Wegens COVID-19 nemen wij maatregelen die impact hebben op onze dienstverlening. Klik hier voor alle informatie.

Spectra GL622N of UL633N: de beste afschotlaser

Geschreven door Ronald 12-11-2021 0 Reacties Alles over bouwlasers,Meetinstrumenten,

Visser Assen is als importeur van de meetinstrumenten van Spectra natuurlijk al vele tientallen jaren een belangrijke en betrouwbare leverancier als het gaat om onder andere roterende bouwlasers. Zeker ook als het gaat om afschotlasers weet Spectra al sinds jaar en dag vele potten te breken. Twee van de toppers onder de hellinglasers van Spectra zijn de GL622N en de UL633N van deze Amerikaanse pionier op het gebied van de bouwlaser. Maar wat zijn nu exact de verschillen tussen de beide grade lasers en wat maakt dit duo zo goed? Je leest alles in dit blogartikel!

 

Spectra GL622N of UL633N? | Visser Assen

 

Zowel de GL622N van UL633N van Spectra Precision behoren tot de absolute wereldtop wanneer het gaat om een afschotlaser. Toch is er nog een aantal verschillen te benoemen. Lees dus snel verder!

 

Spectra GL622N afschotlaser: de hellinglaser met verticale loodlijn

De Spectra  dubbelzijdige afschotlaser GL622N is een laser ontwikkeld voor diegene die net een stapje meer willen dan een standaard dubbelzijdige afschotlaser, omdat met deze laser naast alle functies van een standaard afschotlaser ook verticaal nog een loodlijn heeft. Deze loodlijn is ideaal voor het uitzetten van een haakse hoek of om deze als lijnlaser te gebruiken voor het uitrichten van bijvoorbeeld schutting palen of damwand. Deze loodlijn is te bedienen d.m.v. de standaard meegeleverde RC602N.
De eenvoudige, maar meer uitgebreidere functies dan een standaard afschotlaser zijn door de eenvoudige opbouw van het menu gemakkelijk te bedienen.

 

Afschotlaser GL622N van Spectra, zelfs voor interieurwerkzaamheden

De GL622N heeft de optie om de rotatiesnelheid van 0 tot 900 toeren per minuut in te stellen, waardoor deze geschikt is voor zowel interieurwerkzaamheden als machinebesturing. De GL622N wordt standaard geleverd met een HL760 radio-ontvanger, dat houdt in dat de laser en de ontvanger een radioverbinding met elkaar hebben. Dit is gemakkelijk omdat de laser met behulp van de ontvanger zelf het afschot uitrekent of verticaal de juiste richting zoekt. De GL622N wordt veel gebruikt door bedrijven die betonnen vloeren maken en loon- en infrabedrijven die net een stapje meer willen dan standaard.

 

Spectra UL633N aan het werk | Visser Asen

 

Spectra UL633N: de enige echte multifunctionele laser

Als importeur van de lasers van Spectra kun je bij ons online een keuze maken uit een aantal multifunctionele bouwlasers. En de roterende lasers die wij als 'multifunctionele lasers' bestempelen, zijn in feite afbouwlasers die in combinatie met de juiste ontvanger bovendien kunnen worden gebruikt voor werkzaamheden buiten.

 

Spectra Precision zélf hanteert een ander criterium. Volgens de Amerikaanse topfabrikant is de UL633N namelijk een multifunctionele laser. De lettercombinatie 'UL' staat namelijk voor 'Universal Laser', een universele bouwlaser dus. En daar hebben de Amerikanen een overschot aan gelijk in, want de UL633N kan werkelijk universeel aan het werk worden gezet.

 

De Spectra UL633 is dan ook de uitgebreidere uitvoering van de GL622N, een completere laser bestaat er niet! Naast alle functies van de GL622N kan deze laser namelijk ook als een rioollaser worden gebruikt, de loodlijn is immers ook in procenten af te stellen waardoor je naast een dubbelzijdige afschotlaser ook een rioollaser hebt. De UL633N is dus met recht een 2-in-1 roterende laser dus. 

 

Universele Laser Spectra UL633N met SpotFinder

De UL633N universele laser wordt ook nog eens geleverd met een zogenoemde SpotFinder, zodat de laser automatisch de richting van de loodlijn zoekt. Ideaal voor het uitzetten van een haakse hoek of de richting en het afschot wanneer deze multifunctionele laser als rioollaser of lijnlaser wordt ingezet.

 

Deze laser wordt dan ook met name veel gebruikt door bedrijven in de infrasector die met een en dezelfde laser alle werkzaamheden kunnen uitvoeren. Samengevat is de UL633N dé roterende laser voor enkel of dubbelzijdig afschot, interieurwerkzaamheden, rioolklussen, uitlijnen van schuttingpalen of damwanden, machinebesturing, betonwerkzaamheden, alle infrawerkzaamheden en vrijwel alle andere werkzaamheden met betrekking tot nivelleren.

