Wegens COVID-19 nemen wij maatregelen die impact hebben op onze dienstverlening. Klik hier voor alle informatie.

Stofvrij zagen zónder water, het kan!

Geschreven door Ronald 16-12-2021 0 Reacties Inframaterieel,Bouwplaatsinrichting,Alles over elektrische machines,Alles over stofbeheersing,

Om stofvrij tegels of klinkers op maat te kunnen maken, bestond er tot kort voor kort maar een handjevol oplossingen. Waarschijnlijk de meest gebruikte methode in ons land is met behulp van een al dan niet elektrische watertank en een bandenzaag de tegel in kwestie op maat zagen. Ook de steenknipper blijkt een zeer populair hulpmiddel, maar deze is meestal niet geschikt voor onder andere keramische tegels. Een derde oplossing is de steenzaagmachine met wateraanvoer.

 

Afgezien van de steenknipper is een goede wateraanvoer strikt noodzakelijk om een stofvrije zaagklus mogelijk te maken. Sinds kort kunnen wij van Visser Assen je nóg een manier aanbieden. En wel in de vorm van een steenzaagtafel van iQ Power Tools, een lijn revolutionaire steenzaagmachines met een geïntegreerde en droge stofafvoer. Hoe dat allemaal in zijn werk gaat, vertellen wij je in dit blogartikel.

 

Stofvrij werken met steenzaagtafel iQ Power Tools | Visser Assen

 

Goed, een steenzaagmachine van iQ Power Tools is dé oplossing waar de bouw- en infrawereld al die jaren zo naarstig naar op zoek in geweest. We nemen je dan ook graag mee in de wereld van de zaagtafels voor stenen met een geïntegreerde stofafzuiging.

 

Steenzaagmachine iQ Power Tools: een lesje geschiedenis

Het is allemaal begonnen toen een Amerikaanse aannemer, nog geen tien jaar geleden, de opdracht kreeg om een middelbare school te bouwen vlak naast een lagere school. De werklieden waren al enkele weken druk aan de slag, toen de aannemer ineens de klacht kreeg dat al het schadelijke stof de klaslokalen van de lagere school inwaaide. Om enorme schadeclaims te voorkomen, zat er dus weinig anders op dan de zaagwerkzaamheden te staken.

 

De aannemer had nu de keuze: óf nat doorzagen, óf de stenen vele kilometers verderop te zagen en dan naar de bouwplaats te vervoeren. Beide methoden zouden een flink kostenplaatje met zich meebrengen. De eigenaar van het aannemersbedrijf ging samen met zijn broer op zoek naar een steenzaagmachine die zonder water te gebruiken stofvrij kon zagen. Maandenlang werd heel Noord-Amerika afgezocht, maar nergens in het immens grote land was een dergelijke machine te vinden.

 

Er zat voor de inventieve broers dan ook niets anders op dan zélf maar proberen een stofvrije en droge zaagmachine uit te vinden. En na een aantal prototypen te hebben gebouwd en uitvoerig te hebben getest, hadden de broers uiteindelijk de ultieme steenzaagtafel ontwikkeld. Samen besloten de twee familieleden het bedrijf iQ Power Tools op te richten, om zo hun zaagmachines aan de rest van de wereld te verkopen. En de rest is slechts geschiedenis.

 


Met een steenzaagmachine met geïntegreerde stofafzuiging werk je vele malen sneller

 

Steenzaagmachine iQ kan volledig droog zagen

Daar waar een standaard steenzaagmachine – zoals bijvoorbeeld een tafelzaag van Norton Clipper of Eibenstock – altijd afhankelijk is van een deugdelijke wateraanvoer, hoef je je hier bij een zaagmachine van iQ Power Tools absoluut niet druk om te maken. Want een zaagmachine voor het zagen van stenen en tegels van deze Amerikaanse producent beschikken namelijk over een interne stofafzuiging.

 

De verschillende steenzaagtafels en tegelzaagmachines van iQ zuigen al het schadelijke stof zoals kwartsdeeltjes direct bij het zaagblad weg, waarna alle stofdeeltjes worden opgevangen in het grote stofreservoir van de stenenzaag in kwestie. De interne stoftank kan vele kilo's aan stof opslaan. Is het reservoir eenmaal vol, dan gooi je al het stof gemakkelijk en snel weg in de container.

