(r)ichtige zaak

Geschreven door Ronald 05-01-2022 0 Reacties Alles over PBM's en werkkleding,Inframaterieel,

Visser Assen is al sinds 1974 nauw betrokken met alles wat maar betrekking heeft op de bouw- en infrasector. In bijna vijf decennia hebben wij gemerkt dat het kiezen van de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen steeds belangrijker is geworden. Een van de vaste pijlers in het assortiment PBM is natuurlijk de kniebeschermer. Maar wat voor vormen van kniebescherming zijn er allemaal en welke past nu het beste bij je werkzaamheden? Daar hopen wij je in dit blogartikel een zo duidelijk mogelijk antwoord op te kunnen geven.

 

Kniebeschermers kopen | Visser Assen

 

De aanschaf van een set goede knielappen is niet iets waar je te luchtig over moet denken. Sterker nog: een kniebeschermer is een zeer gew(r)ichtige zaak. Lees deze blog dan ook goed door voor je een paar nieuwe kniebeschermers aanschaft!

 

Kniebescherming: verschillende types in omloop

De verschillende vormen van kniebescherming die je in het online assortiment van Visser Assen aan kunt schaffen, voldoen stuk voor stuk aan de norm NEN-EN 14404. Deze officiële norm voor professionele kniebeschermers heeft betrekking op de kwaliteitseisen van knielappen voor werkzaamheden in knielende posities. Wel moet je ervan bewust zijn dat deze certificering uitsluitend geldig is wanneer de kniebescherming wordt gebruikt in combinatie met de werkkleding waarmee deze is gecertificeerd. Het is dan ook belangrijk om te weten dat er verschillende types kniebescherming bestaan. Deze typen zijn als volgt:

 

Type kniebescherming Omschrijving kniebescherming
Type 1 Deze kniebeschermers werken onafhankelijk van kleding en met riemen voor bevestiging om het been
Type 2 Deze kniebeschermers zijn uitgevoerd met vulmateriaal voor bevestiging aan speciale werkbroeken. Deze vorm van kniebescherming wordt ook wel met de term 'kniestukken' aangeduid
Type 3 Kniebeschermers zonder bevestiging aan het lichaam. Vaak wordt hier een speciale kniemat voor gebruikt
Type 4 Kniebeschermers die onderdeel zijn van apparaten

 

Kniebeschermer Fento kopen | Visser Assen

 

Kniebeschermers met verschillende mate van bescherming

Een kniebeschermer is in de eerste plaats natuurlijk ontworpen om de knieën te ontlasten. Dankzij het vaak zachte, maar stevige materiaal werk je vele malen prettiger. Toch zijn er nog speciale knielappen in ons assortiment die je bovendien nog bescherming bieden tegen scherpe voorwerpen op de vloer. Naast het type kniebescherming, is de zogenoemde 'penetratieweerstand' eveneens belangrijk. De penetratieweerstand geeft aan in welke mate de kniebeschermers bescherming bieden tegen scherpe voorwerpen en is in te delen op drie verschillende niveaus:

 

Niveau kniebescherming Omschrijving penetratieweerstand
Niveau 0 Deze kniebeschermers zijn uitermate geschikt om te worden gebruikt op een vlakke ondergrond
Niveau 1 Deze knielappen zijn geschikt voor gebruik op vlakke of niet-vlakke vloeren en bieden bescherming tegen doorboring (kracht 100 ±5 N)
Niveau 2 Deze knielappen zijn geschikt voor gebruik op vlakke of niet-vlakke vloeren en bieden bescherming tegen doorboring (kracht 250 ±10 N)

 

Knielappen voor licht of juist zeer intensief gebruik?

Als je even een blik werpt op ons online aanbod aan kniebescherming, dan kun je zien dat je kunt kiezen uit een grote verscheidenheid aan kniebeschermers. Het is dan ook het handigst als je de aan te schaffen knielappen kiest op basis van de door jou geplande werkzaamheden. Werk je bijvoorbeeld slechts af en toe op je knieën? Dan biedt een kniebeschermer voor semi-professioneel gebruik vaak al voldoende bescherming voor je gewrichten.

 

Moet je juist veel op je knieën aan het werk en dan ook nog eens voor een langere periode achter elkaar? Dan is een kniebeschermer voor intensief gebruik juist vele malen beter geschikt voor jouw werkzaamheden.

 

Kniebescherming kopen | Visser Assen

 

Kniebescherming voor verschillende toepassingen

Je ziet het al. Je hebt dus standaard kniebeschermers die er speciaal voor zijn gemaakt om jou het werken met name een stuk comfortabeler te maken en de gewrichten beschermen tegen belasting. Bovendien zijn er nog de wat duurdere knielappen, die er speciaal voor zijn ontworpen om klachten aan de knieën te voorkomen en/of te verlichten. Deze zijn aangepast aan de natuurlijke vorm van de knie en ontlasten de gewrichten bij terugkerende handelingen.

