Wegens COVID-19 nemen wij maatregelen die impact hebben op onze dienstverlening. Klik hier voor alle informatie.
I.v.m. Hemelvaart worden bestellingen geplaatst na 11 mei 15.00 uur, vanaf maandag 17 mei geleverd.

Professioneel gereedschap: welk merk scoort het best?

Geschreven door Ronald 20-04-2021 0 Reacties

Er zijn vandaag de dag zo veel merken en aanbieders van professioneel gereedschap, dat het nog weleens een behoorlijke opgave kan zijn om een juiste keuze te maken. Want ieder merk beweert natuurlijk dat ze de beste zijn. Maar welk merk is nu echt de beste? Of liever gezegd: wie heeft de grootste fanbase? Wij helpen je uit de droom!

 

Professioneel gereedchap: welk merk is het best? | Visser Assen

 

Zelf hebben wij (nog) geen vergelijkend warenonderzoek gehouden onder de meer dan tienduizend fans van Visser Assen op onze Facebook-pagina, maar gelukkig zijn er sites die dat inmiddels wel hebben gedaan. Zoals de – Amerikaanse – website Pro Tool Reviews, die in februari 2021 een onderzoek heeft gehouden naar de populariteit van een groot aantal merken van professionele gereedschappen. Dit hebben de Amerikanen gedaan op basis van een tiental vragen. Met verrassende uitkomsten.

 

Wie maakt de beste en duurzaamste gereedschappen?

Als eerste heeft de website Pro Tool Review gevraagd de simpele vraag gesteld welke fabrikant de beste en meest duurzame gereedschappen produceert. Kijkt men naar duurzaam in de zin van 'goed voor een duurzaam klimaat', dan denken we natuurlijk al gauw aan de bandenzagen van Milwaukee. Deze worden niet gevoed door benzine, maar door een krachtige accu. Het is dan natuurlijk ook niet zo gek dat Milwaukee de lijst aanvoert, gevolgd door de merken Makita en DeWalt:

 1. Milwaukee (met 36 stemmen de absolute winnaar)
 2. Makita (35 stemmen)
 3. DeWalt (27 stemmen)
 4. Hilti (18 stemmen)
 5. Metabo HPT (13 stemmen)

De 'Best of de Rest' bestaat uit de volgende merken: Ridgid (10), Bosch (9), Porter-Cable (7), Chicago Electric (5), Black & Decker (3), Metabo (3), Festool (2), Ingersol-Rand (2), Ryobi (2),  SnapOn (2), Bostitch (1), Channellock (1), Craftsman (1), Fein (1), Greenlee(1),  Irwin (1), Mafell (1), Powermatic (1), SK Hand Tools (1), Skil (1).

 

Als dealer en leverancier van Milwaukee zijn we uiteraard zeer blij met deze – weliswaar nipte – overwinning voor Milwaukee. Wij verwachten echter dat de nieuwe MX Fuel-machines van Milwaukee de voorsprong binnenkort alleen maar meer zal vergroten. Want een emissievrije wereld, dat wil toch zeker iedereen?

 

Milwaukee slijptol | Visser Assen

 

Welk merk maakt de best presterende gereedschappen?

Kijken we naar de prestaties van de elektrische gereedschappen van de verschillende merken, dan zien we hier eveneens een duidelijke Top 5. Ook hier weet Milwaukee het goud in de wacht te slepen. En wederom wordt Milwaukee hier op de voet gevolgd door Makita:

 1. Milwaukee (20 stemmen)
 2. Maktia (18)
 3. DeWalt (15)
 4. Festool (11)
 5. Hilti (8)

De overige stemmen gingen naar de volgende merken: Metabo (7), Ridgid (7), Ryobi (5), Bosch (4), Porter-Cable (3), Fein (2), Metabo HPT (2), Mafell (2), Black & Decker (1)Chicago Electric (1), Craftsman (1) Dalluge (1), Kobalt (1), SawStop (1), Skil (1), Vaughn (1).

