Wegens COVID-19 nemen wij maatregelen die impact hebben op onze dienstverlening. Klik hier voor alle informatie.

Visser introduceert de nieuwste LED-bouwlampen

Geschreven door Ronald 01-10-2021 0 Reacties Alles over bouwlampen,Bouwplaatsinrichting,

Je hebt het vast alweer opgemerkt. Voor je 's ochtends naar je werk gaat, moet de lamp boven de keukentafel nog even aan en ook in de auto kun je in de vroege morgen niet meer zonder verlichting de weg op. Het is dan ook alweer oktober, dus de dagen worden in rap tempo korter. Het is inmiddels dan ook weer de hoogste tijd om na te denken over je bouwlampen. Kunnen die nog allemaal even mee, of werk je nog altijd met halogeenlampen? Die laatste kunnen in 2021 echt niet meer, dus het is de hoogste tijd om energiezuinige LED-bouwlampen aan te schaffen. Laat Visser Assen nu net weer allemaal nieuwe modellen LED-verlichting hebben toegevoegd, zodat je weer helemaal klaar bent voor de herfst, en zeker voor winter 2021/2022.

 

LED-bouwlampen kopen | Visser Assen

 

Sinds de energiezuinige ledbouwlampen op de markt zijn geïntroduceerd, zijn deze door Visser Assen direct in de armen gesloten. Maar ook in de wereld van de bouwverlichting staat de wereld niet stil. De LED-chips worden steeds beter, energiezuiniger en goedkoper. Zo kan het zijn dat een ledlamp die je een jaar of vijf geleden nog hebt aangeschaft, inmiddels weer hopeloos gedateerd is. Daarom staan we even stil bij de nieuwste modellen voor het jaar 2022.

 

LED-bouwlamp op accu van NightSearcher

Een van de nieuwste led-werklampen in ons assortiment is de Galaxy E-Pro van NightSearcher. Deze buitengewoon veelzijdige bouwlamp is overal in te zetten. Er wordt zelfs zachtjes gesproken over 'de beste bouwlamp van dit moment'. Deze bijzonder robuuste LED-werklamp wordt namelijk gevoed door een sterke interne accu. Dankzij deze accu en de interne SMD-chips is deze compacte bouwlamp goed voor een zeer indrukwekkende lichtopbrengst van maar liefst 3500 lumen. Ter vergelijking: dit is ongeveer net zo fel als een ouderwetse halogeenlamp van 300 watt. Natuurlijk vergt zo'n enorme lichtopbrengst wel behoorlijk wat van de accu. Want na twee uur schijnen op vol vermogen, houdt de accu het voor gezien. Maar niet getreurd: aan de achterzijde van de Galaxy E-Pro is namelijk een handig opbergvak aangebracht dat plaats biedt aan de standaard meegeleverde oplader. Deze adapter weet de accu in slechts zes uurtjes weer helemaal op te laden.

 

LED-bouwlamp Galaxy E-Pro van NightSearcher verlicht grot | Visser Assen

 

Is 3500 lumen aan lichtopbrengst voor jou toch net wat te veel van het goede? Dan moet het jou als muziek in de oren klinken dat deze krachtige LED-werklamp is uitgerust met een dimmer. Met een druk op de knop is de lichtopbrengst met 50 procent te dimmen. Dan bedraagt de lichtopbrengst een nog altijd indrukwekkende 1750 lumen. Als vanzelfsprekend weet de accu het in dit geval maar liefst vier uur vol te houden. Bovendien is de dimmer ook nog een keer traploos in te stellen. In dit geval is de accuduur omgekeerd evenredig aan de gekozen lichtopbrengst.

 

Zijn de vele toepassingen van de Galaxy E-Pro van NightSearcher nóg niet genoeg voor je? Dan kun je deze mobiele werklamp voor slechts een paar tientjes uitbreiden met een originele set magneetvoeten. Deze set bestaat uit drie buitengewoon krachtige magneten die zich in een handomdraai laten bevestigen onder de reflecterende voeten van de Galaxy E-Pro. Een meer dan welkome aanvulling, want hiermee zit deze LED-schijnwerper vast als een huis op ieder stalen voorwerp. Ideaal voor onder anderen lassers en spoormedewerkers. Je ziet het: de Galaxy E-Pro van NightSearcher is een absolute allemansvriend.