 

Je hoeft je keuze dus (vooral) niet te baseren op puur de prijs. Vaak is het wel zo dat de wat duurdere knielappen comfortabeler zitten. Bovendien kennen deze kniebeschermers vaak een (veel) langere levensduur dan de goedkopere knielappen.

 

Kniebeschermer van verschillende merken

De knielappen die je in het online aanbod aan kunt schaffen, zijn te bestellen van drie verschillende merken. Deze merken zijn de volgende:

 

Kniebeschermers van Nierhaus

Nierhaus is een Duitse fabrikant die al sinds het jaar 1932 actief is op het gebied van het ontwerpen, ontwikkelen en het produceren van kniebeschermers voor de professionele markt. Hiermee waren zij de absolute pioniers op het gebied van professionele kniebescherming. Ooit opgericht met als doel de knieën van mijnwerkers te beschermen, zijn hun knielappen nu voor alle soorten medewerkers in verschillende beroepsgroepen te bestellen.

 

 

Kniebescherming van Fento

Fento is een Nederlands bedrijf dat in feite bij toeval is ontstaan. In het jaar 2000 ging zeilmaker René van Rijn met chronische knieklachten naar zijn huisarts. Die verwees hem naar Geert Kaal, fysiotherapeut en gespecialiseerd in knie- en rugklachten. Van Rijn had al meerdere kniebeschermers aangeschaft, maar de knieklachten bleven. Uiteindelijk besloten de gewezen zeilmaker en de fysiotherapeut de krachten te bundelen en samen te gaan werken aan de ultieme knielappen.

 

Vijf jaar geleden, in het jaar 2005 dus, zag de eerste kniebeschermer van Fento het levenslicht. Inmiddels zijn hun kniebeschermers wereldwijd al aan meer dan een half miljoen tevreden gebruikers verkocht. De knielappen van Fento zijn – naar eigen zeggen – ideaal voor zowel bouwvakkers, stratenmakers als vloerenleggers.

 

Knielappen en kniestukken van Ultraknee

De kniebeschermers van Ultraknee zijn de jongste toevoeging aan het assortiment kniebescherming van Visser Assen. Deze verschillende kniebeschermers staan bekend onder de typenamen Hammock 1 en Hammock 2 en zijn eveneens in de praktijk ontwikkeld. Aan het roer van dit Nederlandse bedrijf staat Martijn Schaaper, die als voormalig aannemer eveneens weet waar de bouwwereld behoefte aan heeft.

 

De verschillende Hammock knielappen zijn eveneens een product om trots op te zijn. De kniebeschermers zijn namelijk ontwikkeld door een team van bewegingswetenschappers en engineers, in samenwerking met TNO, de TU Delft en de Haagse Hogeschool. Deze zeer hoogwaardige kniebeschermers zijn dan ook uitermate geschikt voor beroepsgroepen die vaak hele werkdagen op hun knieën moeten doorbrengen.

 

Kniebescherming, een gew(r)ichtige zaak!

Als je dit blogartikel goed hebt doorgelezen, dan ben je al snel tot de conclusie gekomen dat het kiezen van de juiste kniebescherming voor jouw werkzaamheden een belangrijke zaak is. Want je knieën zijn veel te belangrijk om te verwaarlozen. Zorg er dus voor dat je de goede knielappen kiest. Heb je naar aanleiding van het lezen van deze blog nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, want je adviseren je graag!

 

Kniebescherming bekijken ►

Ook interessant
Hoe test je de nauwkeurigheid van je bouwlaser?

Hoe test je de nauwkeurigheid van je bouwlaser?

Ronald 21-01-2022 0
De roterende bouwlasers van Spectra Precision zijn van alle markten thuis. De bouwlasers die dit Amerikaanse topmerk levert, kunnen namelijk worden in...
Lees meer
Stroomvoorziening op de bouw: wat heb je nodig?

Stroomvoorziening op de bouw: wat heb je nodig?

Ronald 21-01-2022 0
Als belangrijke speler in de markt voor bouwmaterieel, is Visser Assen al sinds 1974 hét aanspreekpunt voor alles op het gebied van tijdelijke stroomv...
Lees meer
Maskermodus Spectra HV302(G)

Maskermodus Spectra HV302(G)

Ronald 20-01-2022 0
De roterende bouwlasers van Spectra Precision zijn van alle markten thuis. De bouwlasers die dit Amerikaanse topmerk levert, kunnen namelijk worden in...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600