 

Een van de bekendste machines van Milwaukee met onovertroffen prestaties is natuurlijk de Milwaukee Kango, een breekhamer die al meer dan tien jaar de lijst aanvoert als het gaat om het leveren van een prestatie van ongekende klasse. Deze sloophamer is dan ook al vele jaren in vrijwel ongewijzigde vorm op de markt te verkrijgen. Want waarom zou je iets verbeteren wat al perfect is?

 

Wie maakt de meest ergonomische gereedschappen?

Als het gaat om ergonomisch gereedschap, dan komt – volgens de Amerikanen dan – het merk DeWalt als winnaar uit de bus. Het zilver gaat wederom naar Makita, terwijl Milwaukee genoegen moet nemen met de derde plek:

 1. DeWalt (19 stemmen)
 2. Makita (13)
 3. Milwaukee (9)
 4. Hilti / Bosch (allebei 3 stemmen)
 5. De resterende merken (allemaal 1 stem)

Kijken we hier puur naar de ergonomie, dan willen wij graag een lans breken voor de Milwaukee slijpmachines. Deze mogen dan wel zeer solide zijn uitgevoerd, toch liggen ze door het compacte ontwerp en handzame formaat lekker in de hand. Deze combinatie maakt het werken met een slijptol tot een aangename ervaring.

 

Welk merk is voor jou het meest waardevol?

Wanneer het gaat om de waarde van een merk professioneel gereedschap, dan komt er een verrassende winnaar naar boven. En wel het merk Ridgid, dat buitengewoon populair blijkt in de Verenigde Staten. De volledige Top 5 waardevolste merken is als volgt:

 1. Ridgid (13 stemmen)
 2. DeWalt (7)
 3. Makita / Ryobi (beide 6 stemmen)
 4. Bosch / Metabo HPT / Milwaukee (allen 3 stemmen)
 5. Overige merken (met ieder 1 stem)

 

De waarde die door de vele gebruikers aan een merk wordt toegekend, zal natuurlijk altijd een bron van discussie blijven. Zo heeft ieder vooraanstaand merk een vaste schare fans die het niet kunnen nalaten anderen te overtuigen van de kwaliteiten van 'hun' merk.

 

Zo kwam 'ons' merk Milwaukee uit een onderzoek in 2020 nog naar voren als een van de meest vertrouwde Amerikaanse merken van professioneel gereedschap. In dit onderzoek is Milwaukee keurig op de derde plek geëindigd, net achter de merken DeWalt en het voor ons onbekende Craftsman.

 

Gatenzaag Milwaukee kopen | Visser Assen

 

Welk merk maakt de meest innovatieve gereedschappen?

Als het gaat om innovatie en vooruitstrevende techniek, dan komt hier Milwaukee Tools wederom als overwinnaar uit de bus, Niet geheel verrassend natuurlijk, omdat dit merk vooroploopt met de nieuwste technieken. Zoals de Milwaukee MX Fuel-lijn, zware machines op accu die in staat zijn een vergelijkbare machine met een verbrandingsmotor te vervangen. De Top 5 van meest innovatieve merken is als volgt:

 1. Milwaukee (10 stemmen)
 2. DeWalt (8)
 3. Festool (6)
 4. Makita (5)
 5. Ryobi / Mafell (elk een stem)

 

Wie maakt de beste snoerloze gereedschappen?

Kijken we naar de elektrische gereedschappen op accu, dan is het opnieuw Makita die de hoogste ogen gooit. De tweede plek voor Milwaukee is gelukkig ook geen prestatie om je voor te schamen. De derde plaats is hier weggelegd voor DeWalt. De volledige Top 5 is als volgt:

 1. Makita (45 stemmen)
 2. Milwaukee (32)
 3. DeWalt (31)
 4. Ridgid (12)
 5. Hilti (11)

Een keurige tweede plek voor Milwaukee dus, en niet geheel onterecht. De snoerloze accugereedschappen zijn namelijk stuk voor stuk van topkwaliteit. Handig is dat Milwaukee slechts een aantal verschillende accu's kent, die gemakkelijk onderling uit te wisselen zijn. De accu's passen dan ook op iedere machine op accu van Milwaukee met hetzelfde voltage.