 

LED-werklampen met een accu van een merk professioneel gereedschap

Eveneens nieuw in ons ruime aanbod aan LED-bouwlampen is het type Raptor. Deze geheel in Nederland ontwikkelde ledwerklamp springt in op een enorme behoefte. De doorsnee werknemer op de bouw of ZZP'er heeft namelijk vaak een groot arsenaal aan accu's van de verschillende merken voor professioneel gereedschap. Niet alleen het door ons geleverde merk Milwaukee is een publiekslieveling onder de professionele eindgebruikers, ook merken als Bosch. DeWalt, Metabo en Makita hebben onder meer een flinke schare fans verworven onder de professionele gebruikers over de hele wereld.

 

Een bouwlamp LED die wordt gevoed door een accu van een de vele merken professioneel accugereedschap was er tot voor kort niet. Natuurlijk levert een merk als Milwaukee sinds enige tijd een eigen ledwerklamp op accu, maar ja, Milwaukee is geen expert op het gebied van bouwlampen natuurlijk. En waarom steeds weer opnieuw het wiel uitvinden, terwijl er genoeg lampenfabrieken zijn die alle expertise in huis hebben? Zo moeten ze bij Eurolux ook hebben gedacht, waarna ze op de markt zijn gekomen met de Raptor. Deze ledschijnwerpers zijn zogenoemde hybride bouwlampen. Zo kunnen deze werklampen niet gewoon met een stekker in het stopcontact worden gestoken, maar werken ze ook op verschillende accu's van de volgende merken:

  • Milwaukee
  • DeWalt
  • Metabo
  • Bosch
  • Makita
  • Hikoki
  • Panasonic

 

De LED-schijnwerpers Raptor zijn opgesplitst in twee verschillende modellen, afhankelijk van het type accu waarmee je deze ledbouwlamp wilt voeden. Zo kun je dus geheel snoerloos en waar dan ook je werkzaamheden in de schijnwerpers zetten. Een extra feature is dat op de achterkant van de LED-werklamp Raptor een USB-stroomuitgang is aangebracht. Hiermee kun je bijvoorbeeld je smartphone in een razend tempo opladen.

 

LED-schijnwerper Vetec Coloradis | Visser Assen
 

 

LED-schijnwerper met 3 verschillende kleuren

We moeten nog heel even geduld hebben, maar vanaf half oktober hebben wij van Visser Assen de Coloradis in onze virtuele schappen liggen. In ons assortiment een LED-bouwlamp met een aantal bijzondere snufjes. Vrij uniek aan deze nieuwe werklamp is dat de Coloradis is uitgevoerd met een schakelaar waarmee je drie verschillende kleurtemperaturen kunt instellen. Zo kun je razendsnel schakelen tussen het schijnsel van een gloeilamp (2700 kelvin), het licht dat is te vergelijken met dat van een TL-lamp (4500 kelvin) of het licht zoals je dat op een bewolkte dag ervaart (6500 kelvin). Bovendien is deze robuuste LED schijnwerper met zowel een handgreep als een beugel uitgerust met een dimmer. Hiermee kun je het licht handmatig dimmen van 100 procent naar 50 procent.

 

Waar ze ook over hebben nagedacht, is de stroomvoorziening op de Coloradis van Vetec. Want waar je normaal een stopcontact 'kwijt bent' als je een bouwlamp op het lichtnet aansluit, levert deze LED-schijnwerper je zelfs een extra contactdoor op! Aan de achterzijde van deze werklamp zijn namelijk twee extra stopcontacten aangebracht. Bovendien is eveneens aan de achterzijde een tweetal USB-stroomuitgangen van 5 volt aangebracht. Zo is het mogelijk om maar liefst twee mobiele telefoons tegelijk op te laden.

