Wegens COVID-19 nemen wij maatregelen die impact hebben op onze dienstverlening. Klik hier voor alle informatie.

Bouwhekdoek Noise Control Barrier voor een stille bouwplaats

Geschreven door Ronald 24-12-2021 0 Reacties Alles over bouwhekken,Bouwplaatsinrichting,

Als dealer en leverancier van de producten van HERAS, kan Visser Assen snel grote bundels en bunkersets met bouwhekken aan je leveren. Maar het blijft gelukkig niet bij de bouwhekken alleen, maar ook kun je bij ons een keuze maken uit een grote verscheidenheid aan accessoires. Een van deze accessoires lichten wij in dit blogartikel even voor je uit. En dat is het door HERAS 'Noise Control Barrier' gedoopte geluidswerend doek.

 

Bouwhekdoek geluidsscherm Noise Control Barrier 2.0 | Visser assen

 

De ontwikkeling van de geluidswerende bouwhekdoeken van HERAS heeft natuurlijk niet stilgestaan. De nieuwste versie heet dan ook inmiddels de Noise Control Barrier 2.0. Dit geluidsdempende hek is nóg beter dan de eerste versie.

 

Geluidsscherm voor het beperken van bouwlawaai

Het aantal klachten over het lawaai op de bouwplaats is nog altijd groeiende. Zeker in de binnenstad van grote steden is geluidsoverlast natuurlijk uit den boze. Dan kun je natuurlijk wel gaan werken met stillere machines als bijvoorbeeld een trilplaat op accu of een trilspaan op accu, maar dat helpt helaas niet altijd afdoende. In plaats van het lawaai alleen bij de bron aan te pakken, kun je er natuurlijk ook voor zorgen dat het lawaai zoveel mogelijk binnen de bouwplaats blijft. En wel met de Noise Control Barrier 2.0 van HERAS.

 

Het nieuwste geluidsscherm van deze Nederlandse marktleider weet een maximale geluidsreductie op de bouw van maar liefst 32,8 decibel mogelijk te maken. De Heras Noise Control Barrier 2.0 is dan ook de flexibele, gebruiksvriendelijke en betaalbare oplossing voor het reduceren van bouwlawaai. Hiermee kun je ervoor zorgen dat de geluidsoverlast van machines, apparaten en sloopwerkzaamheden zoveel mogelijk binnen het bouwterrein blijft.

 

HERAS Noise Control Barrier montren | Visser Assen

 

Geluidsscherm Heras Noise Control Barrier 2.0 is gemakkelijk te monteren en te hanteren

Het Brabantse bedrijf Heras heeft voor de versie 2.0 van hun Noise Control Barrier het geluidswerende scherm voor bouwhekken helemaal opnieuw ontworpen. Want waar de eerste versie van dit demphek net zo breed was als het bouwhek zelf, dus een lengte van een kleine drieënhalve meter, is de 2.0-versie van dit geluidsscherm slechts 120 cm breed.

 

Dankzij de smallere uitvoering is de Noise Control Barrier 2.0 een stuk gemakkelijker aan te brengen. HERAS gaat er prat op dat dit geluidswerende bouwhekdoek door slechts één persoon in een handomdraai is vast te maken aan het bouwhek. Let er echter wel op dat je een wat steviger bouwhek gebruikt. Zo is het goedkoopste bouwhek van Heras, de M300, helaas niet geschikt om er bouwhekdoeken op aan te brengen.

 

 

Geluiddempend bouwhekdoek van HERAS  voorkomt vertraging van je bouwproject

In een steeds drukkere binnenstad wordt het tegengaan van geluidsoverlast steeds belangrijker. Klachten van omwonenden en het niet voldoen aan wet- en regelgeving zorgen voor het stilleggen van bouwprojecten. De Noise Control Barrier 2.0 van HERAS helpt de aannemer bij het reduceren van het bouwlawaai en weet zo dus klachten van omwonenden en bedrijven te voorkomen.

 

Dankzij het nieuwe ontwerp van de Noise Control Barrier 2.0 van HERAS weet de geluidsoverlast op de bouwplaats met maar liefst 32,8 dB te reduceren. En als je in je achterhoofd houdt dat iedere 3 decibel een verdubbeling van het geluid inhoudt, weet je dat dit geluidsscherm van onschatbare waarde kan zijn voor je bouwproject.

