Stenen zagen of knippen?

Geschreven door Ronald 15-12-2017 0 Reacties Alles over steenknippers,Alles over doorslijpers,

Steenknippen of doorslijpen?

 

Om stenen, tegels of banden op maat te maken, kun je deze knippen of zagen. Echte vaklui kappen deze zelfs af met een straathamer, maar deze methode laten wij maar even buiten beschouwing. Ook bestaan er elektrische steenzaagmachines, maar ook die laten wij achterwege. Wordt het zagen of knippen? In dit blogartikel geven wij het antwoord!

 

Stenen knippen of zagen: het antwoord van de kenners

Enige tijd geleden hielden wij een poll op onze Facebook-pagina. Hierin vroegen wij de mening van stratenmakend Nederland: zaag of knip jij je stenen? De meningen liepen sterk uiteen, maar desondanks was het antwoord onder de gebruikers duidelijk. Met een percentage van 59 tegen 41 procent heeft 'Team Zagen' gewonnen. Maar is een doorslijper gebruiken zoveel beter dan een steenknipper?

 

Alle eigenschappen van een doorslijper

Omdat het doorslijperteam met een flinke voorsprong heeft gewonnen, zullen wij eerst de motordoorslijpers behandelen. Wie bij ons een zogenoemde bandenzaag koopt, kan kiezen uit de merken Husqvarna, Stihl of Wacker. Er is dus altijd een doorslijper die aansluit op jouw wensen. Een motorslijper biedt vele voordelen.

 

Een bandenzaag is multifunctioneel. Afhankelijk van de diameter van het diamantzaagblad, kun je hiermee diverse steensoorten doorslijpen. Je hoeft helemaal niets in te stellen, want je zaagt zo moeiteloos door stenen, tegels en betonnen trottoirbanden. Zelfs onregelmatig gevormde grindtegels en natuursteen vormen geen enkel obstakel. Bovendien kun je – met een beetje vakmanschap – alle denkbare vormen en hoeken maken. Ten slotte behoort zelfs het doorslijpen van metalen tot de mogelijkheden.

 

Uiteraard heeft elk voordeel ook zijn nadeel, en dat is bij een doorslijper helaas niet anders. Omdat een bandenzaag door een benzinemotor wordt aangedreven, heb je altijd last van uitstoot en lawaai. Bovendien is nat doorslijpen zeker aan te bevelen, dus heb je daarnaast een watertank nodig. En ook diamantbladen hebben niet het eeuwige leven, dus zul je deze geregeld moeten vervangen.

 

Steenknipper biedt ook vele voordelen

Wie ervoor kiest om zijn stenen en/of tegels te knippen, hoeft slechts rekening te houden met één merk: Almi. Deze Nederlandse fabrikant kan gerust als de pioniers op het gebied van steenknippen worden beschouwd. Direct na de oorlog begonnen zij vanuit het Twentse Vriezenveen met hun missie: heel de wereld veroveren met hun stenenknippers.

 

Het inzetten van een knipper is een inkortmogelijkheid die in rap tempo terrein wint. En terecht, want met een steenknipper ben je milieuvriendelijk bezig. Omdat een knipper manueel wordt aangedreven, is de enige brandstof die een stenenknipper gebruikt een paar bruine boterhammen met kaas. Bovendien veroorzaakt een steenknipper geen uitstoot en ook geen geluidsoverlast. Ook blijven de stenen droog en schoon en komt er geen kankerverwekkend kwartsstof vrij. Ten slotte hoef je geen diamantzaagbladen te kopen en zijn vele andere onderdelen los bij ons te bestellen.

 

Maar ook bij de stenenknippers van Almi is niet alles goud wat er blinkt. Zo kan een steenknipper alleen een rechte knip maken, dus een hoekje uitzagen voor bijvoorbeeld een regenpijp is onmogelijk. Bovendien ben je met een stenenknipper gebonden aan een maximale hoogte. En wil je een grindtegel of zelfs een trottoirband knippen, dan dien je een andere steenknipper aan te schaffen die geschikt is voor het knippen van natuursteen en grindtegels of trottoirbanden.

 

Alle voordelen van stenen knippen en stenen zagen op een rij

 

Doorslijper

Steenknipper

  • Alle vormen en hoeken mogelijk
  • Werkt zeer snel
  • Voor alle steensoorten, ook natuursteen en grindtegels
  • Afstellen is niet nodig
  • Kan zelfs banden doorslijpen
  • Stenen blijven droog en schoon
  • Manueel aangedreven, dus geen uitstoot of lawaai
  • Geen follow-upkosten als benzine en diamantzaagbladen
  • Onderhoudsvrij, dus zeer duurzaam
  • Geen risico op letsel, dus zeer veilig
Alle doorslijpers bekijken Alle steenknippers bekijken

 

De absolute winnaar

En dan nu natuurlijk de hamvraag. Want welke van de twee producten is er nu de winnaar? Is een doorslijper beter, of juist een steenknipper? Afgaande op bovenstaande argumenten, is het niet mogelijk om een definitieve winnaar aan te wijzen. Beide werkwijzen hebben namelijk elk hun eigen voor- en nadelen. De keuze hiervoor is dus voor iedereen persoonlijk. Het een sluit het ander dan ook niet uit. Voor iedere situatie of project gelden andere pluspunten.

Ook interessant
Stenen zagen of knippen?

Stenen zagen of knippen?

Ronald 15-12-2017 0
  Om stenen, tegels of banden op maat te maken, kun je deze knippen of zagen. Echte vaklui kappen deze zelfs af met een straathamer, maar deze meth...
Lees meer
Dompelpompen: alles wat je moet weten

Dompelpompen: alles wat je moet weten

Ronald 08-12-2017 0
  Sinds kort is ons assortiment uitgebreid met de klokpompen van Proril. Wil je een dompelpomp kopen en heb je hulp nodig bij het kiezen? Lees dan ...
Lees meer
Hoe monteer je een stortkoker?

Hoe monteer je een stortkoker?

Ronald 10-04-2017 0
  Heb je zojuist een stortkoker aangeschaft of ben je van plan eentje te kopen en wil je graag weten hoe je deze monteert? Lees dan uitvoerig deze ...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600