Kies voor een LED-bouwlamp klasse 2

Geschreven door Ronald 11-11-2022 0 Reacties Alles over bouwlampen,Bouwplaatsinrichting,

Als toonaangevende leverancier voor alles voor op en rond de bouwplaats is Visser Assen al sinds de oprichting in het jaar 1974 het stralende middelpunt wanneer het gaat om bouwverlichting. En in de afgelopen bijna 50 jaar hebben wij gezien dat de werklamp telkens weer opnieuw is uitgevonden. Zo werd het standaard peertje opgevolgd door halogeenlampen die weer werden vervangen door de metaaldamphalogeenlampen, de zogenoemde HQI-lampen of gasontladingslampen. Vandaag de dag wordt echter massaal gebruikgemaakt van de ledbouwlamp. En ook deze is telkens weer geëvolueerd. Lees in dit blogartikel alles over de de nieuwste en beste LED-werklampen.

 

LED bouwlampen klasse II | Visser Assen

 

Het moet een jaar of tien geleden zijn geweest dat de eerste LED-bouwlampen op de markt verschenen. Deze eerste ledschijnwerpers waren nog vrij lomp en hadden een relatief lage lichtopbrengst. Bovendien verbruikten ze in verhouding nog aardig veel stroom. Bovendien waren deze schijnwerpers nog uitsluitend geschikt voor een vaste montage op minimaal tweeënhalve meter hoogte, zogenoemde klasse I-bouwlampen. Hoe anders is het nu, met verrassend energiezuinige klasse II-werklampen LED, die door onszelf op de markt worden gebracht.

 

Bouwlamp LED Klasse II: Visser Assens eigen ledwerklamp

Na enkele jaren te hebben gepionierd met een groot aantal verschillende LED-bouwlampen van een grote verscheidenheid aan leveranciers, besloten wij van Visser Assen in 2015 dat het helemaal anders moest. Het werd dan ook tijd om zelf een eigen ledwerklamp op de markt te brengen. Na een intensieve zoektocht hebben wij een betrouwbare leverancier weten te vinden. Deze heeft de zwakke punten aan de bestaande LED-bouwlampen aangepakt en uiteindelijk zijn wij met de beste ledschijnwerper ter wereld op de markt gekomen.

 

Onze eigen bouwlamp dus, die inmiddels al een jaar of zeven als de welbekende warme broodjes over de toonbank vliegt. Deze ultieme werklamp is te bestellen met een grote verscheidenheid aan lichtopbrengst en is in de afgelopen jaren geëvolueerd tot de bouwlamp die wij vandaag in de schappen hebben liggen. Maar wat maakt de LED-bouwlamp van Visser Assen nu de ultieme werklamp? Dat kun je hieronder allemaal lezen.

 

LED-bouwlampen SMD Klasse II bekijken ►

 

LED-werklamp met de beste ledchip op de markt

Een van de belangrijkste pluspunten van onze eigen bouwlamp is dat deze zijn uitgerust met een zogenoemde SMD-chip. Een LED-lamp valt in principe onder te verdelen in twee verschillende types. Waar de meeste goedkope LED-bouwlampen zijn uitgerust met een COB-ledchip, zijn de duurdere modellen uitgevoerd met een SMD-chip.

 

Bij een ledchip van het type SMD zijn de ledjes allemaal op één en dezelfde printplaat gesoldeerd. Deze eigenschap verklaart dan ook direct de afkorting ‘SMD’. Deze drie letters staan namelijk voor ‘Surface Mount Device’, oftewel een oppervlak-gemonteerd apparaat. Deze technologie wordt natuurlijk in wel meer industriële toepassingen gebruikt – waaronder bijvoorbeeld computers –, maar met name bij LED-verlichting is dit de laatste jaren de standaard geworden.

 

Bij een SMD-chip zitten alle ledjes verspreid over de lamp. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat de lamp lang niet zo heet wordt als bij andere LED-soorten. Een ledbouwlamp met een SMD-chip gaat dan ook vele malen langer mee dan de andere soorten. Bovendien is het zo dat wanneer één ledje op een SMD-chip het begeeft, de rest van de lamp gewoon door blijft branden. In het geval van bijvoorbeeld een lamp met een COB-chip kun je in principe de gehele lamp weggooien.

 

LED-bouwlamp met een extreem lange levensduur

Mede dankzij de SMD-chip waar onze eigen bouwlampen mee zijn uitgerust, kennen deze werklampen een buitengewoon lange levensduur. De levensduur bedraagt gegarandeerd maar liefst 50.000 branduren. Een dergelijke levensduur is ongekend. Dit houdt namelijk in dat je zeker dertig jaar lang werkplezier kunt hebben met onze ledbouwlampen, als je uitgaat van een brandduur van acht uur per dag.

