Laser-afstandsmeter kopen: alle info op een rij

Geschreven door Ronald 11-10-2018 0 Reacties Meetinstrumenten,Alles over lasertools,

Als je in de bouw grotere afstanden wilt kunnen meten, dan kun je dat natuurlijk uitstekend doen met behulp van een van onze vele meetbanden. Alleen kleeft hier nog wel een aantal nadelen aan. Want ja, snel is anders. Het meten van lange afstanden met behulp van een meetband, is namelijk een klus die je eigenlijk niet in je eentje kunt klaren. Je moet namelijk het uiteinde van de meetband op het beginpunt vasthouden, terwijl je collega de meetband afrolt en naar de juiste plek loopt. Vervolgens moet je collega de juiste lengte aflezen en hierna de meetband weer oprollen.

 

Afstandsmeters en wat je er van moet weten

 

Het kan gelukkig allemaal een stuk sneller. Want voor het opmeten van grotere afstanden in de bouw is een laser-afstandsmeter uitermate geschikt. Hiermee kun je namelijk met één druk op de knop een lange afstand opmeten. Letterlijk zelfs.

 

De werking van een laser-afstandsmeter

Een digitale afstandsmeter is een zeer handig en vernuftig meetinstrument. Iedere laserafstandsmeter is uitgevoerd met een klein aantal knoppen voor de bediening. Zet de afstandsmeter simpelweg aan en je ziet het lcd-display oplichten. Als je de laser-afstandsmeter nu richt op bijvoorbeeld een muur, zie je daar een rood puntje verschijnen.

 

Richt nu de laserstraal op het exacte punt tot waar jij de precieze afstand op wilt meten. Als je nu drukt op de knop om een afstand te berekenen, dan wordt de laserstraal door het oppervlak waarop je hebt gericht weerkaatst en teruggezonden naar de digitale afstandsmeter. Vervolgens wordt deze straal weer door de afstandsmeter opgevangen en wordt razendsnel de juiste afstand berekend. Vervolgens wordt de gemeten afstand op het LCD-scherm zichtbaar voor de gebruiker.

 

Wanneer gebruik je nu welke digitale afstandsmeter?

Zowel Spectra Precision als Leica heeft in de loop der jaren verschillende modellen laserafstandsmeter ontwikkeld en geproduceerd. Vandaag de dag heeft deze Amerikaanse fabrikant de Quick Measure (QM)-lijn op de markt gebracht. De QM-serie van Spectra bevat twee modellen, te weten: de QM10 en de QM20. Maar wanneer gebruik je nu welke afstandsmeter?

 

Afstandsmeter QM10 van Spectra als het instapmodel

Sinds kort heeft Spectra Precision een nieuw instapmodel op de markt gebracht: de QM10. Dit kleine en handige meethulpje heeft een meetbereik van 10 cm tot wel 30 meter. Naast het meten van afstanden rekent de QM10 met hetzelfde gemak de inhoud van een ruimte voor je uit. Bovendien is deze voordelige alleskunner in staat om oppervlakten voor je uit te rekenen.

 

Laser-afstandsmeter Spectra Precision QM20 als de echte alleskunner

Puur kijkend naar de typenummers, zou je waarschijnlijk voor jezelf kunnen concluderen dat de QM20 van Spectra Precision net een treetje hoger op de ladder staat dan de QM10. Dit is echter niet het geval. De afstandsmeter QM20 is namelijk het topmodel onder de laserafstandsmeters van Spectra Precision.

 

De QM20 is dan ook de spirituele opvolger van de QM95 van Spectra Precision. Deze is een buitengewoon veelzijdige laser-afstandsmeter. Zo is het hiermee niet alleen mogelijk afstanden te meten, maar is de QM20 bovendien in staat oppervlakten voor je uit te rekenen. Uiteraard rekent deze handige digitale rolmaat met hetzelfde gemak inhouden van verschillende ruimten voor je uit. Handig is ook dat de laatste tien meetwaarden direct zijn op te roepen.

 

De QM20 is uitgevoerd met slechts vier verschillende knoppen. Hiermee is de bediening van deze digitale afstandsmeter werkelijk kinderspel. De grootste knop is uiteraard de toets voor het meten van de afstand tussen jou en een object. Deze rode knop heeft een tweetal witte pijlen en druk je in als je de afstand wilt berekenen.

 

Digitale afstandsmeter van Leica Geosystems kopen

Hoewel wij exclusief importeur zijn van de producten van Spectra Precision voor Nederland, België en Luxemburg, hebben wij naast de afstandsmeters van dit Amerikaanse merk bovendien de laserafstandsmeters van het Zwitserse Leica in ons online aanbod opgenomen. Deze fabrikant is met hun eigen label Disto al vele jaren actief in de markt van professionele afstandsmeters.

 

De belangrijkste kenmerken van de laserafstandmeters van Leica is dat deze zeer veel extra functies bevatten. Zo is de voordeligste Leica-afstandsmeter in ons assortiment, de Disto D2BT al standaard uitgevoerd met bluetooth. Hiermee kun je alle meetwaarden draadloos overzetten naar je smartphone, tablet of laptop. De iets duurde Disto X3 is eveneens voorzien van bluetooth, maar is daarnaast nog onder meer voorzien van automatische schermrotatie. Zo kun je de meetgegevens ongeacht de stand van de digitale afstandsmeter aflezen. Ten slotte hebben wij nog de Leica Disto X4 in ons assortiment, die naast bluetooth en schermrotatie bovendien nog eens is uitgerust met een ingebouwde camera. Zo kun je zelfs in helder verlichte condities zien wat jij wilt gaan meten.

 

Bepaal zelf de keuze voor een afstandsmeter

Wil je weten welke laserafstandsmeter het meest geschikt is voor jouw werkzaamheden? Bekijk dan de vergelijkingstabel van afstandsmeters Spectra Precision hieronder:

 

Afstandsmeters Spectra met elkaar vergeleken

 

Alle afstandsmeters bekijken ►

 

Ook interessant
Alles over de afschotlasers van Spectra

Alles over de afschotlasers van Spectra

Ronald 27-06-2024 0
AIC Visser is al meer dan veertig jaar de trotse importeur voor de Benelux van het merk Spectra Precision Laser. Dit Amerikaanse merk is de uitvinder ...
Lees meer
Voorkom stofvorming met een nevelkanon

Voorkom stofvorming met een nevelkanon

Ronald 24-06-2024 0
Een grote hoeveelheid stof in de lucht is slecht voor de omgeving en schadelijk voor zowel het milieu als de volksgezondheid. Fijnstof wordt tegenwoor...
Lees meer
Waarom jaarlijks onderhoud bij AIC Visser een must is

Waarom jaarlijks onderhoud bij AIC Visser een must is

Ronald 20-06-2024 0
De zomervakantie staat weer voor de deur. Nog maar een paar werken hard werken, en het is alweer bouwvak. Hét uitgelezen moment om je meetinstrument b...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600