Benut alle mogelijkheden van de Grabo met een Seal!

Geschreven door Ronald 19-01-2023 0 Reacties Inframaterieel,Bouwplaatsinrichting,Alles over transportmaterieel,Alles over elektrische machines,

Ben je al in het gelukkige bezit van een Nemo Grabo Plus of een Nemo Grabo PRO en wil je echt alles uit deze vacuümzuiger wat erin zit? Dan kunnen wij je een zogenoemde Grabo Seal van harte aanbevelen. Maar wat is nu precies een Seal van Grabo en wat kun je er allemaal mee? Lees dit blogartikel door en je krijgt alle antwoorden!

 

Nemo Grabo PRO met Seal | Visser Assen

 

Visser Assen houdt zich al sinds de oprichting in het jaar bezig met alles om het arbeidsproces op en rond de bouwplaats te verbeteren en te versnellen. Een van de nieuwste toevoegingen aan het assortiment is de Nemo Grabo. Een handige vacuümzuiger die het heffen van zware lasten reduceert tot een simpel karwei. In de afgelopen tweeënhalf jaar zijn er dan ook vele honderden over de toonbank gegaan. Om het werk nu nóg gemakkelijker te maken, kun je deze handige tegelzuiger aanvullen met verschillende zogeheten Seals. Dit zijn gemakkelijk te verwisselen opzetstukken waarmee je speciale producten op kunt pakken die je met een 'kale' Nemo Grabo niet kunt heffen. Welke uitbreidingsmogelijkheden er allemaal in omloop zijn, lees je in deze blog.

 

Nemo Grabo in standaard uitvoering gebruiken

Wie kent de Nemo Grabo Plus of PRO inmiddels niet? Deze multifunctionele vacuümzuiger is een betaalbare oplossing gebleken voor het heffen van een grote verscheidenheid aan materialen. Niet voor niets zijn deze tegelzuigers de afgelopen jaren als warme broodjes over de toonbank gegaan. En standaard kan de Nemo Grabo natuurlijk al een flink aantal producten op een arbovriendelijke wijze opheffen.

 

Of je nu de extra geavanceerde Nemo Grabo PRO in je bezit hebt of de standaard al zeer veelzijdige Nemo Grabo Plus, je kunt deze vacuüm hefpomp zowel horizontaal als verticaal gebruiken. Gebruik je de Grabo horizontaal, dan leg je dit tilhulpmiddel plat op het te heffen oppervlak, waarna je het materiaal horizontaal verplaatst. Het product hangt dus onder aan de Nemo Grabo, zodat je deze als een extra handvat gebruikt. Je tilt dus de combinatie van Grabo en het te heffen product alsof je met een boodschappenmandje door de plaatselijke supermarkt loopt.

 

Gebruik je de Nemo Grabo juist verticaal, dan plak je deze tiltool als het ware aan het verticaal gehouden oppervlak. Zuig de tegelzuiger bijvoorbeeld vast aan een dikke glazen ruit (met een minimale dikte van 6 mm) en je kunt de ruit verticaal in de sponningen zetten. Afhankelijk van de gekozen houding, is de Nemo Grabo in staat om een bepaald maximumgewicht te heffen. Voor een volledig overzicht, zie de tabel hieronder.

 

Materiaal Nemo Grabo in platte stand | Visser Assen
Horizontale houding
Nemo Grabo in verticale houding | Visser Assen
Verticale houding
Glas 170 kg 120 kg
Keramische tegels 170 kg 120 kg
Metaal 110 kg 110 kg
Plastic 100 kg 100 kg
Hout 100 kg 65 kg
Ruig beton 80 kg 80 kg
Ruw leisteen 80 kg 80 kg
Gipsplaten 75 kg 65 kg

 

Nemo Grabo Seal | Visser Assen

 

Nemo Grabo Rock Seal voor extreem ruwe oppervlakken

De mogelijkheden van de Nemo Grebo worden telkens uitgebreid. Bij de uitvinders van deze tegelzuiger in de Amerikaanse stad Las Vegas zitten ze niet op hun handen, maar zijn ze continu bezig hun product te verbeteren. Omdat de standaard Nemo Grabo niet echt goed werkt met ruw gesteente, hebben ze daar in de VS in het jaar 2022 de Rock Seal op de markt gebracht. Een gat in de markt, zo blijkt, want met deze razendsnel te verwisselen universeel voor de Nemo Grabo Plus en Nemo Grabo PRO te gebruiken afdichtingsring wordt het ineens wél mogelijk om ruw gesteenten te liften.

 

Wat heet! Met de Rock Seal van Nemo Grabo kun je extreem ruwe oppervlakken met een hoogteverschil tot maar liefst 10 mm zonder enige moeite optillen. Het arbeidsvriendelijk heffen van bijvoorbeeld grindtegels hoeft je op deze manier geen enkele moeite meer te kosten. Bekijk gerust de tabel hieronder voor de maximaal te heffen lasten.

 

Materiaal Nemo Grabo in platte stand | Visser Assen
Horizontale houding
Nemo Grabo in verticale houding | Visser Assen
Verticale houding
Glas 170 kg 120 kg
Metaal 140 kg 90 kg
Hout 100 kg 65 kg
Ruw gesteente 80 kg 80 kg
Ruig beton 80 kg 80 kg

 

Nemo Grabo vacuümzuiger afdichtringen Seal bekijken ►

 

Vacuümzuiger Nemo Grabo met Slender Seal | Visser Assen

 

Nemo Grabo Slender Seal: ideaal voor lange en smalle oppervlakken

De zool van de verschillende Nemo Grabo-modellen meten normaal 293 bij 175 mm. Dat lijkt vrij snel, maar toch is het niet mogelijk om smallere voorwerpen op te pakken met je tegelzuiger. Omdat het te heffen voorwerp te allen tijde groter moet zijn dan de zool van de vacuümzuiger, is het onmogelijk om met een standaard Nemo Grabo bijvoorbeeld een trottoirband of een PVC leiding op te pakken.

