LL100N: de instap-bouwlaser van Spectra

Geschreven door Ronald 16-09-2022 0 Reacties Alles over bouwlasers,Meetinstrumenten,

Als exclusief importeur van Spectra Precision voor de Benelux willen wij van Visser Assen graag dat de professionele bouwlaser voor iedereen aan te schaffen is. Daarom kun je bij ons niet alleen terecht voor het neusje van de zalm onder de bouwlasers, maar ook voor het voordelige instapmodel onder de roterende lasers. De LL100N van Spectra is een zeer scherp geprijsde bouwlaser met grootse prestaties. Het is dan ook de hoogste tijd om hier dieper op in te gaan.

 

Bouwlaser Spectra LL100N | Visser Assen

 

Zoals gezegd is de LL100N het absolute instapmodel onder de roterende lasers van Spectra Precision. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het voordeligste model bouwlaser van de Amerikaanse uitvinder van de bouwlaser 'goedkope rommel uit China' is. Wat de Spectra LL100N dan wél is, lees je in dit blogartikel.

 

Voordelige, maar professionele bouwlaser

De Spectra Precision LL100N is dus een roterende bouwlaser met een wel heel aantrekkelijk prijskaartje. Wat heet! Voor nauwelijks meer dan 500 euro haal je al een zeer complete bouwlaser in huis. Met vertrouwde, Amerikaanse kwaliteit, dus geen Chinese rommel. Net zoals alle overige producten van de Amerikaanse marktleider is de LL100N eveneens geschikt voor professioneel gebruik. Je kunt er dus prima lichte bouwwerkzaamheden mee uitvoeren. Of 'even een terras aanleggen', of er een oprit mee straten. De Spectra LL100N is overal toe in staat.

 

Roterende laser instapmodel voor lichte werkzaamheden

Het instapmodel onder de roterende lasers is dus uitermate geschikt voor lichte werkzaamheden die niet altijd een op de millimeter nauwkeurige precisie vereisen. De LL100N van Spectra Precision is dan ook met name razend populair onder bijvoorbeeld ZZP'ers, die slechts af en toe gebruik hoeven te maken van een roterende bouwlaser. Ook vindt deze bouwlaser gretig aftrek onder doe-het-zelvers die liever werken met professioneel gereedschap dan 'Chinese rommel' van een webshop.

 

Goedkope bouwlaser met uitstekende ondersteuning

Hoewel de Spectra LL100N onze voordeligste bouwlaser is, kun je toch genieten van volledige ondersteuning van de officiële importeur van Spectra. Want dat zijn wij, Visser Assen, al meer dan veertig jaar. Bij ons kun je namelijk rekenen op volledige ondersteuning na de aanschaf van je roterende bouwlaser. Bovendien wordt de Spectra LL100N afgeleverd met maar liefst twee jaar volledige fabrieksgarantie. En dat werkt wel zo prettig.

 

Spectra LL100N in verschillende pakketten

Leuk om te weten is dat het instapmodel van Spectra Precision Laser is te bestellen in verschillende aantrekkelijke pakketten. Zo haal je voor nog geen 400 euro een roterende laser met batterijen en handige koffer in huis. Vervolgens kun je zelf bepalen welke ontvanger je hierbij wilt bestellen. Standaard is de Spectra LL100N te bestellen in een kleine koffer. Naast de roterende laser en de batterijen, zit hier een instapmodel handontvanger van Spectra bij. De laatste optie is de LL100N in een handige alles-in-één kofferset. Naast de roterende bouwlaser en de laserontvanger tref je hierin bovendien nog een verstelbaar statief en een baak aan. Zo heb je alles bij de hand en vergeet je nooit meer een belangrijk onderdeel mee te nemen.

 

Spectra HR320 handontvanger | Visser Assen

 

Instapmodel roterende laser met basic laserontvanger

Een roterende laser gaat in principe nooit zonder ontvanger. Daarom krijg je bij het instapmodel onder de bouwlasers, de LL100N van Spectra Precision, standaard een instapmodel laserontvanger. In het geval van de Amerikaanse uitvinder is dit de HR320 van Spectra. Dit is een voordelige ontvanger, maar dan wel met enkele beter specificaties. Zo is de HR320 uitgevoerd met een grafisch display. Het kleine beeldscherm geeft haarfijn aan of je je boven of onder de roterende laserstraal bevindt. En als je exact 'op hoogte' bent, dan geeft de laserontvanger dit eveneens aan.

