Wegens COVID-19 nemen wij maatregelen die impact hebben op onze dienstverlening. Klik hier voor alle informatie.

Bandenzaag MX-Fuel van Milwaukee: onderhoud en kosten

Geschreven door Ronald 11-06-2020 0 Reacties Alles over doorslijpers,

De MXF-COS350, de elektrische bandenzaag op accu uit de MX FUEL-lijn van Milwaukee, is de allereerste bandenzaag op accu ter wereld met een kapdiameter van Ø 350 mm. Maar wat voor onderhoud vergt deze revolutionaire machine en wat zijn de kosten? Daarover geven wij je in dit blogartikel een helder antwoord.

 

Bandenzaag Milwaukee MX FUEL | Visser Assen

 

Bandenzaag Milwaukee MX FUEL: het onderhoud in 5 stappen

Het onderhoud aan de MXF-COS350 van Milwaukee is kinderlijk eenvoudig, op voorwaarde dat je gebruikmaakt van de volgende vijf stappen:

  1. Schakel de machine uit en wacht tot het diamantblad volledig tot stilstand is gekomen
  2. Verwijder de accu van de motorslijper
  3. Bekijk de ventilatieopeningen en maak deze vrij van stof en ander vuil
  4. Laad eventueel de accu op
  5. Klaar!

 

Je leest het, het onderhoud aan deze revolutionaire bandenzaag is een fluitje van een cent. En dat komt natuurlijk, omdat deze machine wordt aangedreven door een elektromotor en een hoogwaardige accu. Je hoeft dus geen rekening te houden met het eventueel vervangen van een bougie, een brandstoffilter, een luchtfilter of een startkoord. Het enige dat je dus hoeft te doen, is te zorgen dat de ventilatieopeningen vrij zijn van stof of andere viezigheid.

 

Bovendien wordt de bandenzaag aangedreven door een v-snaar. Aangeraden wordt de aandrijfriem regelmatig te controleren of deze nog op spanning is. Deze riem kan gemakkelijk worden aangespannen met behulp van de meegeleverde riemspanner. Verder onderhoud aan deze motorslijper op accu is niet nodig. Deze bandenzaag is dus geheel onderhoudsarm.

 

De jaarlijkse kosten van een doorslijper op accu van Milwaukee MX FUEL

De jaarlijkse follow-upkosten die bij het gebruik van een Milwaukee MXF-COS350 bandenzaag komen kijken, zijn lastig te bepalen. Het beste kun je dan ook juist kijken naar de kostenbesparing die deze grote accu-doorslijper je oplevert. Hiervoor maken wij gretig gebruik van de bespaartool op de website van Milwaukee, en vullen we daar de huidige – 11 juni 2020 – benzine- en elektriciteitsprijs in. Bovendien vult de calculator zelf de prijzen voor slijtagegevoelige onderdelen van een bandenzaag met benzinemotor in.

 

Op het moment van schrijven staan de benzineprijzen als gevolg van de coronacrisis historisch laag. Een geluk voor de stratenmakers die nog altijd aan het werk zijn met een doorslijper op benzine. Daar staat dan wel weer tegenover dat ook de kosten stroom flink zijn gedaald. Als je nu kijkt naar de huidige prijzen voor benzine en tweetaktolie en deze samen met de elektriciteitsprijs per kilowattuur invult in de besparingscalculator, dan zie je al snel dat je op jaarbasis al snel vele honderden euro's kunt besparen door Milwaukee MX FUEL MXF-COS350 aan te schaffen. En maak je bovendien gebruik van zonnepanelen, dan wordt de jaarlijkse besparing nog veel groter.

 

Bovendien zijn er nog extra kosten waar je normaal gezien rekening mee moet houden. Zo wordt aangeraden je bandenzaag met een benzinemotor minstens ieder jaar onder handen te nemen. Alle slijtagegevoelige onderdelen dienen dan te worden vervangen. Een set met vervangende onderdelen voor een vergelijkbare benzineslijper – de K770 van Husqvarna – kost je meer dan 86 euro exclusief btw. Bovendien kost het vervangen van deze onderdelen je kostbare uren. Uren die je ook kunt gebruiken om te doen waarvoor je wordt betaald. Dit zijn allemaal kosten die door de rekentool van Milwaukee anders worden berekend.

 

Emissievrij werken is een win-winsituatie

Waarschijnlijk het belangrijkste voordeel van het werken met de MX FUEL MXF-COS350 van Milwaukee is natuurlijk dat je bij deze NUL uitstoot hebt. Dat is juist, een bandenzaag op accu is natuurlijk geheel emissievrij. Hiermee sluit deze eerste echte doorslijper op accu geheel aan op de huidige eisen. Zo levert het gebruik van deze machine een mooie bijdrage aan het terugdringen van de stikstofuitstoot. Een belangrijke voorwaarde om jou misschien een leuke opdracht te gunnen. Bovendien kun je met deze motorslijper overal waar jij wilt aan het werk. In nauwe geulen, in een tent of zelfs binnenshuis: het maakt niet uit, het gevaar van koolmonoxidevergiftiging is hiermee volledig uitgesloten.

 

Het werken met deze accubandenzaag is dus letterlijk een win-winsituatie. Niet alleen bespaar je jaarlijks honderden euro's, je helpt onze planeet ook nog eens een handje. En dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

 

Bandenzaag Milwaukee op accu: alle voordelen op een rij:

  • Onderhoudsarm
  • Kostenbesparend
  • Milieuvriendelijk

 

Bandenzaag Milwaukee MX FUEL bekijken ►

Reageer op dit artikel

Ook interessant
Aantal Amperes en draaddikte van krachtstroomkabels

Aantal Amperes en draaddikte van krachtstroomkabels

Ronald 07-12-2013 1
Soms is het lastig om te bepalen welke krachtstroomkabel geschikt is voor het werk of voor een klus. Om te helpen bij het maken van de juiste keuze vo...
Lees meer
Hoe moet ik bestraten?

Hoe moet ik bestraten?

Ronald 25-05-2013 0
  Hoe moet ik bestraten? Deze vraag wordt ons geregeld gesteld door vele doehetzelvers. In dit artikel leggen wij stap voor stap uit hoe je het moe...
Lees meer
Wat voor rechten biedt een ‘Verboden Toegang’-bord?

Wat voor rechten biedt een ‘Verboden Toegang’-bord?

Ronald 15-09-2016 0
  visser-assen.nl biedt een enorm assortiment aan borden en stickers  met de tekst ‘Verboden Toegang’.  Wij krijgen dan ook geregeld de vraag wat v...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600