 

Diamantzaagbladen iQ Power Tools | Visser Assen

 

iQ steenzaagmachine voor droog zagen werkt het beste met origineel diamantblad

Verreweg de meeste steenzaagtafels van iQ zijn uitgevoerd met een uniek vormgegeven as voor het diamantzaagblad. Met een beetje fantasie lijkt deze steekas op een hoofdletter Q. Voor deze bijzondere vorm is gekozen, omdat deze steenzaagmachines op deze manier uitsluitend werken in combinatie met een originele diamantschijf die eveneens door iQ wordt geproduceerd.

 

En dat is natuurlijk niet voor niets. Natuurlijk, op deze manier houdt de fabrikant vrijwel alle verdiensten in eigen zak. Maar gelukkig is dit niet de belangrijkste reden. Nee, iQ Power Tools kan namelijk alleen de uitzonderlijke eigenschappen van hun steenzaagmachines garanderen wanneer deze worden gebruikt in combinatie met een origineel diamantblad van iQ.

 

Zo werkt een origineel en voor iQ geoptimaliseerd zaagblad vele malen sneller dan een standaard diamantzaagblad. Een tijdwinst van maar liefst 40 procent is zelfs niet ongewoon. Bovendien werk je met een diamantschijf van iQ Power Tools een stuk stabieler en dus preciezer. Gelukkig zijn alle originele diamantzaagbladen van iQ snel bij ons uit voorraad te leveren.

 

Bouwstofzuiger iQ Power Tools | Visser Assen

 

iQ cycloon iQ426HEPA: de ultieme bouwstofzuiger voor professioneel gebruik

Nadat iQ Power Tools met groot succes hun steenzaagmachines met geïntegreerde stofafvoer op de markt hadden gebracht, vond deze Amerikaanse fabrikant en uitvinder het tijd worden om al hun kennis die ze in de afgelopen jaren hebben opgedaan, om te zetten in een voor hen nieuw product: de iQ cycloon iQ426HEPA. Hiermee heeft iQ de ultieme bouwstofzuiger weten te ontwikkelen.

 

De iQ426HEPA is dan ook een professionele stofzuiger die zich direct aan de top van de bouwstofzuigers mag gaan begeven. Uniek aan deze stofafzuigmachine is dat al het zaag- en slijpstof in maar liefst vier verschillende stadia uit de lucht wordt gezuiverd. Door de vervuilde lucht via acht verschillende cyclonen te laten leiden, weet deze professionele bouwstofzuiger maar liefst 99,97 procent van alle stofdeeltjes uit de lucht te halen.

 

Wil je deze revolutionaire bouwstofafzuiger zelf eens ervaren? Neem dan even contact met ons op, want de iQ426HEPA van iQ Power Tools is naar verwachting vanaf januari 2022 bij Visser Assen te bestellen.

 

Stofvrij zagen zonder water, ook iets voor jou?

Je ziet het, met de professionele steenzaagmachines van het Amerikaanse iQ Poer Tools heeft Visser Assen wederom het assortiment uitgebreid met een aantal revolutionaire machines die het werken nog beter, veiliger en schoner maken. Want met een droog gezaagde steen of tegel, heb je geen last van vervuiling. Je kunt dus direct na het zagen de stenen of tegels gaan plaatsen, zonder dat je deze eerst weer moet gaan schoonmaken.

 

Wil je meer weten of een stenenzaag van iQ iets voor jou is of wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Dat kan 24/7 via verschillende kanalen.

 

Producten iQ Power Tools bekijken ►

Ook interessant
Hoe test je de nauwkeurigheid van je bouwlaser?

Hoe test je de nauwkeurigheid van je bouwlaser?

Ronald 21-01-2022 0
De roterende bouwlasers van Spectra Precision zijn van alle markten thuis. De bouwlasers die dit Amerikaanse topmerk levert, kunnen namelijk worden in...
Lees meer
Stroomvoorziening op de bouw: wat heb je nodig?

Stroomvoorziening op de bouw: wat heb je nodig?

Ronald 21-01-2022 0
Als belangrijke speler in de markt voor bouwmaterieel, is Visser Assen al sinds 1974 hét aanspreekpunt voor alles op het gebied van tijdelijke stroomv...
Lees meer
Maskermodus Spectra HV302(G)

Maskermodus Spectra HV302(G)

Ronald 20-01-2022 0
De roterende bouwlasers van Spectra Precision zijn van alle markten thuis. De bouwlasers die dit Amerikaanse topmerk levert, kunnen namelijk worden in...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600