 

Wil je wel iets meer functies op een handontvanger? Dat kan natuurlijk ook. Zo kun je voor een paar tientjes al kiezen voor een aantrekkelijke upgrade. Dan wordt je bouwlaser namelijk geleverd met de HL450 van Spectra Precision, een zogenoemde millimeterontvanger. Deze geeft buitengewoon keurig aan of je je op hoogte bevindt of niet. Bovendien is deze laserontvanger uitgevoerd met maar liefst twee grafische displays.

 

Spectra LL100N: ook iets voor jou?

Eerlijk is eerlijk: de scherpe prijsstelling zie je natuurlijk wel enigszins terug in de bouwkwaliteit en de specificaties van de LL100N van Spectra. Zo is deze goedkope bouwlaser niet oplaadbaar. Hij wordt namelijk gevoed door twee grote D-cellen, de grootste alkalinebatterijen die je in de winkel kunt kopen. Zijn de batterijen leeg, dan zul je dus naar de winkel moeten om een nieuwe set batterijen te halen. Bovendien is de voordeligste bouwlaser van Spectra niet uitgevoerd met een glazen behuizing, maar slechts met een plastic beschermkap. In tegenstelling tot de andere bouwlasers van de Amerikaanse marktleider, is de LL100N dus niet geheel waterdicht. Bovendien kent de instapper een (veel) kleiner diameterbereik en is de LL100N minder nauwkeurig dan de wat duurdere modellen.

 

Is de Spectra LL100N dan wel wat voor jou? Ja, als je niet dagelijks met een roterende laser hoeft te werken, doe je met het instapmodel van Spectra Precision Laser zeker een goede aankoop. Ga je er zorgvuldig mee om, dan zul je zeker jarenlang plezier kunnen hebben van je aanschaf. Moet je echter op zeer regelmatige basis met een roterende laser werken en is absolute nauwkeurigheid een must? Dan past de LL300N van Spectra waarschijnlijk veel beter bij je. Voor slechts een paar honderd euro meer biedt deze roterende laser je een veel hogere nauwkeurigheid, een groter diameterbereik, water- en stofdichtheid en een oplaadbare accu.

 

Nog beter wellicht is de LL300S van Spectra Precision Laser. Deze roterende bouwlaser biedt je een diameterbereik van maar liefst 800 meter en is zelfs in staat een radioverbinding te leggen met je ontvanger. Handig is eveneens dat de LL300S een gemakkelijke afschotmodus kent.

 

Heb je naar aanleiding van het lezen van dit blogartikel nog vragen over de LL100N van Spectra of wil je meer weten over de andere mogelijkheden die Visser Assen je kan bieden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

 

Bouwlaser Spectra LL100N bekijken ►

Ook interessant
Maak kennis met de ultieme egaliseerschuif

Maak kennis met de ultieme egaliseerschuif

Ronald 23-09-2022 0
Wat valt er nog te verbeteren aan een egalisatieschuif? 'Alles', zo moeten de knappe koppen van ORIT onlangs hebben gedacht. De Tilburgse fabrikant he...
Lees meer
Hoe goed werkt de Spectra HL700 laserontvanger?

Hoe goed werkt de Spectra HL700 laserontvanger?

Ronald 22-09-2022 0
Visser Assen is al sinds de oprichting in het jaar 1974 de toonaangevende leverancier van alles voor de bouw en GWW. Bovendien zijn wij al bijna veert...
Lees meer
Helmlamp HALO: de briljantste bouwlamp ooit?

Helmlamp HALO: de briljantste bouwlamp ooit?

Ronald 20-09-2022 0
Visser Assen houdt zich al sinds de oprichting in het jaar 1974 bezig met alles voor op en rond de bouwplaats. Nieuwe ontwikkelingen worden dan ook op...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600