Steenstripknipper AL16SP knipt steenstrips razendsnel

Geschreven door Ronald 28-02-2020 0 Reacties

Steenstripknipper ALMI AL16SP koop je bij Straatmakershop | Visser Assen

 

In een snel veranderende bouwwereld komt Almi nu met iets nieuws. De Twentse topproducent van steenknippers komt nu met de AL16SP op de proppen. Een pneumatische knipper die is bedoeld om steenstrips mee te kunnen knippen. In dit blogartikel stellen wij deze nieuweling aan je voor.

 

Steenknipper voor steenstrips is dé oplossing voor de prefab industrie

De traditionele bouwwereld staat aan de vooravond van een ware revolutie. Waar eerder nog metselaars weken achtereen muren aan het metselen waren, weet de woningbouw met behulp van prefab elementen de laatste jaren snel terrein te winnen. Om te verhullen dat men heeft te maken met prefab woningen, worden de muren af fabriek voorzien van speciale  steenstrips. Werden deze stenen strips vroeger nog met de hand op maat gezaagd, dankzij Almi kan het vanaf nu een stuk sneller. En wel met de door hen AL16SP gedoopte steenknipper. Een pneumatische knipmachine om steenstrips razendsnel op maat te kunnen knippen.

 

Steenstripknipper Almi AL16SP is ontwikkeld met een bouwbedrijf

Bij de ontwikkeling van de AL16SP is Almi natuurlijk niet over één nacht ijs gegaan. Sterker nog: deze steenstripknipper is namelijk ontwikkeld in samenwerking met een van de grootste aannemers van Nederland. Het bouwbedrijf in kwestie is een grote speler op het gebied van prefab elementen. Omdat er dagelijks veel tijd verloren ging aan het op maat zagen van steenstrips, besloot men het Vriezenveense Almi in de arm te nemen. Na een lange periode van onderzoeken en ontwikkeling, is dan eindelijk de eerste steenknipper voor steenstrips een feit. De AL16SP is geboren.

 

Steenknipper pneumatisch knipt razendsnel steenstrips op maat

De AL16SP steenstripknipper wordt aangedreven door een voor Almi unieke techniek. Deze steenknipper werkt namelijk niet mechanisch of hydraulisch, maar wordt aangedreven door perslucht. Pneumatisch dus, deze revolutionaire techniek. En dat is eigenlijk niet zo vreemd, als je weet dat je hiermee razendsnel steenstrips op maat kunt knippen. Dankzij een constante luchtdruk van tussen de zes en acht bar wordt de steenstrip namelijk al binnen één seconde op de gewenste maat geknipt. Dankzij deze pneumatische aandrijving is de knipsnelheid ongekend hoog, waardoor je zeer efficiënt en kostenbesparend kunt werken.

 

Steenstrips knippen biedt nog veel meer voordelen

Deze steenknipper voor het knippen van steenstrips is uitgevoerd met een kunststof lamellenmes met driehoekige messen van hard metaal. Hierdoor is het mes zeer flexibel en past het mes zich direct aan het te knippen materiaal aan. Een druk op het gemonteerde voetpedaal is al voldoende om de steenstrip binnen een oogwenk op maat te knippen. Door de steenstrips te knippen in plaats van te zagen, blijft de stenen strip droog en schoon. Hierdoor kan de steenstrip direct strak en stofvrij worden verwerkt. 

 

Knipper steenstrips Almi AL16SP is overal inzetbaar

Deze revolutionaire steenknipper voor steenstrips van Nederlands topfabricaat is in de eerste plaats bedoeld voor de prefab industrie. Dat wil zeggen dat de AL16SP van Almi het beste kan worden gebruikt in een vaste opstelling. Bovendien kan deze steenstripknipper van Almi worden geïntegreerd in een geautomatiseerde productielijn. Wil je de AL16SP toch overal in kunnen zetten, dan is deze knipper dankzij zijn relatief lage gewicht (38 kg) gemakkelijk mee te nemen in een bedrijfsauto. Uiteraard dien je nog wel even zelf te zorgen voor perslucht onder de juiste druk.

 

Nog niet overtuigd? Bekijk de productvideo!

 

Steenstripknipper Almi AL16SP bekijken ►

Ook interessant
Stenen zagen of knippen?

Stenen zagen of knippen?

Ronald 15-12-2017 0
  Om stenen, tegels of banden op maat te maken, kun je deze knippen of zagen. Echte vaklui kappen deze zelfs af met een straathamer, maar deze meth...
Lees meer
Dompelpompen: alles wat je moet weten

Dompelpompen: alles wat je moet weten

Ronald 08-12-2017 0
  Sinds kort is ons assortiment uitgebreid met de klokpompen van Proril. Wil je een dompelpomp kopen en heb je hulp nodig bij het kiezen? Lees dan ...
Lees meer
Hoe monteer je een stortkoker?

Hoe monteer je een stortkoker?

Ronald 10-04-2017 0
  Heb je zojuist een stortkoker aangeschaft of ben je van plan eentje te kopen en wil je graag weten hoe je deze monteert? Lees dan uitvoerig deze ...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600