Wegens COVID-19 nemen wij maatregelen die impact hebben op onze dienstverlening. Klik hier voor alle informatie.

Nemo Grabo Plus en Grabo PRO: wat zijn de verschillen?

Geschreven door Ronald 05-01-2022 0 Reacties Inframaterieel,Bouwplaatsinrichting,Alles over transportmaterieel,Visser Assen Videoblogs,

Als dealer en leverancier op het gebied van alles waar de bouw en infrasector behoefte aan heeft, loopt Visser Assen altijd voorop als het gaat om de nieuwste hulpmiddelen om het werk zo gemakkelijk te maken. Een van de nieuwste innovaties is de Nemo Grabo. Deze handzame vacuümzuiger is in korte tijd zo populair geworden, dat het assortiment inmiddels is uitgebreid met de Grabo PRO. Deze is in de markt gezet als de geavanceerde broer van de Nemo Grabo Plus. Maar wat zijn nu de belangrijkste verschillende tussen deze twee vacuümzuigers? Dat zie je in onderstaande video.

 

 

De Nemo Grabo heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot de onmisbare tool voor onder anderen de glazenzetter, de hovenier en de stratenmaker. De hoogste tijd dus om je te overtuigen van het nut van deze vacuümzuiger!

 

Nemo Grabo vacuümzuiger met een enorm hefvermogen

De verschillende vacuümzuigers van Nemo Grabo hechten op vrijwel iedere denkbare ondergrond. Ondanks de zeer bescheiden afmetingen kent de vacuümzuiger een enorm hefvermogen. De Grabo's zijn namelijk in staat om een last tot maar liefst 170 kg te kunnen zuigen, afhankelijk van het aan te zuigen materiaal. De Nemo Grabo kan zich zelfs moeiteloos hechten aan oneffen oppervlakken. Hierbij kun je onder meer denken aan geribbeld glas, traanplaat, structuurvormige platen en zelfs metalen putdeksels.

 

Daar blijft het echter niet bij. In de video hier boven zien je hoe de vacuümzuiger zich eveneens moeiteloos weet te hechten aan betontegels, marmeren platen, natuursteen, beton, houten en gipsplaten. De Nemo Grabo pakt ze zonder enige moeite op, waarna je de platen gemakkelijk kunt verplaatsen. Je ziet het, de Nemo Grabo is een onmisbare tool voor iedereen.

 

Nemo Grabo Plus: de ideale standaard uitvoering

De Nemo Grabo is er dus als Plus- en als PRO-uitvoering. Laten we beginnen met de Plus. Met deze vacuümzuiger is het succesverhaal van Nemo Grabo begonnen, waarna deze in de loop der jaren is doorontwikkeld. Zo is onder andere de schakelaar verbeterd en is de manometer inmiddels minder dominant aanwezig. De Nemo Grabo Plus is te bestellen in een handige draagtas of een robuuste Systainer. Laatstgenoemde is een universele koffer van robuust kunststof. Handig is dat deze transportbox is uit te wisselen met die van onder meer Festool en Wacker Neuson.

 

Nemo Grabo PRO: de doorontwikkelde versie

Onlangs – in het jaar 2021 – is de Nemo Grabo-familie uitgebreid met de Nemo Grabo PRO. Deze vacuümzuiger heeft geen manometer meer, maar is uitgevoerd met een helder LCD-scherm. Dit display biedt zowel digitale drukmeting als digitale drukregulering. Het mooie aan de Nemo Grabo PRO is dat deze tegelzuiger bij vacuümverlies automatisch gaat napompen, waardoor het vacuüm te allen tijde blijft behouden. Bovendien heeft de Nemo Grabo PRO een dunner handvat, waardoor je een betere grip hebt op de machine. Uiteraard is de Nemo Grabo PRO eveneens te bestellen met een handige draagtas of de speciale transportbox van Tamo.

 

Vacuümzuiger Nemo Grabo altijd standaard met accu en lader

Uiteraard wordt iedere versie van de Nemo Grabo compleet bij je afgeleverd. Ze worden namelijk altijd uitgeleverd met een originele accu. Deze accu heeft een werktijd van ongeveer anderhalf uur. Is de accu eenmaal leeg, dan kun je deze gemakkelijk opladen met de eveneens meegeleverde acculader. Bovendien zit er standaard een extra filterset bij. En natuurlijk kun je beide vacuümzuigers dus bestellen met een draagtas of een handige transportbox.

 

Je ziet het, de Nemo Grabo PRO is net even wat geavanceerder dan de Plus-variant. Zo is deze vacuümzuiger dus uitgevoerd met een LCD-scherm in plaats van een manometer. Verder blijft het vacuüm behouden en is de handgreep een beetje dunner gemaakt, waardoor je een betere grip hebt.

 

Heb je naar aanleiding van deze videoblog nog vragen over dit product? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

 

Vacuümzuiger Nemo Grabo bekijken ►

 

Ook interessant
Hoe test je de nauwkeurigheid van je bouwlaser?

Hoe test je de nauwkeurigheid van je bouwlaser?

Ronald 21-01-2022 0
De roterende bouwlasers van Spectra Precision zijn van alle markten thuis. De bouwlasers die dit Amerikaanse topmerk levert, kunnen namelijk worden in...
Lees meer
Stroomvoorziening op de bouw: wat heb je nodig?

Stroomvoorziening op de bouw: wat heb je nodig?

Ronald 21-01-2022 0
Als belangrijke speler in de markt voor bouwmaterieel, is Visser Assen al sinds 1974 hét aanspreekpunt voor alles op het gebied van tijdelijke stroomv...
Lees meer
Maskermodus Spectra HV302(G)

Maskermodus Spectra HV302(G)

Ronald 20-01-2022 0
De roterende bouwlasers van Spectra Precision zijn van alle markten thuis. De bouwlasers die dit Amerikaanse topmerk levert, kunnen namelijk worden in...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600