Werkdagen <15.00 besteld, dezelfde dag nog verzonden

  Professioneel en persoonlijk advies

Al meer dan 40 jaar dé specialist 

Straatmakershop introduceert nieuwe Husqvarna-doorslijpers

Geschreven door Ronald 25-05-2018 0 Reacties Alles over doorslijpers,

de nieuwe doorslijpers van Husqvarns

Husqvarna heeft zijn assortiment doorslijpers enorm veranderd. Waren de vorige modellen al steengoed, de nieuwe bandenzagen van deze Zweedse marktleider zijn nu nóg beter geworden. Deze motorslijpers zijn dan ook zo ingrijpend gewijzigd, dat Husqvarna deze nieuwe generatie de Kx70-serie heeft gedoopt. Een grote overkoepelende vernieuwing is dat alle modellen nu standaard zijn uitgevoerd met een magnesium beschermkap.

 

De Husqvarna K770 als opvolger van de K760

Als eerste heeft Husqvarna dé klassieker onder de doorslijpers, de K760, volledig opnieuw ontworpen. De nieuwe K770 bandenzaag heeft onder andere digitale ontsteking meegekregen. Deze digitale ontstekingsmodule is volledig aangepast, en biedt een krachtige vonk met een geoptimaliseerde timing. Dit zorgt voor een gemakkelijkere start en een efficiënte verbranding.

 

Technisch is er ook het een en ander verbeterd aan de nieuwe K770 van Husqvarna. Zo is het carter geheel opnieuw ontworpen, en nu vervaardigd uit gegoten magnesium. Het carter heeft een drievoudige boutverbinding om de snijkop te bevestigen. Dit maakt een hogere torsiestijfheid mogelijk dan de vorige oplossing met 'slechts' twee bouten.

 

Ook nieuw is de het veerbelaste, halfautomatische SmartTension-systeem. Dit systeem is een slimme manier om de aandrijfriem te spannen. Dankzij deze vinding blijft de aandrijfriem te allen tijde op de juiste spanning gehouden. Dit zorgt voor een optimale krachtoverbrenging en een minimale slijtage en maximale levensduur van de aandrijfriem.

 

Als laatste is de koppeling van de K770 uitgevoerd met een koelventilator. Deze verlaagt de bedrijfstemperatuur in de riemafdekking. Hierdoor wordt de levensduur van de transmissiecomponenten – inclusief de aandrijfriem – aanzienlijk verlengd.

 

De K970 blijft K970, maar wel met de nieuwste techniek

De K970 heette al enkele jaren zo, en dus heeft Husqvarna besloten het nieuwe model dezelfde naam te laten houden. Dit betekent natuurlijk niet dat de K970 een oud model is, want ook deze doorslijper heeft de nieuwste techniek onder de kap.

 

De nieuwe K970 van Husqvarna is nu voorzien van een nieuwe cilinder en carburateur. Hierdoor zijn de prestaties van de motor geoptimaliseerd. Het nieuwe ontwerp hiervan in combinatie met het digitale ontstekingssysteem garandeert een eenvoudigere en snelle start.

 

Uiteraard is ook de nieuwe versie van de K970 bandenzaag van Husqvarna uitgevoerd met de digitale ontstekingsmodule, die een krachtige vonk met geoptimaliseerde timing biedt. De verbranding is dan ook veel efficiënter geworden. Bovendien is deze motorslijper voorzien van een nieuwe uitlaat en ventilator, waardoor deze een optimale werktemperatuur heeft. Dit verlaagt zowel de uitstoot als het brandstofverbruik. Zeer milieuvriendelijk dus!

 

Als laatste update heeft Husqvarna de K970 eveneens uitgerust met een semi-automatische spanner op de aandrijfriem. Deze poly V-riem garandeert, in combinatie met de onderhoudsvrije starter DuraStarter en de efficiënte Active Air Filtration voor lange service-intervallen.

 

Husqvarna K1270 volgt de K1260 op

Bij alle vernieuwingsdrang van Husqvarna mocht de aloude K1260 natuurlijk niet achterblijven. Daarom is ook de sterkste doorslijper van Husqvarna dusdanig aangepakt, dat deze is omgedoopt tot K1270.

 

Deze gloednieuwe machine biedt een superieur vermogen maar wel lage emissies. Dit wordt namelijk mogelijk gemaakt door de nieuwe de X-Torq®-motor. Hiermee voldoet de K1270 aan alle nationale emissie-wetgevingen over de hele wereld.

 

Ook nieuw is de verbeterde ergonomie. De traploze verstelling van de eveneens nieuwe magnesium beschermkap maakt het gemakkelijk om de zaagpositie te veranderen. Ook het nieuwe ergonomische ontwerp van het filter draagt bij aan een verbeterde ergonomie. Bovendien zorgt de lichtere en sterkere beschermkap van magnesium voor een betere vermogen-gewichtsverhouding.

 

Als laatste wijziging is ook de K1270 van Husqvarna uitgevoerd met de nieuwe digitale ontstekingsmodule, de DM51. Deze digitale ontsteking biedt een krachtige vonk met een geoptimaliseerde timing. Dit alles zorgt voor een vereenvoudigde start en een efficiëntere verbranding.

 

De nieuwe Husqvarna-doorslijpers zijn per direct verkrijgbaar

Het beste nieuws is dat deze nieuwe bandenzagen per direct leverbaar zijn. Onze 'oude' voorraad heeft namelijk inmiddels plaatsgemaakt voor de nieuwe Kx70-serie van Husqvarna. Bestel je je nieuwe motorslijper op werkdagen voor 15.00 uur, dan wordt deze dezelfde dag nog meegegeven aan de transporteur. In de meeste gevallen houdt dit in dat je al de volgende werkdag met je nieuwe doorslijper aan de slag kunt. Bovendien zijn niet alleen onze losse motorslijpers van Husqvarna gewijzigd, ook onze aantrekkelijke voordeelpakketten zijn vanaf nu leverbaar met de nieuwe bandenzagen van Husqvarna.

 

De nieuwe Husqvarna-doorslijpers bekijken

Ook interessant
Stenen zagen of knippen, welke wint?

Stenen zagen of knippen, welke wint?

Ronald 15-12-2017 0
  Om stenen, tegels of banden op maat te maken, kun je deze knippen of zagen. Echte vaklui kappen deze zelfs af met een straathamer, maar deze meth...
Lees meer
Hoe monteer je een stortkoker?

Hoe monteer je een stortkoker?

Ronald 10-04-2017 0
  Heb je zojuist een stortkoker aangeschaft of ben je van plan eentje te kopen en wil je graag weten hoe je deze monteert? Lees dan uitvoerig deze ...
Lees meer
Diefstal vanaf bouwplaats voorkomen, zo doe je dat!

Diefstal vanaf bouwplaats voorkomen, zo doe je dat!

Ronald 05-06-2018 0
Eind mei van dit jaar (2018) kwam het groot in het nieuws. Het aantal diefstallen van bouwplaatsen is de laatste tijd helaas schrikbarend toegenomen. ...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600