 

Door je solide bouwhekken op strategische plaatsen uit te voeren met een Noise Control Barrier 2.0 van HERAS, kun je de geluidsbronnen op het bouwterrein isoleren en zorg je ervoor dat het lawaai de omgeving niet weet te bereiken. Een geluidsscherm van HERAS is dus in te zetten voor iedere denkbare bouwlocatie.

 

Bouwhekdoek Noise Control Barrier | Visser Assen

 

Geluidswerend scherm voor bouwhekken NCB 2.0 heeft meerdere toepassingen

Met de Noise Control Barrier 2.0 of NBC 2.0 van HERAS om je bouwplaats ben je natuurlijk altijd spekkoper. Want dit bouwhekdoek is in de eerste plaats natuurlijk bedoeld om de geluidsoverlast vanaf de bouwplaats direct in de kiem te smoren. Maar wist je dat dit geluidsscherm voor je bouwhekken nóg een aantal voordelen biedt?

 

Omdat de Noise Control Barrier 2.0 volledig dicht is, wordt het zicht op de bouwplaats geheel aan het oog onttrokken. Mensen die dus voorbij het bouwterrein lopen, kunnen dus niet zien waar de werknemers op dat moment mee bezig zijn. Bovendien kunnen mensen met minder goede bedoelingen niet zien wat voor gereedschappen en machines op de bouwplaats aanwezig zijn. Wat er zoal op de bouw 'te halen valt', kan men dus niet zien. Ook wordt het passerend verkeer niet afgeleid door de werkzaamheden op de bouwplaats.

 

Ook helpt de NBC 2.0 van HERAS het vandalisme op de bouwplaats tegen te gaan. Omdat een bouwhek met dichte doeken niet over te klimmen valt, blijft men buiten het bouwterrein. Bovendien is het doek van de Noise Control Barrier 2.0 gemaakt van een brandwerend materiaal. Hiermee kan het geluiddempende scherm niet alleen niet in brand worden gestoken, het helpt bovendien een uitslaande brand tegen te gaan.

 

Geluidsscherm Noise Control Barrier 2.0: het slotoordeel

Goed, de NBC 2.0 kan dus een behoorlijk interessante toevoeging zijn voor je bouwplaats. Zeker in een drukke binnenstad, waar volop wordt gewerkt en gewinkeld, kun je in feite niet zonder een juist geluidswerend scherm. Om je wellicht nog over de streep te trekken, volgen hier de drie belangrijkste pluspunten en eigenschappen:

  1. Noise Control Barrier van HERAS gaat geluidsoverlast van de bouwplaats tegen
  2. De bouwplaats wordt aan het zicht onttrokken, dus geen afleiding en geen pottenkijkers
  3. Het geluidswerende scherm NBC 2.0 is brandwerend. Het gaat dus verspreiding van brand tegen

 

Ben je benieuwd of de Noise Control Barrier 2.0 iets voor jou is of heb je nog enkele vragen over dit bijzondere product? Dan kun je natuurlijk altijd even contact met ons opnemen.

 

Noise Control Barrier geluidsscherm bekijken ►

Ook interessant
Hoe test je de nauwkeurigheid van je bouwlaser?

Hoe test je de nauwkeurigheid van je bouwlaser?

Ronald 21-01-2022 0
De roterende bouwlasers van Spectra Precision zijn van alle markten thuis. De bouwlasers die dit Amerikaanse topmerk levert, kunnen namelijk worden in...
Lees meer
Stroomvoorziening op de bouw: wat heb je nodig?

Stroomvoorziening op de bouw: wat heb je nodig?

Ronald 21-01-2022 0
Als belangrijke speler in de markt voor bouwmaterieel, is Visser Assen al sinds 1974 hét aanspreekpunt voor alles op het gebied van tijdelijke stroomv...
Lees meer
Maskermodus Spectra HV302(G)

Maskermodus Spectra HV302(G)

Ronald 20-01-2022 0
De roterende bouwlasers van Spectra Precision zijn van alle markten thuis. De bouwlasers die dit Amerikaanse topmerk levert, kunnen namelijk worden in...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600