 

Spectra UL633N met laserontvanger HL760 | Visser Assen

 

Afschotlasers Spectra GL622N en UL633N standaard met HL760 laserontvanger(s)

Wanneer je het standaard pakket van ofwel de afschotlaser GL622N of de UL633N aanschaft, dan wordt je laser afgeleverd met de meest complete handontvanger van Spectra Precision, de Spectra HL760. Sterker nog, het standaard pakket van de UL633N Universele Laser wordt zelfs uitgeleverd met twee exemplaren van de HL760.

 

Daar waar de andere laserontvangers in feite uitsluitend zijn bedoeld om de laserstraal van een roterende laser op te vangen, biedt de meest uitgebreide handontvanger, de HL760 van Spectra, zoveel meer. De HL760 van Spectra legt namelijk als enige laserontvanger van Spectra een radioverbinding met de referentielaser. Dat mis handig, want zo ontvangt de radio-ontvanger uitsluitend de laserstraal van de relevante laser.

 

Bovendien biedt de HL760 de zogenoemde 'Grade Match'-functie. Deze functie maakt het mogelijk om verschillende hoogten met elkaar te verbinden en een schuin referentiepunt op onbekend terrein aan te maken. Grade Match scheelt enorm in tijd. Je hoeft namelijk niet langer telkens handmatig de hoogte aan te passen.

 

De UL633N van Spectra wordt zelfs uitgeleverd met maar liefst twee exemplaren van deze zeer geavanceerde handontvanger. Dat is handig, want door beide HL760's aan elkaar te koppelen, kan de persoon in de cabine van de kraan exact zien wat de man in het veld met de HL760 op het display van zijn handontvanger ziet. Ideaal voor graafwerkzaamheden bijvoorbeeld.

 

Wat maakt de GL622N en de UL633N beter dan de GL422N?

Een vraag die vaak aan ons wordt gesteld, is waarom je meer geld zou moeten betalen voor een Spectra GL622N in plaats van een GL422N. Het prijsverschil tussen de GL422N en de GL622N bedraagt namelijk toch zeker een paar honderd euro.

 

Een van de grote voordelen van de GL622N die van absolute meerwaarde kunnen zijn, is dat de GL622N nog een verticale loodlijn biedt. Dit houdt dus in dat de afschotlaser op zijn kant kan worden gelegd en je er bijvoorbeeld schuttingpalen mee uit kunt zetten.

 

Nog een groot pluspunt aan de geavanceerde GL622N van Spectra is dat het afschotbereik van deze bouwlaser vele malen groter is. Want waar de Spectra GL622N een afschot van zowel + als -25% biedt, houdt de GL422N het al bij -10 en +15 procent voor gezien.

 

Spectra UL633N of GL622N: de conclusie

Zo, als het goed is, weet je nu alles over zowel de GL622N als de UL633N van Spectra. Maar welke afschotlaser is nu de beste van de twee? Kijk, de GL622N is net even wat scherper geprijsd dan de UL633N. Maar voor slechts een paar honderd euro meer heeft de UL633N wél weer veel meer te bieden dan de GL622N. Zo biedt de UL633N afschot over zowel de X-, de Y- als de Z-as. Zo is deze meest geavanceerde laser van Spectra zelfs in te zetten als een rioollaser. Bovendien wordt de Universele Laser van Spectra standaard uitgeleverd met maar liefst twee radio-ontvangers.

 

Je ziet het, een echte winnaar is dus niet zo gemakkelijk aan te duiden. Alles hangt af van je budget en de gewenste mogelijkheden. Heb je echter naar aanleiding van dit blogartikel nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

 

Afschotlasers Spectra bekijken ►

Ook interessant
Werking stelpiramides: stap voor stap

Werking stelpiramides: stap voor stap

Ronald 02-12-2021 0
Als totaalleverancier voor onder andere de bouw, is Visser Assen natuurlijk al vele tientallen jaren een betrouwbare partner voor bijvoorbeeld al je m...
Lees meer
Ladderlift of pannenlift: alles over de verhuislift

Ladderlift of pannenlift: alles over de verhuislift

Ronald 02-12-2021 0
Als je op zoek bent naar een ladderlift, kun je op een heleboel plekken kiezen uit een grote verscheidenheid aan modellen en merken. Visser Assen bied...
Lees meer
Nemo Grabo tegelzuiger met handgreep: de ideale combinatie

Nemo Grabo tegelzuiger met handgreep: de ideale combinatie

Ronald 26-11-2021 0
Visser Assen loopt al sinds 1974 voorop wanneer het gaat om oplossingen voor onder meer de infra- en de bouwsector. En met name ergonomische oplossing...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600