 

De overige stemmen gingen naar de volgende merken: Festool (8), Metabo (4), Porter-Cable (3), Ryobi (3), Hercules (2), Metabo HPT (2), Bosch (1), Ingersoll-Rand (1), Kobalt (1), Panasonic (1), REMS (1), Snap-on (1).

 

Welk merk maakt de beste handgereedschappen?

Als het gaat om het ouderwetse handwerk, dan is er maar weinig te kiezen. Zo veel aanbieders zijn er dan ook niet. Maar gelukkig neemt Milwaukee ook hier de hoofdprijs in ontvangst. De stemmen zijn als volgt verdeeld:

 1. Milwaukee (4 stemmen)
 2. Klein / Knipex / Wiha (alle drie 2 stemmen)
 3. De rest*

Kijken we naar de handgereedschappen van Milwaukee, dan kunnen wij je de afreibalk Redstick van harte aanbevelen. Deze multifunctionele waterpas is uitermate geschikt voor bijvoorbeel het afreien van beton.

 

* De volgende merken verdelen het brons: Channellock (1), Estwing (1), GearWrench (1), Irwin (1), Ridgid (1), SK Hand Tools (1), Sitebuddyz (1), Snap-On (1), Stiletto (1), Vaughn (1), Wera (1).

 

Wie maakt de beste elektrische gereedschappen met een stekker?

Op de markt voor professionele elektrische gereedschappen met een stekker valt er meer dan genoeg te kiezen. Hier is het wederom het merk Makita dat de scepter zwaait, op de voet gevolgd door Festool. De derde plek is deze keer voor 'ons eigen' Milwaukee. De volledige puntenverdeling is als volgt:

 1. Makita (7 stemmen)
 2. Festool (6)
 3. Milwaukee (5)
 4. DeWalt en Hilti (beide 4 stemmen)
 5. De rest*

Uiteraard zijn de gesnoerde gereedschappen van Milwaukee eveneens van topkwaliteit. Zo staan de sloophamers Kango van Milwaukee al vele jaren voor ongeëvenaarde kwaliteit. Maar ook de slijptol van Milwaukee met een stekker mogen we natuurlijk niet vergeten.

 

*De overige stemmen zijn als volgt verdeeld: Porter-Cable (3), Bosch (2), Metabo (2), Ridgid (2), Black & Decker (1), Harbor Freight (1), Felder (1), Hougen (1), Metabo HPT (1), Skil (1).

 

Milwaukee diamantboormachine | Visser Assen

 

Welk merk professioneel gereedschap gebruik je het meest?

Kijken de Amerikanen naar het merk dat het meest wordt gebruikt, dan verovert De Walt verrassend genoeg de koppositie. Een mooie tweede plek is weggelegd voor Milwaukee, terwijl Makita hier genoegen moet nemen met brons. De volledig Top 5 is als volgt:

 1. DeWalt (45 stemmen)
 2. Milwaukee (38)
 3. Makita (37)
 4. Bosch (8)
 5. Ridgid (6)

De overige punten zijn gegaan naar: Hilti (3), Klein (3), Porter-Cable (3), Craftsman (2), Delta (1), Estwing (1), Festool (2), Metabo HPT (1), Ingersoll-Rand (1), Knipex (1), Kobalt (1), Mafell (1), Paslode (1), Ryobi (1), Skilsaw (1), Wiha (1).

 

Wie maakt nu de beste professionele gereedschappen?