 

Totdat de knappe koppen daar in Las Vegas vorig jaar met de Slender Seal op de proppen kwamen. Wanneer je nu deze speciale afdichtring of Seal onder je Nemo Grabo Plus of Nemo Grabo PRO bevestigt, wordt het minimaal aan te zuigen oppervlak ineens versmald en verlengd naar 39 bij 8 cm. En nu wordt het ineens wél mogelijk om bijvoorbeeld buizen, lange latten of smalle wandtegels te tillen met behulp van je vacuümzuiger. Voor een volledig overzicht kun je weer gebruikmaken van de tabel hieronder.

 

Materiaal Nemo Grabo in platte stand | Visser Assen
Horizontale houding
Nemo Grabo in verticale houding | Visser Assen
Verticale houding
Glas 50 kg 50 kg
Metaal 33 kg 40 kg
Hout 30 kg 40 kg
Ruig beton 24 kg 50 kg

 

Vacuümzuiger Nemo Grabo met Brace Seal | Visser Assen

 

Nemo Grabo Brace Seal: ideaal voor kwetsbare producten

Dankzij de introductie van zowel de Rock Seal als de Slender Seal heeft de producent van de Nemo Grabo al vrijwel alle niches weten op te vullen. Want door gebruik te maken van deze twee verschillende afdichtingen kun je nu dus eindelijk ruwe rotsblokken of een smalle wandtegel veilig opheffen. Toch bleef het nog knagen daar in Las Vegas, want ze hadden nog geen oplossing om bijvoorbeeld een dunne glazen plaat op te laten heffen, of een product met een dunne, plastic zak.

 

Je snapt het natuurlijk al: ook hiervoor moest dus een oplossing komen. En deze is nu eindelijk daar, en wel in de vorm van de Nemo Grabo Brace Seal. Deze nieuwe laagprofielafdichting heeft een volledige siliconen voetafdruk die stevig tegen het materiaal wordt gedrukt in de ontstane vacuümkamer tussen de Nemo Grabo en het te heffen oppervlak. Hierdoor ontstaat in feite een soort beugel die voorkomt dat het kwetsbare materieel te diep in de tegelzuiger wordt gezogen, waardoor je kwetsbare materiaal weer kan buigen, breken of knappen.

 

Uit praktijkvoorbeelden van Nemo Grabo is namelijk gebleken dat met name dun glas tot 6 mm dik de neiging heeft om snel te knappen of te breken. De Brace Seal helpt je nu dergelijke narigheid te voorkomen. Met de ideale combinatie van een vacuümzuiger Nemo Grabo PRO of Nemo Grabo Plus en een Brace Seal kun je nu zonder ongelukken dunne glazen platen en zelfs zakken potgrond moeiteloos verplaatsen. Voor de volledigheid verwijzen wij je graag naar de hier onderstaande tabel.

 

Materiaal Nemo Grabo in platte stand | Visser Assen
Horizontale houding
Nemo Grabo in verticale houding | Visser Assen
Verticale houding
Glas 170 kg 120 kg
Metaal 140 kg 90 kg
Hout 100 kg 65 kg
Ruig beton 80 kg 80 kg
Ruw leisteen 80 kg 80 kg

 

Vacuümzuiger Nemo Grabo met of zonder Seal? Het slotakkoord

Zo, als het goed is, weet je nu alles over het gebruik van de Nemo Grabo Plus of Nemo Grabo PRO in combinatie met een speciale Seal afdichtring. Ja, je tegelzuiger is prima te gebruiken zonder een speciale Seal uitbreiding van Nemo Grabo. Maar wil je pas echt optimaal profiteren van de mogelijkheden die deze multifunctionele vacuümzuiger biedt? Dan raden wij je met klem aan een of meerdere speciale Seal afdichtringen aan te schaffen. Voor de prijs hoef je het echt niet te laten.

 

Heb je naar aanleiding van het lezen van dit blogartikel nog vragen over de speciale Seals of over de Nemo Grabo in het algemeen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

 

Nemo Grabo vacuümzuiger afdichtringen Seal bekijken ►

Ook interessant
Ongelukken bij installatie zonnepanelen gemakkelijk te voorkomen

Ongelukken bij installatie zonnepanelen gemakkelijk te voorkomen

Ronald 24-01-2023 0
Nu heel Nederland en België als het gevolg van torenhoge energieprijzen massaal aan de zonnepanelen gaat, vinden er steeds meer ongelukken plaats bij ...
Lees meer
BouwTag AIR, PRO of PRO GPS? Marcel geeft uitleg!

BouwTag AIR, PRO of PRO GPS? Marcel geeft uitleg!

Ronald 20-01-2023 0
Visser Assen houdt zich al sinds de oprichting in het jaar 1974 bezig met van alles op het gebied van materieel voor op en rond de bouwplaats. Nieuwe ...
Lees meer
Tijdelijk parkeerverbod: wat zijn de regels?

Tijdelijk parkeerverbod: wat zijn de regels?

Ronald 20-01-2023 0
Visser Assen is al sinds de oprichting in het jaar 1974 de aangewezen plek om onder alles op het gebied van wegbebakening aan te schaffen. Een belangr...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600