 

De voordelen van de LED-bouwlamp | Visser Assen

 

Schijnwerper LED is waterdicht en slagvast

Waar wij tijdens het ontwerpen van de ultieme bouwlamp eveneens ook goed over hebben nagedacht, is de robuustheid van onze LED-bouwlampen. Want waar verreweg de meeste ledlampen niet verder komen dan een beschermklasse of IP-codering van IP 65, zijn de LED-werklampen beschermd met een IP-klasse van maar liefst IP 66. Dus nóg beter bestand tegen de weersinvloeden. Bovendien zijn onze ledbouwlampen uitgerust met een slagvaste behuizing. Deze behuizing is goed voor een IK08-codering, Dit houdt in dat onze bouwlampen bestand zijn tegen een schok van maar liefst 5 Joule. Hiermee is een ledwerklamp van Visser Assen dus uitermate geschikt voor de ruwe omstandigheden op de bouwplaats, en zelfs bestand tegen vandalisme.

 

Werklamp LED van Visser Assen mag vrijwel overal worden gebruikt

In tegenstelling tot veel van de bouwlampen van de andere merken die wij verkopen, voldoen de bouwlampen LED Prof van Visser Assen aan alle eisen die worden gesteld om te worden geclassificeerd als een Klasse II-bouwlamp. Dit betekent dat onze werklampen bijna overal mag worden neergezet, behalve in nauw geleidende ruimte, waar een laagvoltage verplicht is. Daarom worden onze SMD-ledlampen vaak verkocht in combinatie met een statief. Dit mag zowel een hoog, telescopisch uitschuifbaar statief zijn als een laag grondstatief. Dankzij een aangegoten stekker met randaarde is een veilige opstelling te allen tijde gegarandeerd.

 

Ledschijnwerper met een buitengewoon hoge lichtopbrengst

Nog een van de belangrijkste voordelen van de SMD-bouwlampen van Visser Assen is de bijzonder hoge lichtopbrengst van onze LED-werklampen. Veel mensen zien echter onze bouwlampen en denken waarschijnlijk 'een vermogen van De lichtopbrengst van 72 watt is helemaal niet veel...', maar dat is onjuist. Want het wattage van een ledbouwlamp zegt namelijk helemaal niets over de hoeveelheid licht dat de bouwlamp uitstraalt. Want de lichtopbrengst wordt namelijk uitgedrukt met het aantal lumen per watt. En waar de lichtopbrangst van de meeste ledwerklampen vaak blijft steken op of iets boven de 100, bieden onze LED-bouwlampen een lichtopbrengst van maar liefst 160 lumen per watt. Dit houdt in dat je met slechts een kleine hoeveelheid aan elektriciteit al een enorme lichtbundel creëert.

 

Bouwlamp LED Prof Klasse II met uitstekende koeling

Het laatste belangrijke kenmerk van onze eigen LED-bouwlampen is dat de SMDM LED Prof klasse 2 een uitstekende koeling kent. Het grootste struikelblok van een ledlamp is namelijk vaak de koeling. Goedkopere modellen kunnen soms erg heet worden, en dat komt de levensduur van de ledwerklamp absoluut niet ten goede. In het geval van onze eigen ledbouwlamp is het koellichaam volledig blootgesteld aan de lucht. Dit staat garant voor een sublieme koeling van de kwetsbare onderdelen. Niet voor niets leveren wij onze ledlampen standaard uit met maar liefst 3 jaar volledige fabrieksgarantie.

 

Voordelen van een LED-bouwlamp | Visser Assen
 

 

7 voordelen van een ledbouwlamp van Visser Assen

Liever niet alles doorlezen wat de voordelen zijn van onze eigen LED-werklampen? Bekijk dan hieronder de 7 belangrijkste voordelen van onze bouwlampen:

  1. SMD-ledchip, blijft branden bij defecte leds
  2. Zeer lange levensduur
  3. Waterdichte en slagvaste behuizing
  4. Klasse II, dus overal inzetbaar
  5. Zeer hoge lichtopbrengst, dus energiezuinig
  6. Uitstekende koeling
  7. Maar liefst 3 jaar fabrieksgarantie

 

Zo, na het doorlezen van dit blogartikel, kun je in feite maar één conclusie trekken: de mede door Visser Assen ontwikkelde LED-bouwlampen behoren tot de beste ledwerklampen die je vandaag de dag online kunt kopen. Ben je naar aanleiding van deze blog enthousiast geworden of wil je nog meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

 

LED-bouwlampen SMD Klasse II bekijken ►

Ook interessant
Voorkom diefstal uit je bedrijfsbus

Voorkom diefstal uit je bedrijfsbus

Ronald 23-11-2022 0
Visser Assen is al sinds de oprichting in het jaar 1974 nauw betrokken bij alles voor op en rond de bouwplaats. En hoewel wij zelf geen bestelbussen a...
Lees meer
Kies voor een LED-bouwlamp klasse 2

Kies voor een LED-bouwlamp klasse 2

Ronald 11-11-2022 0
Als toonaangevende leverancier voor alles voor op en rond de bouwplaats is Visser Assen al sinds de oprichting in het jaar 1974 het stralende middelpu...
Lees meer
Bouwhek schuifpoort voor gemakkelijke toegang

Bouwhek schuifpoort voor gemakkelijke toegang

Ronald 10-11-2022 0
Om ongewenste bezoekers op een bouwterrein te voorkomen, is de bouwplaats naar aller waarschijnlijkheid omheind met een vrijwel eindeloze rij aan bouw...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600