 

LED-bouwlamp met sensor: nóg energiezuiniger dan een gewone LED-werklamp

Eveneens geheel nieuw in het online assortiment werklampen van Visser Assen is de Saturno S, een zeer krachtige schijnwerper LED met sensor. De Saturno met sensor is te bestellen in een variant met een vermogen van 20 watt of het model Saturno 50S, een schijnwerper LED van maar liefst 50 watt. De beide Saturno's met sensor beschikken over de allernieuwste, hypermoderne ledtechniek. Zo zijn allebei de LED-schijnwerpers met sensor uitgerust met een SMD-chip die goed is voor maar liefst 140 lumen per watt. Een snelle rekenaar weet nu dus dat de Saturno 20S goed is voor 2800 lumen, terwijl de Saturno 50S een lichtopbrengst van een verbluffende 7000 lumen.

 

Dat deze twee Saturno's zijn uitgerust met een afneembare sensor, klinkt misschien wat vreemder dan het is. Want deze passieve infraroodsensor – kortweg PIR-sensor – kan zowel worden ingesteld als een bewegingsmelder (360 graden rondom) en/of als een schemerschakelaar. Dit is buitengewoon handig, want zo hoeft het licht alleen te branden wanneer het echt nodig is. Of het nu is om indringers schrik aan te jagen of dat het alleen maar brandt als het donker genoeg is: je voorkomt hiermee hoge energienota's. Deze sensor is zeer gemakkelijk af te nemen, hetgeen buitengewoon handig is om deze bij te stellen nadat je de lamp in gebruik hebt genomen.

 

LED-bouwlampen kopen | Visser Assen

 

LED-werklampen zijn allemaal met SMD-chip

Het grote voordeel van al deze nieuwe LED-bouwlampen is dat ze allemaal zijn uitgerust met een SMD-chip. Een term die je vast weleens eerder ergens tegen bent gekomen. Maar wat is nu een SMD-chip?

 

In de wereld van de LED-chips zijn in feite twee verschillende termen van belang. De twee belangrijkste LED-chips zijn namelijk de COB en de SMD. Hierbij staan de letters 'COB'  voor 'Chips on Board' en de letters 'SMD' voor 'Surface Mount Device'. De plaatsing van de leds is hierin doorslaggevend. Bij een COB-chip zitten alle leds gebundeld op één plek. Hierdoor heb je direct een heel grote lichtbundel, ideaal voor plekken waar je veel verlichting nodig hebt. Nadelen zijn er uiteraard ook. Een COB-lamp wordt namelijk zeer snel gloeiend heet. Bovendien is het zo dat wanneer één ledje stuk is, de overige leds het eveneens voor gezien houden. Er zit dan ook helaas niets anders op dan een nieuwe bouwlamp aan te schaffen.

 

Bij een SMD-chips zitten alle leds afzonderlijk op een printplaat gesoldeerd. Omdat de ledjes hierdoor over een groot oppervlak zijn verspreid, wordt de lamp in kwestie nooit echt heet. Bovendien is het zo dat wanneer één lampje stuk is, de rest gewoon door blijft branden. Vervanging is dan ook niet aan de orde. Een LED-werklamp met een SMD-chip aan boord heeft dan ook een veel langere levensduur dan een bouwlamp met een COB-chip. Waar een LED-schijnwerper met COB-chip na 20.000 branduren al aan het eind van zijn levensduur is, gaat een ledbouwlamp met een SMD-chip tot wel 50.000 branduren mee.

 

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar onze nieuwste LED-bouwlampen of wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

 

LED-bouwlampen bekijken ►

Ook interessant
Bouwkachel brandstof of elektrisch: wat is het voordeligst?

Bouwkachel brandstof of elektrisch: wat is het voordeligst?

Ronald 15-10-2021 0
We hebben het allemaal in de krant kunnen lezen of op het journaal gezien: de brandstofprijzen rijzen vandaag de dag de pan uit. Niet alleen de benzin...
Lees meer
Schop of spade: wanneer en hoe gebruik je ze?

Schop of spade: wanneer en hoe gebruik je ze?

Ronald 15-10-2021 0
Visser Assen is al sinds jaar en dag nauw betrokken bij de verkoop van gereedschap voor stratenmakers. Een van de belangrijkste onderdelen van de basi...
Lees meer
Visser Assen introduceert lichtmast VA FlexLight

Visser Assen introduceert lichtmast VA FlexLight

Ronald 14-10-2021 0
Met de vallende bladeren en de steeds sneller invallende duisternis is de herfst natuurlijk hét seizoen om je bouwverlichting onder de loep te nemen. ...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600