Laser-ontvanger met hoogteweergave is onmisbaar

Geschreven door Ronald 29-06-2021 0 Reacties Meetinstrumenten,Alles over laserontvangers,

Visser Assen biedt als importeur van het merk Spectra voor de landen Nederland, België en Luxemburg de klant de keuze uit een zeer grote verscheidenheid aan laserontvangers. En dan niet alleen de zogenoemde handontvangers, maar bijvoorbeeld ook ontvangers voor de bevestiging op een kraan. Maar wanneer je een ontvanger voor op een baak wilt gaan aanschaffen, is een van de keuzes of je een handontvanger met millimeterweergave wilt of een basic ontvanger. En juist een millimeter-ontvanger biedt de gebruiker vele voordelen. Daarom gaan wij in dit blogartikel dieper in op de ontvangers met hoogteweergave.

 

Laserontvanger met millimeterweergave | Visser Assen

 

Hoogteweergave op je laserontvanger biedt veel voordelen

Als je kijkt naar de standaard laserontvangers voor de bevestiging op een meetbaak, dan zie je dat er eigenlijk twee modellen de dienst uitmaken. Dit zijn zowel de HL450 handontvanger als de HL700 ontvanger van Spectra. Beide typen laser receiver worden standaard geleverd bij de sets roterende laser van Spectra. Zo worden de bouwlasers uit de LL300x-serie standaard uitgeleverd met de HL450, terwijl de HL700 gratis wordt geleverd bij de LL500 roterende laser van Spectra. Gewoon standaard meegeleverd dus, zonder hiervoor een extra meerprijs te vragen zoals dat gebruikelijk is bij de andere merken. Spectra heeft voor deze denkwijze gekozen omdat het werken met een millimeter-ontvanger de gebruiker een aantal grote voordelen biedt.

 

Een van de pluspunten van een laser-ontvanger met hoogteweergave is dat de man of vrouw in het veld – dat is natuurlijk meestal de persoon die met de ontvanger op de baak het veld in loopt – minder moeite hoeft te doen om tot goede meetresultaten te komen. Stel nu dat je een basic ontvanger zou gebruiken, zoals de HR320 van Spectra. Als je met deze laserontvanger op de baak het veld in zou lopen, dan zou je constant de baakontvanger over de baak moeten verschuiven om te controleren of je je nog wel op de goede hoogte bevindt. Een hels karwei waar je zeker niet vrolijk van wordt, laat staan op een regenachtige maandagochtend.

 

Door nu een millimeterontvanger te gebruiken, kun je je heel wat ergernis besparen. Want nu loop je het veld in en probeer je de laserstraal zo goed mogelijk op te vangen. Maar dankzij de lange fotocel – het lichtgevoelige deel van de ontvanger – van deze zeer nauwkeurige laserontvangers, zie je direct op een van de twee displays van de ontvanger of je je op de juiste hoogte, te laag of te hoog bevindt. Maar nog belangrijker is dat je precies tot op de millimeter nauwkeurig ziet hóe veel je je te hoog of te laag bevindt.

 

Laser-ontvangers Spectra geschikt voor alle merken

Hoewel de twee meest verkochte ontvangers met millimeterweergave in ons assortiment met trots het merk Spectra dragen, zijn deze laser receivers geschikt om iedere roterende, rode laserstraal te ontvangen. Dus niet alleen maar geschikt voor de bouwlasers van het merk Spectra, maar van alle denkbare merken. Dus of je nu een roterende laser van het ter ziele gegane merk Spectra, een laser met een roterende straal van de fabrikant Topcon of juist van het budgetmerk LaserLiner in je bezit hebt: het maakt allemaal niet uit, want een handontvanger van Spectra kan al deze rode laserstralen zonder problemen ontvangen. Een laser-ontvanger van Spectra maakt namelijk helemaal geen onderscheid tussen de merken roterende lasers onderling. Zolang de te detecteren straal maar zowel roterend als rood van kleur is.