Natuurlijk is het Amerikaanse onderzoek geen objectieve test, maar het geeft je wel een goed beeld van de populariteit van de merken die er zijn op het gebied van professioneel gereedschap. Want iedereen wil zich natuurlijk aansluiten bij de grootste groep. Als je nu alle stemmen bij elkaar optelt, dan blijkt uiteindelijk Makita met 166 stemmen het populairste merk onder de professionele gebruikers te zijn. Milwaukee, toch een beetje 'ons' merk, is met maar liefst 157 stemmen een keurige tweede. DeWalt moet met slechts één stem minder genoegen nemen met de derde plaats.

 

Disclaimer: Milwaukee toch het beste merk professioneel gereedschap?

Hoewel het onderzoek van de website Pro Tool Reviews zich eigenlijk meer richt op de populariteit van de verschillende merken, kwam de website Durability Matters in juni 2020 met een vergelijkend warenonderzoek, maar dan met een andere insteek. Zij richtten zich namelijk op de feiten. En hier komt Milwaukee wél op de eerste plaats.

 

Zo heeft onderzoeker Henrik van Durability Matters zijn studie gebaseerd op de gebruikerservaringen van zowel professionals als klussers. Bovendien keek hij naar de garantievoorwaarden en de populariteit aan de hand van Google-zoekresultaten. Kijkend naar de zoektermen op Google, dan zoekt men in de VS per maand gemiddeld maar liefst 14.500 keer naar het merk Milwaukee. Naar het merk Ridgid werd maandelijks 8.700 keer gezocht, terwijl maandelijks 8.400 Amerikanen geïnteresseerd waren in het merk DeWalt.

 

Eibenstock gereedschap | Visser Assen

 

Onderzoek niet volledig, Eibenstock ontbreekt

Ondanks de zorgvuldigheid van de Amerikaanse onderzoekers, is er toch een belangrijk merk professioneel gereedschap dat op alle lijstjes totaal uit het oog is verloren. Blijkbaar maakt onbekend onbemind, want het merk Eibenstock is door de heren onderzoekers overgeslagen. En dat is jammer, want het Duitse merk timmert al sinds 1919 – dus meer dan honderd jaar – behoorlijk aan de weg als het gaat om professionele gereedschappen.

 

Visser Assen is namelijk niet alleen trots dealer van topmerk Milwaukee, maar ook van het merk Eibenstock. Twee verschillende merken op het gebied van professioneel gereedschap, maar wel elk met een andere doelgroep. Want waar het Amerikaanse merk Milwaukee zich met behulp van innovatieve techniek richt op de professionele eindgebruiker, is het Duitse Eibenstock een fabrikant die zich focust op de prijsbewuste professional. Eibenstock is een merk dat liever eerst de kat uit de boom kijkt, waarna men bestaande techniek verbetert en het product vervolgens tegen een zeer scherpe prijs op de markt brengt.

 

Milwaukee professioneel gereedschap bekijken ►

Ook interessant
Aantal Amperes en draaddikte van krachtstroomkabels

Aantal Amperes en draaddikte van krachtstroomkabels

Ronald 07-12-2013 1
Soms is het lastig om te bepalen welke krachtstroomkabel geschikt is voor het werk of voor een klus. Om te helpen bij het maken van de juiste keuze vo...
Lees meer
Hoe moet ik bestraten?

Hoe moet ik bestraten?

Ronald 25-05-2013 0
  Hoe moet ik bestraten? Deze vraag wordt ons geregeld gesteld door vele doehetzelvers. In dit artikel leggen wij stap voor stap uit hoe je het moe...
Lees meer
Wat voor rechten biedt een ‘Verboden Toegang’-bord?

Wat voor rechten biedt een ‘Verboden Toegang’-bord?

Ronald 15-09-2016 0
  visser-assen.nl biedt een enorm assortiment aan borden en stickers  met de tekst ‘Verboden Toegang’.  Wij krijgen dan ook geregeld de vraag wat v...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600