Straathamer kopen: alle info op een rij

Geschreven door Ronald 05-04-2019 0 Reacties Inframaterieel,Alles over stratenmakersgereedschap,

Straathamer kopen? Lees de blog!

 

Visser Assen levert een breed assortiment straathamers van het Nederlandse kwaliteitsmerk DeWit. Een straathamer is een van de belangrijkste gereedschappen van de basisuitrusting voor iedere stratenmaker, en dus ook absoluut onmisbaar. Het online assortiment bij Straatmakershop is echter zo uitgebreid, dat je mogelijk echt niet meer weet elke je moet hebben. Lees dan dit blogartikel om een juiste beslissing te maken.

 

Straathamers met verschillende bekbreedtes

Het model straatmakershamer is afhankelijk van een aantal factoren, waarvan het formaat van de steen die wordt gelegd leidend is. Vaak wordt aan de hand van deze afmetingen de keuze voor de juiste straathamer bepaald. Daarom zie je vaak dat professionele straatmakers verschillende stratenmakershamers in de bus hebben liggen.

 

Wanneer je echter op zoek bent naar een allround straathamer waarmee je een grote verscheidenheid aan stenen kunt leggen, adviseren wij je gebruik te maken van een straathamer met een bekbreedte van 50 mm. Dit komt omdat je hiermee zowel het zeer populaire waalformaat (20 x 5 x 7 cm) als dikformaat (20/21 x 7 x 7 cm) kunt leggen.

 

Bovendien kun je tegenwoordig als alternatief voor de waaltjes ook nog vaak het lingeformaat tegen het lijf lopen. Deze straatstenen lijken wat uiterlijk betreft veel op de welbekende waaltjes, maar worden verwerkt als dikformaat klinkers. Deze lingeformaat stenen zijn met een formaat van 24 x 12 cm of 24 x 8 cm dan ook een stukje groter dan de waalformaat stenen. Als je uitsluitend te maken hebt met deze twee laatstgenoemde soorten, adviseren wij je om te kiezen voor een straathamer met een bekbreedte van 70 mm.

 

Voor nog grotere formaten klinkers hebben wij zelfs straathamers met een bekbreedte van maar liefst 100 mm in ons assortiment opgenomen. Deze extra brede straatmakershamer is gemaakt voor de specialistische stratenmaker die met basaltkeien aan de slag moeten. Dankzij het extra gewicht is deze straathamer uitermate geschikt voor het werken met zware stenen. En voor juist heel kleine klinkers hebben wij nog een straathamer met een extra smalle bek van slechts 40 mm.

 

 

Straatmakershamer met verschillende soorten stelen

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, bestaan er nogal wat formaten straatstenen en is het dus moeilijk aan te geven welk model straathamer je nu precies aan moet schaffen. Als je altijd dezelfde soort steen moet leggen, is het een stuk gemakkelijker. Maar als je voor een veilige keuze wilt gaan, kun je het beste kiezen voor de straathamer met een bekbreedte van 50 mm.

 

Dan kun je vervolgens nog een keuze maken uit de verschillende soorten stelen. Een straathamer van DeWit is namelijk te bestellen met een houten steel of een steel van glasfiber. Wil je een straathamer met een houten steel, dan kun je bovendien nog kiezen uit een standaard ronde steel of een straathamer model Staphorst. Laatstgenoemde hamer heeft een ovale steel, voor een betere grip. De keuze voor de juiste houten steel is echter puur persoonlijk. De ene stratenmaker wil gewoon een ronde steel, terwijl een ander juist zweert bij een ovale steel.

 

Een steel van glasfiber is echter uitsluitend te bestellen als een ronde steel. Een glasfiber steel biedt de gebruiker twee voordelen. Een van de belangrijkste aankoopargumenten is dat een steel van glasfiber veel minder trillingen doorgeeft aan de persoon die ermee moet werken. Bovendien kan een glasfiber steel niet breken of los gaan zitten. Dit biedt een garantie voor een zeer lange levensduur.

 

Bijzondere modellen stratenmakershamers

Wie een snelle blik werpt in ons assortiment met straathamers, ziet er al snel een aantal andere soorten straathamers tussen staan. Zo hebben wij onder meer nog de straathamer model kort Brabants. Deze straathamer is eveneens uitgevoerd met een steel van glasfiber, alleen heeft deze straatmakershamer een kortere hamerkop. Deze is bij de Brabantse straathamer met een lengte van 175 mm enkele centimeters korter dan bij een standaard straathamer het geval is. Dankzij deze verkorte bek wordt de ergonomische werkwijze aanzienlijk verbeterd.

 

Bovendien hebben wij nog enkele stratenmakershamers van DeWit in ons assortiment die zijn voorzien van een nylon dop. Deze dop is gemakkelijk te verwisselen en heeft als belangrijkste voordeel dat de sierbestrating niet wordt beschadigd tijdens het leggen ervan. Als optie kunnen wij je ten slotte nog een straathamerdop van rubber aanbieden. Deze kan worden geplaatst op de kop van de straathamer. Deze beschermt eveneens de sierbestrating tegen beschadigingen en is universeel te gebruiken op alle straatmakershamers van DeWit.

 

straathamer DeWit smeedproces

 

Straathamer van DeWit: Nederlands topfabricaat

Wat voor model straathamer je ook wilt kopen, bij ons kun je uitsluitend kiezen uit de straathamers van DeWit. Een bewuste keuze, want deze fabrikant uit het Groningse Kornhorn is al meer dan een eeuw actief als smederij van producten van zeer hoogstaande kwaliteit. Hun straathamers zijn dan ook wereldwijd een begrip. Alle straathamers van DeWit zijn speciaal gesmeed en gehard volgens de wensen van de beste stratenmakers die ons land rijk is.

 

Met een straathamer van DeWit timmer je beter aan de weg!

 

Alle DeWit straathamers bekijken >

 

Ook interessant
Alles over de afschotlasers van Spectra

Alles over de afschotlasers van Spectra

Ronald 27-06-2024 0
AIC Visser is al meer dan veertig jaar de trotse importeur voor de Benelux van het merk Spectra Precision Laser. Dit Amerikaanse merk is de uitvinder ...
Lees meer
Voorkom stofvorming met een nevelkanon

Voorkom stofvorming met een nevelkanon

Ronald 24-06-2024 0
Een grote hoeveelheid stof in de lucht is slecht voor de omgeving en schadelijk voor zowel het milieu als de volksgezondheid. Fijnstof wordt tegenwoor...
Lees meer
Waarom jaarlijks onderhoud bij AIC Visser een must is

Waarom jaarlijks onderhoud bij AIC Visser een must is

Ronald 20-06-2024 0
De zomervakantie staat weer voor de deur. Nog maar een paar werken hard werken, en het is alweer bouwvak. Hét uitgelezen moment om je meetinstrument b...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600