 

Een van de redenen waarom een laserontvanger van Spectra geen onderscheid maakt, is natuurlijk het feit dat vrijwel alle ontvangers in een en dezelfde fabriek van de band rollen. Deze worden namelijk bijna allemaal geproduceerd door het Amerikaanse merk Apache, dat weer een onderdeel is van het befaamde concern Trimble. Inderdaad, het moederbedrijf van Spectra. Het is dan ook niet zo vreemd dat de HL700 van Spectra in vele gedaanten, merken en kleuren zijn te vinden. Met de roodkleurige Storm van Apache als basismodel, is de HL700 van Spectra onder andere terug te vinden in complete sets bouwlasers van merken als LaserLiner, Leica, Mikrofyn en Nedo. Allemaal in dezelfde kleur als de roterende lasers van deze fabrikanten.

 

Spectra millimeterontvanger HL450 en HL700: zoek de verschillen en trek je conclusie

  Spectra HL450 | Visser Assen
Spectra HL450
Spectra HL:700 | Niet bij Visser Assen
Spectra HL700
Nauwkeurigheid
  • Fijn - 1.0 mm
  • Midden - 5.0 mm
  • Ultra-Fijn - 0.5 mm
  • Super Fijn - 1.0 mm
  • Fijn - 2.0 mm
  • Midden - 5.0 mm
  • Grof - 10.0 mm
Bereik 1 - 200 m 1 - 460 m
Ontvangsthoogte 102 mm 127 mm
Fabrieksgarantie 3 jaar 3 jaar
Beschermingsgraad IP67 IP67
Voeding 2 x AA-batterij 2 x AA-batterij
Levensduur batterijen Meer dan 70 uur Meer dan 60 uur
Extra stootrand Nee Ja
Valbestendigheid 1,5 meter op beton 3 meter op beton
Hoogteweergave d.m.v. leds Nee Ja
                                               Spectra HL450 bekijken ► Spectra HL700 bekijken ►

 

Je ziet het, de millimeter-ontvangers van Spectra zijn in basis vrijwel identiek. Met een prijsverschil van slechts een euro of 75, biedt de HL700 de gebruiker een veel groter bereik – 200 om 460 meter – en maar liefst vijf verschillende nauwkeurigheidsstanden. Bovendien is de HL700 uitgevoerd met een extra stootrand van rubber, waarmee deze laserontvanger met hoogteweergave vele malen robuuster is. Handig is bovendien de hoogteweergave met behulp van leds, een functie die de goedkopere HL450 helaas niet kan bieden. Als je al deze extra's niet nodig hebt, doe je met de HL450 handontvanger met millimeterweergave een aankoop waar je nog vele jaren gemak van zult ondervinden.

 

Bekijk hieronder een filmpje van de HL700 handontvanger met hoogteweergave:

 

 

Laser-ontvangers voor baak bekijken ►

 

Ook interessant
Wanneer gebruik je individuele valbeveiliging?

Wanneer gebruik je individuele valbeveiliging?

Ronald 25-04-2024 0
In een vorige blog hebben we al uitgelegd dat je van de Arbo-wet bij werkzaamheden op hoogte verplicht bent te zorgen voor collectieve valbeveiliging....
Lees meer
Dakrandbeveiliging: hoe en wanneer moet je deze gebruiken?

Dakrandbeveiliging: hoe en wanneer moet je deze gebruiken?

Ronald 18-04-2024 0
Visser Assen – in 2023 gefuseerd met AIC Harderwijk tot de AIC Visser Groep – houdt zich al sinds de oprichting in het jaar 1974 met alles wat er op e...
Lees meer
AIC Visser ontvangt 3.000ste review

AIC Visser ontvangt 3.000ste review

Ronald 17-04-2024 0
In de afgelopen jaren weten steeds meer klanten AIC Visser te vinden én te waarderen. Met gepaste trots kunnen wij dan ook vermelden dat gisteren – 16...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600